Zoque.Forum
»
linux üzerine forum
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: linux üzerine forum
Bu mesajın üzerinden 2 yıldan fazla bir süre geçmiş ama hortlatacağım. Artık Linux dağıtımları eskisi gibi değil. Bu 2 sene içerisinde bir çok dağıtım baya iyi noktalara geldi. En son çıkan dağıtımlarda program ve oyun kurmakta çok basit.
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Between '<?' and '?>'
|
Hocam madem siz hortlattınız bende ekleyeyim.
Bu 2 yıldan fazla süre sonunda bende windows ve linux arasında gidip gelerek en sonunda linux'ü windowsa ihtiyaç kalmadan kullanabilecek bir hale geldim. Çok kimse komut satırına gerek kalmadan linux kullanır hale geldi. Dağıtımlar kullanması çok kolay ve son kullanıcıya yönelik oluyor gittikçe. Dahası windowsun size sunamadığı görsel özelliklerden de faydalanabiliyorsunuz. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Evet son zamanlarda özellikle ubuntu foundation çok büyük atak yaptı.
Şu an Linux'a ilk kez adım atacak bir kullanıcı ürkmeden Ubuntu kullanmaya başlayabilir. Şu anda dizüstü bilgisayarımda KDE masaüstü seçeneğiyle KUBUNTU kurulu. Ben meraklı olduğum için ilk başlarda birkaç kez baştan kurdum. Her seferinde de çok düzgün kuruldu. Hatta kimi yerlerde Windows'tan bile daha az zahmetli oldu kurulum. Kullandığım makine 3-4 yıl öncesinin laptopu olmasına karşın windows vista'nın gb'larca ram isteyen efektlerini çok rahatlıkla yapabiliyor ![]() Hatta arayüzü de bir miktar Vista'ya benzemekte. Üstelik Windows'ta yaptığım işlerin hiç birinden feragat etmedim. Grafik ortamda sistem de yönetebiliyorum, Her türlü ofis yazılımını da kullanabiliyorum, Hatta photoshop gibi web tasarımının olmazsa olmazlarını bile rahatça kullanabiliyorum. Eğer kenarda çürümeyi bekleyen P3 ya da P2'niz varsa hemen birşeyler kurup kurcalamaya başlayın derim. Bu arada konu başlığına uygun olarak son noktayı koyayım ubuntu'nun resmi forumu oldukça yararlı ve hemen hemen aradığınız her türlü çözümü barındırıyor. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!