Zoque.Forum
»
üyelik sistemi değişikliği önerisi
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#32 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Artı olarak şu tip bir şeye ne dersiniz ?
Yeni üye alımlarında referans geçsin. Yani ben buranın bir üyesi olarak (buna da belki level tadında bir şey getirebilir -hak konularına yani-) birine referans olayım ve o kişide foruma üye olmaya hak kazansın vs. Mesela level konusu çook üyük bir forum olan www.yayhooray.com da var. Ancak yayhooray o kadar iyi bir konumda değil bence o ayrı konu. |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
referans olayi da olabilir. bir alternatif olarak göz önünde bulundurmakta yarar var.
birde uzun zamandan beri aklimda olan bir düsünce var. - konu ile tam olarak ilgili olmasa da - su an forumda yöneticiler ve normal üyeler olmak üzere 2 farkli üye siniflandirmasi var. bunlara ilaveten forumda yeni bir takim alt gruplar olusturup farkli görevler ve yetkiler verilebilir. forumda arsivlerin olusturulmasinda ya da bir takim organizasyonlarda yardimci olabilir. buna ilaveten acaba yeni üyelerin kendilerini tanitabilecekleri bir bölüm acsak ( http://www.sitepointforums.com/forum...php?forumid=51 adresinde oldugu gibi ) olumlu bir adim atmis olur muyuz?
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Ben grup olayını kesinlikle destekliyorum hem yöneticilerin işlerini azaltacak hemde forumdaki kullanıcıların sorunlarına bir aracı olacak grupların oluşması güzel olur ayrıca bazı aktiviteler bu grupların öncülüğünde gerçekleştirilebilir diye düşünüyorum...
Yeni üyelerin kendini tanıt ması gibi bir sistem oluşturulsa bile zorunlu olmadığı sürece ben kullanılacağını düşünmüyorum.. |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
(+) alt grup olayı bence de olabilir,
(+) bunun yanıda referans olayı bence üyeliği durdurmaktan daha güzel bir çözüm. 'yeni üye' olan birisi 'üye' olduktan sonra referans gösterilme ayrıcalığına kavuşabilir. yeni üye olacak birisi ise forma bir yere referansının nickini ekleyebilir.daha sonra bu olay özel mesaj gibi referans gösterilen şahsa gelir ve referans gösterilen şahsın onayından sonra üyeliği aktive edilebilir. (-) yeni giren bazı üyeler kendilerinin iyi olduğunu düşündükleri konularda agresif olabiliyorlar, kendilerini tanıtmak için bir bölüm olması belki bu agresif tavırların önüne geçebilir ama referans olayından sonra bu şekilde davranan üye sayısının rahatsızlık verecek boyutta olacağını düşünmüyorum. (-) paralı üyelik taraftarı değilim,
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
grup olayı olabilir ama zoque grup olayından kastını biraz daha açarsan sanırım daha net anlaşılır. nasıl bir sınıflandırma düşünüyosun?
ayrıca bana kalırsa yeni üyelerin kendilerini tanıtma olayı pek kullanılmaz gibi geliyor. ki zaten "ben yeni geldim, hepinize kolay gelsin" mesajlarıda tektük geliyor.. |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
@Drope: Yeni üyelerin veya vasıfsız kullanıcıların herhangi bir problemi olduğunu düşünmüyorum. Olası problemlerse, zaten forum içerisinde eritiliyor, düzeltiyor, hoşluğa bağlanıyor. Bahsedilen gruplar, bir nevi yardımcı antrenör olacak. Ki, güzel olur.
- - - - - - İnternet ve iş bölümünde, iş teklifleri yeralıyor. Bu bölüme, isteyen kişiler cvlerini post etse ve olası tekliflerde, kişiye mail atarken sadece bu cv adresini verseler, kullanışlı bir uygulama olmaz mı? - - - - - - Üyenin kendini tanıtması şirin birşey olabilir. Hatta, bu avatara link olarak eklenirse, dahada bi hoş olur ![]()
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
@enemy Belki senin gördügün kadarı ile öyledir fakat benim etrafımda foruma üye fakat mesaj yazıp tepki almaktan çekinen yada forumdaki bazı kişilerin (yeni üye mualemesi die bişi varmış sanırım) onlarla veya yaptıkları işlerle dalga geçecegini düşündüğünden foruma üye bile olmaktan çekinen bir çok kişi var. Bence bu pek hoş bir durum değil. Tabii ki bu kişillerin sayısı abartılacak kadar değildir fakat yinede böyle ufak tefek şeylerin yaşanmaması, her üyenin gönül rahatlığı içersinde mesaj atması için bazı çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyorum..
![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!