Zoque.Forum
»
Zoque'u e-dergi yapalım...
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Zoque'u e-dergi yapalım...
Merhabalar,
Arama motorundan kontrol ettiğim kadarıyla, açtığım konuya benzer bir konu bulamadım. Ama benzer bir konu varsa şimdiden özür dilerim. Uzun zamandır aklımda olan bir proje var; geniş kapsamlı bir e dergi. Fakat takım arkadaşı bulamadığım için hayata geçirme imkânım olmadı. Zoque bu ülkenin en güzide forumlarından biri olduğuna, üyeleri de en güzide insanlardan oluştuğuna göre aklımdaki projeyi Zoque için hep beraber hazırlayabiliriz diye düşünüyorum. Tabi, yönetim tarafından da uygun görülürse. Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Zoque'u e-dergi yapalım...
Bende grafik ve tasarımla uğraşıyorum ama bu sitedeki bazı çalışmalarda hakkaten ağzım açık kalıyor. Böyle işlerin incelliklerinin anlatılacağı bir e-dergi olursa seve seve okurum
![]()
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
@modela
Sende bir şöhret olma hayali seziyorum sanki (tv kanalları, konuk olma filan )
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Kısa soluklu heveslerle yapılacak bir iş olmadığından dolayı herkes temkinli olarak bakar. Epey güç iştir ve hakkettiğinizi düşündüğünüz ilgiyi görmemek bir anda bıkkınlık etkisi yapabilir. Açıkçası iyi bir fikir ancak dediğim gibi ilk önce sevgili Cihangir'den bir fikir son aşamada da onay alınması gerekir.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
İyi fikir ama gerçekten zor bir iş dergi çıkarmak. .Kanımca en büyük zorluk, bütçesinin finansmanının ve reklam portföyünün titiz ve sistemli bir çalışma gerektirmesi . İçerik konusunda ise pek sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyorum çünkü forumumuz gerçekten bilgili insanlarla dolu. Kendi adıma İndesign ve Photoshopla ilgili bölüm olursa seve seve içerik katkısı sağlayabileceğimi söylemek isterim. Reklam alma açısından da bütün tanıdık portföyümü sonuna kadar değerlendireceğimi şimdiden söyleyebilirim.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
icerik yonunden destekleyebilirim ancak son zamanlarda basili eser formatinin cazibesini yitirdigi kanaatindeyim. mumkunse bununda (uretilen eserin formunun da) tartisilmasinin faydali oalcagini dusunuyorum.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Birçok site bu projeyi düşünüyor. Hayata geçirmeye çalışıyor. Kısmen hayata geçiriyorlar. Fakat uzun ömürlü olamıyorlar. Ancak bu siteler bildiğimiz sırf reklam, Türkçe'yi kullanmasını bilemeyen üyelerle, yazarlarla dolu olduğu içindir. Ama Zoque gibi bir site bunu yapacaksa eminim ki başarılı olur. Çünkü bu forum grafiker olsun, yazar olsun bilirkişilerle dolu. Böyle bir dergi çıkarılırsa, bence sadece yazılarla boğucu olmamalı, test alanları, resim anlatım, göze hoş görülür olması lazımdır. Bunlar yapıldığı sürece eminim ki dergi 1 yıl içinde sanaldan gerçeğe aktarılabilir.
![]() |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Arkadaşlar e-dergi fikir olarak çok güzel. @zorkestra'nında dediği gibi bu tip projeleri gerçekleştirmek isteyen bir çok yer olmuştur. Ancak iş istemekle bitmiyor. Zoque'nin üye kitlesi böyle bir projeyi gerçekleştirmek için gereken potansiyele fazlasıyla sahip. Asıl önemli olan bu potansiyeli iyi değerlendirmede.
Bu iş için önce iyi bir organizasyon gerekmektedir. Madem bu iş için bu kadar gönüllü var. Gönüllü arkadaşlardan önce dergi ekibi oluşturalım. Bu işte atacağımız ilk adım bu olmalı. Eğer iyi bir ekip kurarsak. Gerisi gayet kolay. Bende öneri olarak şöyle bir şey söylemek istiyorum. Madem Zoque'nin 9 eylülde geleneksel toplantısı var. Dergi ekibine katılmak isteyen gönüllü arkadaşlar burada isimlerini belirtsinler. Bu arkadaşlarla 9 Eylül'deki buluşmada bir araya gelelim. İşi resmiyete dökelim.
- çok lojik bi yer drkb - aklınıza bir fikir geldi. hem de çok fena bir fikir. paylaşın o zaman Mesaj drkloji tarafından 28.08.2007 (08:21) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!