Zoque.Forum
»
dhtml menü flash banner problemi
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
dhtml menü flash banner problemi
Forumda kullanilan bannerlarin, flash formatinda kullaniliyor olmasi, navigasyon kullanimini kisitliyor. Hizli arama secenegini kullanip bir konu aratmak icin forumu 4 defa refresh etmek zorunda kaldim.
Mesaj metsatöll tarafından 22.12.2006 (20:38) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: Forum erisilebilirligi
Flashi transparan yapıp, z-indexleri i ile oynayarak bu sorun aşılıyordu yanlış hatırlamıyorsam (?)
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Re: Forum erisilebilirligi
bununla ilgili foruma daha önce bir cözüm/alternatif gönderilmisti, ama hangi baslik altinda gönderildigin hatirlamiyorum. eger konuyu hatirlayan varsa, buraya adresi göndermesini hemen isteyelim.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Re: dhtml menü flash banner problemi
Benim de dikkatimi çekmişti. Sanırım z index olayı ile çözüme kavuşturulabilir.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
sothink dhtml menu isimli programın yardım bölümünde konu ile ilgili açıklama var, tabi bu açıklamalar programın kendi menüsü ile iligli ama belki size yol gösterir;
How to let menu show over flash movies in IE / Netscape /Mozilla / Firefox browsers? Please use the following method to realize it: 1) Please uncheck "Object" in "Auto hide these windowed elements" option in DHTMLMenu and update js files in webpage using publish wizard. 2) Then add <param name="wmode" value="transparent">; or <param name="wmode" value="opaque"> in the HTMLl code of flash in webpage. 3) Please add wmode="transparent" or wmode="opaque" in <embed>...</embed> tags of flash movie's code in webpage. The example is like: <param name="wmode" value="transparent"> <embed src=”http://www.yourwebsite.com/floating.swf” width="400" height="300" align="middle" quality="high" wmode="transparent" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash"></embed> Please note the transparent or opaque should be matchable with the former one. Then the menu will show over flash either in IE or in Mozilla / Netscape / Firefox browsers. kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
.SWF ler için
<PARAM NAME=wmode VALUE=transparent> <embed wmode=transparent .....> eklemek yeterli oldu. .
|
Zoque'a hoşgeldiniz!