Zoque.Forum
»
Birkaç Öneri
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Birkaç Öneri
Öneri 1:
Zoque forumunda bazi bölümleri eksikliği görüldüğünü düşünüyrum. Zaman zaman ufak işler için birini bulmam gerekiyor ancak forumda ilan verebileceğim istediğim gibi bir bölüm yok. "İş İmkanları, İlanlar" bölümü var ama orası içime sinmiyor. Daha çok personel arayan kurumların ilan vermesine uygun bir bölüm orası. Diyelim ki size bir logo tasarımı lazım veya sitesinizi web 2.0 tarzı görüntüyle güncellemek istiyorsunuz veya menu sistemi değişmesi gerekiyor, ya da istediğiniz bir flash oyun var, banner lazım, Wordpress kurulması lazım, içerik sağlayıcılar lazım, basit bir Adsense mini site lazım, vesaire ... İşte buna benzer ufak tefek işler için ilan verilebilecek bir bölüm yok. Guru.com gibi freelance sitelerinin verdiği hizmetin Türkçe bir versyonunu zoque'a entegre etmek mümkün olsa ne güzel olurdu. Forumun şu an kendine göre düzeyli bir havası var. Ticari işleri forum içine taşımak iyi bir fikir olmayabilir. O nedenle yeni bir üyelik gerektirmeyecek şekilde ama forumun dışında, zoque.net'in ayrı bir bölümünde veya zoque.com'da freelance bölümü açılmasını öneriyorum. Ciddi bir Türkçe freelance sitesinin eksikliği hissediliyor. Basit bir şekilde başlayıp zamanda o bölümü geliştirebilirsiniz. Öneri 2: Onun dışında ortaklaşa iş yapılabilecek konuların konuşulacağı bir bölüm tavsiye ediyorum. Örneğin ben domainciyim. Bana bir web tasarımcı ve programcı lazım. Sitenin konusuna göre içerik sağlayıcı arkadaşlar da gerekebilir. Eğer kendime böyle bir ekip kurabilsem zaman zaman elime geçen kaliteli Türkçe domainleri satmak yerine geliştirebilirim. Şu an başka bir seçeneğim olmadığından her işi kendim öğrenip yapmaya çalışıyorum. Üstelik zoque forumunda bu işleri var olan bölümlerden birinde konuşmak bana yakışıksız geliyor. Ayrı bir bölüm düşünülebilir. Ortak projeler denilince sadece ticari faaliyetleri düşünmemek gerekir. Aynı zamanda open source çalışmalar da o bölümde işlenebilir. Ayrıca para kazanma amacı olmayan, kültür-sanat konularıyla ilgili projer veya Türk İnternet ortamına katkı sağlayıcı projeler de düşünülebilir. Zoque forumunda büyük bir potansiyel var ancak ne yapılacak nasil yapılaak bunların konuşulacağı bölümler olması gerekir. O nedenler 'Ortak Projeler' bölüm başlığı altında 'Ticari Projeler' ve 'Ticari Olmayan Projeler' isimli bölümlerin açılmasını öneriyorum. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Birkaç Öneri
İşin aslı 2. öneri bana çok mantıklı göründü. Ben ortak yapabileceğim projeleri insanlara güvenemediğim için diğer firmalara yönlendirmekten bıktım. Zoque de böyle projelere yasal bir zemin hazırlanabilirse girilebileceği kanısındayım.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Birkac gün önce de kuduk tarafindan benzer bir öneri getirilmisti: beraber iş yapma ve iş fikirleri bölümleri
Ilk etapta belli bir mesaj sayisi üzerindeki kullanicilara acilir ya da bir takim kriterler dogrultusunda üyelerin bu bölüme erisimleri saglanir. Örnegin üyelerin kendilerini tanitabilecekleri potfolyö sayfalari sunabilir, sadece bu tür bir portfolyö sayfasi olusturmus kullanicilara erisim hakki verme gibi... Kisacasi, yapilacaklar listesine eklenmistir. Ayrica bu konuyla ilgili diger kullanicilarin fikir ve önerilerini de ögrenmek isteriz.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: AntaLya
|
Bence de ortak iş yapılması veya projeler geliştirilebilmesi gerekli artık. Zoque bunun için çok uygun bir platform ve bu ihtiyacı karşılayabilecek potansiyele sahip.
Ama sanırım en büyük sorun güven konusu. Cihangir'in dediği gibi, belli mesaj sayısının üstündeki kişilerin katılımını şart koşmakla bu güven sorunu aşılabilir mi, emin değilim. Ancak akla yatkın en uygun çözüm buymuş gibi görünüyor.. Ortak iş veya projeler bölümünün bir an önce hayata geçirilmesini temenni etmekten başka birşey yapamıyorum ne yazık ki. Sonuç olarak deneyip, görmek lazım diyorum.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!