Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kullanıcı Hizmetleri » Öneri ve Düşünceleriniz » üyelik sistemi değişikliği önerisi

Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 26.06.2003   #11 (permalink)

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 14

Pardon emermer yazmışım emremer olacaktı özür dilerim
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 26.06.2003   #12 (permalink)

AnIL's Avatar

Yer: istanbul
emremer'in söylediği olmaz; çünkü bir mesaj silinirken onunla ilgili devamındaki mesaj silinmeyebilir; akıcı olmayan bir form çıkar; yazılanlardan da bir şey anlaşılmaz.

Benim asıl takıldığım ssonmez'in söyledikleri;
yani demokrasini'nin en iyi yönetim çeşidi olup olmadığı; demokratik seçimlerle bazı görevler üstlendirilmiş kişilerin mi, yoksa işin ehlinin mi bir konuda görevlendirilmesi gerektiği arasındaki düşündürücü ilişki..

Aslolan işin ehlinin o konudaki değişmez tek yetkili olması gerektiği açıktır; lakin bunun için topluma siz başka şeyler sunmalısınız. Adalet ve Eğitim bir "Devlet"'i devlet yapan ilk ve en önemli oluşumlardır.

bunun izdüşümünü forum' üzerine düşürürsek şu sonuç çıkar;
.adalet: eğer bu fikir kabul edilirse; ki özünde iyi bir fikirdir; siz işin ehli olmayan insanları bu hizmetten mahrum bırakmamalısınız; zaten bu durum için okuyucu soruları bölümü düşünülmüş. Yanlız böyle bir durumda okuyucuların sorularının kulak ardı edilmesi gibi bir durum söz konusu olmamalı; hatta okuyucuların "bu kadar az yazar olursa böyle cevap yetiştiremezler işte" şeklinde düşünmelerine de sebep verilmemeli; bence burası işin biraz zor kısmı.

. eğitim: ama asıl zor olan kısım burası; siz bir yazar olmuş ehil kişi olarak, kullanıcıların yazar seviyesine ulaşabilmesi için çalışmalısınız; herşey'i sora sora öğrenemez bir insan. Bunu için yeterli kaynakları sağlayabilecek misiniz? internette yeterli kaynak var derseniz; devletin "dünyada yeterli üniversite var gidin orda okuyun" demesine benzer bu. Ayrıca photshop formu aklıma geldi birden; en süper kişiler bile yaptıklarını doğru dürüst anlatmıyorlar; belki de sevmiyorlar tek tek anlatmayı..

ben abarttım mi bilmiyorum
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 26.06.2003   #13 (permalink)

Ryan's Avatar

Görsel: 2
Passion`a katiliyorum. Bir düzenlemeye gidilmes sart. Ayrica cruelstroke`un fikride güzel geldi. Gelistirilip, uygulana bilir.
Old 26.06.2003   #14 (permalink)

enemy's Avatar

Yer: Horlanda
Yeni konu açılması bölümünde, bildirgec.org 'da uygulanan birşey var. Linki yollamaya kalktığınızda, daha önce yazılmışmı fasilitesine boyun eğiyorsunuz. Eğer yazacağınız şey yoksa şayet, ondan sonra ekliyorsunuz. forum.Zoque 'da da, yeni birşey girilmeden önce, bir arama mekanizması çıksa "Bak sen bişeyler yazcanda, zaten yazılmış, çizilmiş, sorulmuş, cevaplanmış olabilir. Gel sen bunu önce bi ara"cılık oynamaya zorlasa kullanıcıları? Bakıyorumda, "arama" düğmesini görmek için epey bi dikkat etmek gerekiyor. Arama gözönüne alınırsa, daha bi faydalı olur gibi...

Birde uçuk bir fikrim var(bende arama yapmadan yazıyorum, belkide daha önce yazılmıştır ). Foruma üyelik paralı olsun. "Parayı veren düdüğü çalar...", "Para verdim, sonuna kadar hakkıyla yararlanacağım..." felsefeleri kafamıza yapışsın. "Madem para veriyorum, yararlı bilgiler görmek istiyorum. Bende yararlı şeyler yollayacağım çünkü"cülük oluşsun zihniyetlerde. "Hahayt, böyle bir siteye paramı vercem?" düşüncesiyle yaklaşanlar uzak durur bari. Zaten, hit yüksek, kalite yüksek, adam siteini girdiği zaman hit bile elde ediyor kendine. Bazen bu düşüncelilerde olabiliyor.. Yoksa, www ve siteanalizi gibi bölümler içerik olarak çok yüksek değilde, fotoğrafçılık, server side programlama gibi yerlerde yüksek hitli olurdu.

Para sembolik olur. Herhangi bir rakam telaffuz edemem ama sembolik olur işte. Ne bileyim, bu parayla yurdum vakıflarından birine yardım edilir, 1-2 ufaklık okutulur, falan vede filan.

