Zoque.Forum
»
Kitap: Kültür ve Sanat
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Re: Kitap: Kültür ve Sanat
Alıntı:
> şimdi sadece KİTAP desek; her türlü kitap girecek olmaz gibi duruyor... > EDEBİYAT desek, şiir bölümü var ayrı olarak... > ROMAN belki olabilir, yani benim kastettiğim bu tür "kitap" ( alt bölüme de Bilimkurgu olabilir mi? ) |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Evet, anlam olarak aslında "edebiyat" isteğimizi karşılıyor ancak daha hoş bir isim olabilir diye düşünüyorum.
"edebi saadet" veya benzeri esprili, ince vs. bir isim daha hoş olur diye düşnüyorum. Altına "kişisel üretim" (adı "dışa vurumu" olabilir mesela) diye bir alt forum içerisinde üyelerin kendi yazdıkları denemeler, kısa hikayeler vs. tarzı üretimlerin gönderileceği bir bölüm açılabilir. Diğer bir alt bölümler "şiir","kitap","okuma önerileri","kitap kritik" olabilir. veya ilk başta bu kadar derine inmeden hepsi bir kategori altında olabilir ve sonradan bu şekilde eğer gerekirse dallandırmaya gidilebilir. Ek olarak bu forumda takvim ile birlikte imza günleri, online okuma kaynakları, ratlanılan güzel yazılar vs. kritikleri ile birlikte tartışılabilri takip edilebilir. Bir de bence şimdiden söylemek lazım özellikle de kısa hikayeleri sadece copy/paste tarzında burada kullanmak çok yanlış olur. Bunun yerine bir hikaye üzerine tartışmak, fikir yürütmek vs. çok daha zevkli olacaktır. Nasıl sinema bölümünde A filmini izledim süper, gidin sizde izleyin demiyorsak burada da onu yapmamak lazım ki yapmayız zaten. Kısacası ne güzel olur ![]()
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
soul; çok güzel yazmışsın.
Ancak bakın, kitap konusunda topu topu bu post dahil 12 post var ... demekki çoğunluk , yani bu forumdaki çoğunluk, böyle bir bölüm istemiyor ve/ veya ilgilenmiyor. Üzücü bir durum. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Bence 12 kişi de olsa başlasın, iki kişi bile olsa birbirine faydası olur.
Şimdi benim bahsetmek istediğim bir sürü çizgiroman albümü var, gezi kitapları var, romanlar var..vs...vs.. Benim kitap kategorisi deyince aklıma gelen, üyelerin kendileri için önemli olan kitaplardan bahsetmeleri, bilmeyenlere kısaca tanıtmaları gibi bir düzendi. Ayrıca başta grafik tasarım olmak üzere, uğraştığımız işlerle ilgili teknik kitaplar olabilir. Kitap almak ya da satmak isteyenler de mesaj atabilsin bence, çok talep olacağını tahmin etmiyorum ama... Bunların hepsini de tek bir başlık altında toplamak bence yeterli. Başlık olarak da sadece "kitap" bence çok uygun Bundan daha uygun bir başlık düşünemiyorum. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İlk başta post sayısıyla değil de okunma sayısıyla değerlendirmek daha iyi. Malum ülkecek okuma alışkanlığı özürlüyüz.
![]() Bence de "kitap" başlığı yeterince açıklayıcı.
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: St.Petersburg
|
asLında böyLe bir topLuLuktan forumda kitapLa doğrudan iLgiLi bir böLüm tekLifinin şimdiye kadar çıkmaması iLginç. demek ki şlimdiye kadar kimsenin ciddi ihtiyacı oLmamış. inanıyorum ki böLüm açıLdığında -açıLırsa- sahip çıkacak ve iyi yönLendirecek arkadaşLar oLacaktır. içerik oLarak da ferruh'un ve mehmet saygin'ın tespitLeri çok iyi.
açıLmasını destekLiyorum ve diğer arkadaşLardan farLı oLarak; özgün ve farkLı oLması açısndan "kitapLık" ismini tekLi edeğim. her ne kadar iLk duyuLduğunda tam isteneni ya da içeriği karşıLamıyor gibi görüLme ihtimaLi oLsa da biraz düşününce kitap-kitapLık iLişkisinin içeriği yansıtacağını zannediyorum.
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Aslında forumda bu teklif yeni çımmış olabilir ancak bir çok kişinin bir şekilde aklında olduğuna inanıyorum ve aynı şekilde bir çok kişinin de bu konuya desteklediğini ancak sadece "+1" yazmamak için mesaj eklemediğini düşünüyorum. (umarım haklıyımdır
)İsim konusunda "kitap" bence yetersiz başlıkla kendimizi kısıtlamamamız gerekli diye düşünüyorum, en azından "edebiyat" veya "okuma" isim için çok daha iyi. Kitap sadece kitaptır ancak bence bu bölüm kitap, şiir, makale, deneme, kısa hikaye vs. gibi türevleri de kapsamalı. Ek olarak mesela deneme, öykü vs. yarışmaları oluyor onlarıda hem takvime ekler hemde burada duyurur veya sonuçları tartışabişliriz gibi.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!