Zoque.Forum
»
Zoque Ne Demek ve Zoque Nasıl Okunur
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Zoque Ne Demek ve Zoque Nasıl Okunur
Aslında ben "Neden Zoque?" sorusuna cevap almak için yorum yazmıştım. Zoque'un anlamı ve okunuşu hakkında bölümünde var fakat neden Zoque?
Not : Bunun herhangi bir cevabı olmayabilir. Sadece kulağa hoş geldiği için olabilir. Ya da buna benzer başka bir şey. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | ||
|
Alıntı:
Istediklerimin alinmis olmasini görmem, alternatif olarak cocukluktan gelen kizilderililere karsi duyulan sempatinin, isim arayisinda da etkiledi. Kizilderililer ilgili bir kitapta kavim isimlerinden yola cikilarak su an kullandigimiz isimde karar kilip aldik, iyi de yapmisiz diyorum. Su an aldigim domainlerin Türkce olmalarina özen gösteriyorum. Bu yüzden herhalde, öyle bir tercihi yeniden versem ilk olarak Türkce isimlere yönelirdim diye düsünüyorum.Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Yer: Edirne
|
Zoque kelimesiyle ilgili şöylede ilginç bir haber var.
![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Malatya
|
Ben de "zoku" olarak okuyanlardandım bu başlığı görene kadar.İsim de hep bizim buralarda kullandığımız bi tarafı oyuk(kurutulmuş dut veya biber dövmek için kullanılıyor) bi tarafı düz (üstüne oturmak için kullanılıyor bi nevi kürsü) taş malzemeyi hatırlatıyordu,nostalji oluyordu."Zok" demeye alışmak "zor" olacak.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!