Zoque.Forum
»
Turkcell çıldırdı mı? Bir günde 3.000 YTL lik internet kullanımı mümkün mü?
|
| Mobil Teknolojiler Mobil teknoloji ürünleri hakkında en son yenilikleri, yazılım ve ürün incelemeleri yanında kullanım sırasında karşılaştığınız sorunları bu bölümde paylaşabilirsiniz. Melodi, logo, tema ,oyun paylaşım isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Turkcell çıldırdı mı? Bir günde 3.000 YTL lik internet kullanımı mümkün mü?
Merhaba,
2 ay kadar önce cep telefonumdan yararlanarak bilgisayarımı internete bağlayabilmek için bir adet Nokia 6300 telefon satın aldım ve Turkcell internet ayarlarımı yaptıktan sonra başarılı bir şekilde bluetooth ile bilgisayarıma bağlayarak internete erişebildim. Üstüne bir de 10 MB lık bir pakete abone oldum ve cepten internet kullanmaya başladım. Tabii hızı ve mobil olabilme özelliği dolayısıyla 10 MB birkaç günde tükendi ve daha yüksek bir pakete abone olmak istediğimi söylediğimde Turkcell bana ancak bir abonelik paketimin süresi bitince yeni bir abonelik paketi açabileceğini iletti. Yani paketimdeki veri kotası tükenmesine rağmen, paket bitiş süresi olan 1 aylık süreyi beklemem gerekiyormuş. Bu saçmalığa peki dedim ama internet kullanmaya devam ettim. Sonunda ne mi oldu, aylık faturam 440 YTL geldi. Buna da peki dedim, belki ben acemiyim bu konuda dedim ve bu ayki fatura dönemimdeki güncel borç bilgisini öğrenmek için istek gönderdim. Gelen cevapta 4.777 YTL yazıyordu. İnanılmaz! Hemen telefona sarılıp Turkcell'i aradım, uzatmayayım, bana bu dönem içerisinde 1 günlük internet kullanım bedelimin 3.059 YTL ( Üç bin ellidokuz- üç milyar elli dokuz lira) olduğunu söylediler. İşin içine iyice girdiğimde şunu gördüm ki, geçen ayki faturamda 256 MB internet kullanmışım ve bunun karşılığı olarak 246 YTL internet kullanım bedeli ödemişim. Peki bu durumda 246 x 12 Yaklaşık olarak 3.000 YTL yapıyor doğru orantılı bir hesap yaparsak 256 MB x 12 = yaklaşık 3 GB veri yapıyor. Telefonla internete bağlanarak 1 günde 3 GB lık veri indirmiş olmam sizce mümkün mü? Bence tabii ki değil. Peki Turkcell çıldırmış olabilir mi? (Mantıklı ve yardım edici çözüm önerilerinizi bekliyorum) |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Turkcell çıldırdı mı? Bir günde 3.000 YTL lik internet kullanımı mümkün mü?
Ben kendi laptopumdan 59 ytl aylık 1 GB pakete abone olmuştum. 300 Ytl Edge kartına vermiştim, 59 Ytl 1GB kota maillara bakıp çıkmaya yeter diye kendimi ayarlamıştım. İlk ay kullanım ücreti artı abonelik ücreti artı o bu ücreti 108 Ytl fatura geldi. Bu arada bu hattan konuşma olmuyor, sadece edge için duruyor. Kotama baktım, detaylı fatura istedim anlayamadığım bir şekilde 1,56 gb down yapmışım. Mümkün değil dedim ama parayı ödedim.
İşten kıllandığım için ikinci ay laptopta 487 Mb kota kullandım. Edge programı ve kota ölçümlerim bunu gösterdi. Hadi ben yanlış ölçtüm, edge programı arızalı ölçtü. Olsa olsa en fazla 250 Mb aşmış olurdum kotayı cunku bilerek limitli kullandım. Hop; ay sonu fatura ne kadar dersiniz? 294 Ytl. Çıldırdım, Turkcell'in abone merkezlerini birbirine kattım. 2 ay işin peşini bırakmadım. Olay para da değil, enayi yerine koyulmayı hazmedemiyor insan. Bana bir liste gönderdiler, kullanmadığım, girmediğim saatlerde kullanılmış kota bilgileri mevcut. Ben akıllılık etmişim de edge kartından sim kartını da çıkartmıştım ki o sırada şebekede görünmüyor hat ve bu şekilde işin içinde yanlışlık olduğunu ispat ettim. Mahkemelik olduk ve mahkememiz hala sürüyor. Çok uğraşacağına emin ol. Allah kurtarsın diyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar,
Bundan 2 yıl önce siemens telefonum ile internete bağlandım, O zamanlar ADSL ler yeni çıkıyordu. faturalı hat ile günde 2 saat bağlandım aylık fatura bana 100 ytl geldi. Bende bi daha kullanmadım. Bu aralar MSN live turkcell' de ve kullanıcı listenizin 100 kişisini alıyor ve bazen hiç almıyor. ve geçen mesaj atmışlar haftalık 15 kontore girebilecekmişiz ama sanmıyorum fazla iyi hizmet vericeklerini.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Yaptığım ısrarlı itirazlar ve telefon trafiği sonucu Turkcell hatasını kabul etti ve güncel tutarım 500 YTL ye indi. Ancak tabii ki bu rakam da benim kullanımımın çok çok üstünde. Fatura kesildikten sonra ayrıntıyı göreceğiz bakalım.
Bu tip hatalar daha kimbilir ne canlar yakıyor. Kimilerinin haberi oluyor kimilerinin olmuyor. Teknolojik gelişmeleri kullanmak isteyen, gelişmiş imkanlardan yararlandıkça heyecanlanan ve heveslenen bir nesil hemen arkasından tokat gibi inen faturalarla terbiye ediliyor. Sanırım Turkcell bunu kendine yakıştırıyor. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
yazacaklarımın internet ile alakası yok ama beklemediğiniz miktarlarda fatura geldiğinde kullanmadığınızdan eminseniz mutlaka itiraz edin.
bana da iki defa yüksek fatura geldi turkcell'den. itiraz ettim ve düzeltildi.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Ben iki defa yurtdisindan gelip havaalaninda telefonumu actigim zaman makinemin otomatik olarak internete baglanmaya calistigina sahit oldum. Aninda makineyi kapattim ne oluyor diye fakat anlam da veremedim ne olduguna. Kontorlu hat kullandigim icin cok canim yanmaz ama yine de temkinli olmak her zaman iyidir
Ayrica yeni nesil cep telefonu alin gprs icin bu kadar para vereceginize. Artik bir cok yerde kablosuz internet bulmak mumkun ![]()
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
İsmi lazım olmayan bir yerde görevli idim. İş yerinin santraline bakan kişi, personelin kotasını kendi çıkarları için kullanıyordu. Bende böyle bir şüphe uyandı.
Sadece biraz huzur arıyorum. Mesaj ClavicuLa NoX tarafından 21.03.2008 (22:56) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Türkçe karakter hatası |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Mümkün kanımca.3 ay önce 3GB limitli internet paketi olan turkcell hattımla hongkongta 2 hafta boyunca internete bağlandım ve sonuç bana 7 000 YTL ye mal oldu.Turkcell herhangi bir indirim yapamadı fakat bunun karşılığında tek yapabildikleri jest , 3 adet cep telefonu vermek oldu
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!