Zoque.Forum
»
Geleceği tartışacağımız bir başlık olsa!
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Geleceği tartışacağımız bir başlık olsa!
Dikkat ediyorum da gelecek insanların hep ilgisini çekiyor. Burada da böyle bir başlık olsa; teknoloji,edebiyat,sanat , bilim vs gibi konuların geleceğini tartışsak. Misal olarak forum kullanıcılarının Java ve JSP'nin Türkiye'deki geleceği hakkında ki görüşlerini üye olduğumdan beri merak etmekteyim. Bence güzel bir platform olur.
Örnek bazı başlıklar; "Gelecekte web standartları nasıl olucak?" "Gelecekteki internet kullanıcısı profili?" "Gelecekte Zoque " Gelecekte Pilli " Gelecekteki ideolojiler?" Gelecekte Türkiye'de bilim"..Geleceğimizin Az ama öz başlığı altında yok olup gitmesini istemiyorum ![]() Sizin görüşleriniz nedir? Güzel olmaz mı? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Geleceği tartışacağımız bir başlık olsa!
http://www.zeitgenossen.com/phantasma/
yuklenmesi biraz uzun surecek, simdiden uyarayim (1.5MB gibi) bu projede gelecegi gecmise gore sekillenecek bir butunluk olarak yansitmaya calismislar. bu nedenle gecmise bakarak, gelecegin nasil olusacagini tahmin etmeye calismislar. bunun ozellikle tasarimlardaki etkisini gostermeyi amaclamislar. ilk vurguladiklari sey hareketlilik. sabit yapilardan cok bunlara uyumlu hareket kabiliyeti olan bir tasarim dikkati cekiyor. bir diger unsur gorsellik. basit tasarim olmasina ragmen, bunu komplike bir tabana oturtmuslar. ozellikle icerigin yansitilis sekli basitlikten cok uzak. ancak kullanilan nesneler basit. pek iyi anlatamadim ama neyse, biraz bakininca anlarsiniz. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
basligin degil, konunun, zira tartisilacak cok bir sey yok. yani ileride ne olacagina dair tartisilamaz ki... herkesin kendi dayanagi vardir. en sonunda tartisilsa bile herkesin kendini hakli gormesiyle sonuclanir. bu nedenle bi basliktan cok, herkesin fikrini soyledigi bir konu olabilir anca.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
sorun su ki, bir konu uzerine tartismak icin bu konu hakkinda bilgi sahibi olmak gerekiyor. ancak kimsenin gelecek hakkinda somut bir bilgiye sahip olmadigini dusunursek, pek de mantikli olmaz bu tartisma. sonucta herkesin edindigi bilgiler farkli kaynakli, farkli farkli olacagi icin, herkesin gelecek konusunda iddiasi farkli olacaktir. bu noktada kimin hakli veya kimin haksiz olduguna karar vermek gibi bir durum soz konusu olamaz. ozellikle celisen yorumlarla karsilastigin zaman, bu yorumlardan hangisinin dogru veya hangisinin yanlis olacagini bilemeyiz, cunku ileride olacak herhangi bir degisiklik, bu dogru gozukenin yanlis, yanlisin da dogru olmasina yol acabilir. sadede gelecek olursak, gelecekte ne olacagini konusmak bizi herhangi bir sonuca ulastirmaz.
bazi kisiler sadece fikirlerin paylasimini yararli gorebilir (brainstorming demek istedim ancak turkcesini bilmiyorum). Bu durumda bile gereksiz tartismalar cikacaktir, cunku kimin edindigi bilginin dogru, kiminkinin yanlis olduguna sadece su andaki durumdan bakarak karar veririz. ha karar verilse bile, karar veren kisinin "kapasitesi" ve bilgi duzeyi yanlis karara yonlendirebilir. sonuc: "tartisilacak cok bir sey yok. yani ileride ne olacagina dair tartisilamaz ki..." vardigin yargidan sahsen baska bir sonuc cikariyorum ben: toplumca insanlarin soylediklerini anlamamaya ya da yanlis anlamaya meyilliyiz. ama pardon, bu yargi da yanlis oldu, cunku tek bir kisinin bakis acisindan tum topluma pay cikartamayiz, degil mi... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!