Veya, bu paranın bir kısmı host meselesine kanalize edilir, site üyelerine host verilir, şu olur, bu olur. Zoque 'nun bwsi yükseltilir, daha çok downloada dayalı şeyler görürüz, geliştiririz kendimizi bilmemne.

Madem yüksek zihniyetli bir grup oluşturulacak Türkiye karasularında, bunun tek yolu en hassas noktamız olan "cebimizden para çıkması" ile olur. Madem bu foruma çok değer veriliyor, günde 10-15 defa rahat uğrak olunuyor, o zaman 3-5milyonun lafıda edilmez.

Acayip kustum içimdekileri. Saçmadır, doğrudur, inanırım kendime. Ama hal böyle olursa, beklentileri karşılar gibime geliyor hani.

Old 26.06.2003   #15 (permalink)

scriptMan's Avatar

enemy bence foruma paralı üyelik yaparsan bu forumdan yararlanan kişi sayısı büyük ölçüde düşer zira senin benim gibi insanlara belki bu para etki etmeyebilir ama ben sadece paralı üyeliğe geçtiği için kullanıcı kaybeden pek çok site hatırlıyorum

(Örnek: başarı.com zamanında bedava logo ve melodi dağıtıyodu daha sonra kota meselesine dönünce ben dahil birçok kişi başarıyı terk etti)

Uzun lafın kısası bence paralı üyelik olayını boşverin. forum herkese ama herkese açık olmalı bence parayı veren düdüğü çalar gibi bir yaklaşım forum etiğine aykırı diye düşünüyorum.
Old 26.06.2003   #16 (permalink)

soulburn's Avatar

Yer: istanbul
Paralı üyelik olayını bundan aylar önce Cihangir'e önermişdim.

Uygulanırsa çok güzel olur.
Old 26.06.2003   #17 (permalink)

stNonStop's Avatar

Görsel: 5
-1

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Old 26.06.2003   #18 (permalink)

enemy's Avatar

Yer: Horlanda
Alıntı:
Gönderen: scriptMan
enemy bence foruma paralı üyelik yaparsan bu forumdan yararlanan kişi sayısı büyük ölçüde düşer zira senin benim gibi insanlara belki bu para etki etmeyebilir ama ben sadece paralı üyeliğe geçtiği için kullanıcı kaybeden pek çok site hatırlıyorum

(Örnek: başarı.com zamanında bedava logo ve melodi dağıtıyodu daha sonra kota meselesine dönünce ben dahil birçok kişi başarıyı terk etti)

Uzun lafın kısası bence paralı üyelik olayını boşverin. forum herkese ama herkese açık olmalı bence parayı veren düdüğü çalar gibi bir yaklaşım forum etiğine aykırı diye düşünüyorum.
parası olan düdüğü çalar değil ki mesele. kaldı ki, sembolik bir ücretten bahsediyorum ben. ayrıca, bu forum bir tatmin sitesi değil. bedava logo melodi, beleş sms, warez, crack, serial bulundurmayan, bilgiye, yeteneğe bağlı insanların beraber oldukları biryer. forum belki herkese kapatılamaz ama "dolu içerikler görmek istiyoruz" diyenlerin sayısıda az değil. üye olmayı durdurmak yerine, paralı üyeliğe geçmek mantıklıdır. 3000 kişiye yakın üye var. kaç kişi katkı sağlıyor? bence, parasını böyle birşeye verebilecek olan insan, katılımınıda en üst düzeyde gerçekleştirecektir.

---

Ayrıca sembolik. Mesela yıllık 20milyon..
Old 26.06.2003   #19 (permalink)

EmoKhan's Avatar

Yer: ankara/turkiye
paralı olması bence olumsuz , olumsuzdan da öte itici bir fikir.
bilgi paylaştıkça çoğalır da bilgi ödedikçe çoğalır mı yapılacak ?
sembolik de olsa para bence çok ticari bir görünüm katıyor sitelere.
Old 26.06.2003   #20 (permalink)

scriptMan's Avatar

EmoKhan kesinlikle haklısın.

Sembolik bir ücret ödenir enemy dediğine bu bağlamda katılıyorum yıllık 20 milyon da oldukça küçük bir miktar mesela.

Ama EmoKhan' ın da dediği gibi para bence bu bilgi paylaştıkça çoğalır olayını bilgi ödedikçe çoğalır' a kaydırıyo

ve yine sembolik bile olsa paranın ticari bir görünüm kattığına da katılıyorum. Ama forumdaki 3000 kişiden kaç kişi katkı sağlıyor hususunda da haklısın. Sadece mesaj okumak için gelenler var bunu da önlemek için bence para değil de farklı bir çözüm geliştirmeliyiz.

Mesela ayda en az x yorum göndermeyen kişi üyelikten çıkartılır.
Belki mantıksız bi fikir ama aklıma bir anda bu geldi.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

onerisi , degisikligi , sistemi , uyelik

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 10:26.