Zoque.Forum
»
Dizüstü için tavsiye istiyorum !
|
| Mobil Teknolojiler Mobil teknoloji ürünleri hakkında en son yenilikleri, yazılım ve ürün incelemeleri yanında kullanım sırasında karşılaştığınız sorunları bu bölümde paylaşabilirsiniz. Melodi, logo, tema ,oyun paylaşım isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Dizüstü için tavsiye istiyorum !
Ben konuya farklı bi açıdan yaklaşıp sizlerden fikir almak istiyorum , web tasarım ve daha çok başında olmakla birlikte bir miktarda kodlama ile uğraşıyorum , bilgisayarımda kullanmış olduğum programlar ve kullanılma sıklıklarını tabiki tahmin edersiniz.Çok sık olmasa da ram düşmanı birkaç program bazen aynı anda açık olabiliyor.
Böyle bir gerçek varken açıkçası ben , bir laptopun minimum özelliklerini ne olmalı tam olarak kestiremiyorum. Core Duo ve Core 2 Duo konusunda ne gibi farklar var , laptoplar ustundeki ekran kartları genellikle paylasımlı oluyor veya 128 mb lık bi ekran kartı calışmalarımızda bize ne kadar yardımcı olabilir ? 1024 mb ddr2 den aşağısı kabul edilemez tabiki ama paylaşımlı bir ekran kartı kullanıyorsanız 1024lük bi ram sizi nereye kadar idare edebilir ? Daha anlaşılır sorular sormam gerekrse ;
kafamdaki sorular çok olduğu için biraz karman çorman bi anlatım oldu,umarım siz benim sormak istediklerimi anlamışsınızdır ![]() |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
ekran hakimiyeti, performans ve kullanılabilirlik açısından dizüstü bilgisayarların tasarımı ve yazılım geliştirme çalışmalarında iş istasyonları veya masaüstü bilgisayarlar kadar iyi olmadığını düşünüyorum.
ekran hakimiyeti: ekran oldukça yetersiz artık 20 inch üzeri ekranları bile çift mönitör ile desteklemek lüks değil. aynı anda iki uygulama kullanıldığında çift monitör desteği iş performansını oldukça yükseltmekte. performans: dizüstü bilgisayarlarda eğer ki sürekli bellekten çalışıyor iseniz performans sorununu pek hissetmiyorsunuzdur. ne zamanki debug, render işlemleri yaparsınız; diske erişirsiniz o zaman işlemin tamamlanması için kıvranırsınız. kullanılabilirlik: harici mouse ve klavye kullanmadığınız müddetçe ya iş performansınızı düşürmeniz gerekir ya da bilek sancılarına mahkum kalırsınız. bunun yanında geri kafalı analogcu (!) olarak hiç bir dijital ekran teknolojisinin katot tüpler kadar iyi şekilde keskinlik ve berraklık sağlayamayacağı iddiasındayım. özet ile kullanıcı açısından tasarım veya geliştirme projesini notebookta tamamlamak ciddi bir problem. fakat müşteri sunumlarında dizüstü mobilitenin yanında prestijinizi de gösterir bir araç. |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul Bursa arası
|
Alıntı:
![]() Konu günlerce durdu neden daha önce söylemediniz şunu. Kazıklanmışız demek Ben aletten çok memnunum. Alacak olan varsa şiddetle tavsiye ederim. Pil performansı 2.5 saatin üstünde ve sadece 2 saatte dolabiliyor. Tamamen sessiz çalışıyor. Harddisk işlemci ve ram performansı oldukça iyi. DVD si kötü değil ama daha hızlı olabilirdi. Bluetooth, kamera, mikrofon, ve kart okuyucu cabası. 2048 ram olması çok büyük bir artı.
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Merhaba , ben de dizüstülerle ilgili yaklaşık bir haftadır bir arayış içerisindeyim de , datronlarla ilgili görüş fikir ve önerilerinizi almak istiyorum.
Datronlar zaten diğer markalara göre uygunlar , birde benim tam emin olmamakla birlikte daha da ucuz bulabilme olasılığım var.Böyle bi olasılık olunca da , acera vereceğim paraya datronda çok daha iyi bi sistem alabilme fırsatım ortaya çıkıyor ve bu durumda aklımı çeliyor.Sizlerin datronla ilgili fikirlerinizi almak istedim ![]() |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Ben de notebook araştırması yapanlardanım. Yeni konu açmak yerine buradan sormayı uygun buldum. Fiyat olarak 1500 YTL'ye kadar çıkabilirim. İşlemci olarak Amd Turion alacağım büyük ihtimalle. Çünkü çok uygun oluyor. Amd demişken hemen ilk sorumu sorayım. Sizce Amd'nin herhangi bir eksisi ya da olumsuz özelliği var mı? Core 2 Duo'ya göre yavaş mı? Vs..
Acer notebookları biraz araştırdım. Üstün özelliklere sahip ve uygun fiyata iyi modelleri var. Acer 5105 ve 5106'ları inceleyip fikirlerinizi sunarsanız sevinirim. http://www.teknosa.com.tr/Cultures/t...og=_BILGISAYAR http://www.sadecenotebook.com/default.asp?pid=2&uid=498 Bir de Core Duo modeli var ama doğrusunu söylemek gerekirse pek sıcak bakmıyorum. http://www.mavibilgisayar.com/yeni/i...iBilgi&No=5580 Bunların haricinde sizin önerileriniz var mı? Acer hakkında neler düşünüyorsunuz? Ek: Şu modeller de var. http://www.teknosa.com.tr/Cultures/t...ry=_NOTEBOOK63 http://www.teknosa.com.tr/Cultures/t...ry=_NOTEBOOK63 Mesaj ugursamsa tarafından 11.11.2007 (23:19) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Yeni notebook eklendi.. |
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
|
Ben acer'ımdan son derece memnunum. Ama alırken bana kurtarma için veya sürücüler için DVD verilmedi. Dolayısıyla başta yedek almadığım için artık VISTA diye bişey kalmadı
Alırken kurtarma diski iste, verirler. C2D lar benim bildiğim kadarıyla AMD den üstün. Örnek vermek gerekirse, AMD kullanan dizüstü modeli, çok çok az. Benim kullandığım model ASPIRE-5710G. CoreDuo 2.0, 2GB Ram ve ATI VGA. Eğer işlemci yeterli gelmez ise 5720G modelini deneyebilirsin.
|
|
|
#30 (permalink) |
|
|
Ekran kartı diğer modellerdeki intel ext. gra. den her türlü daha iyidir ama hiç zorlama imkanım olmadı. ATI tool ile benchmark da 98fps civarı sonuç veriyor. Titreme kesinlikle yok. CoreDuo Core2Duo olayında ise şunu söyleyebilirim; CD2.0 ile C2D1.66 hemen hemen birbirine eşdeğer seviyede. Bu işlemci benim fazlasıyla işimi görüyor. Ama tabiki kişiden kişiye değişir. Şunu diyebilirsin, 2 sene sonra işlemciyi yükseltmek istersem c2d daha mantıklı. Bence iki sene sonra diğer donanım da paslanacağı için laptoplarda ileriye yatırım yapmak gereksizdir. Ama tabiki karar senin
![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf |