Zoque.Forum
»
Zoque Ne Demek ve Zoque Nasıl Okunur
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Zoque Ne Demek ve Zoque Nasıl Okunur
Arkadaşlar aklıma takılan iki husus var. Onları sormak istiyorum. Umarım bölüm doğrudur. Konuyla alakalı daha iyi bir bölüm bulamadım. Neyse sorularım şöyle:
1. Zoque demek ne demek . Yani zoque kelimesinin anlamı nedir acaba? Forumda acaba birisi daha önceden sormuş mu diye epey aradım ama bulamadım. Şimdiye kadar hiç kimse merak edipte sormamış mı? ![]() 2. Zoque 'nin tam olarak türkçe okunuşu nedir? Malum türkçe olarak okumak istesek içinde q harfi var. Türkçeye göre okusak "zokue" gibi bir şey oluyor. Gerçek okunuşu nasıldır diye insan çelişkiye düşüyor. Sorularım böyle. Akşam üstü öyle meraktan bir sorayım dedim ![]()
- çok lojik bi yer drkb - aklınıza bir fikir geldi. hem de çok fena bir fikir. paylaşın o zaman Mesaj drkloji tarafından 01.09.2007 (16:06) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Zoque Ne Demek ve Zoque Nasıl Okunur
Tab menü'de hakkimizda bölümü altinda bu sorunun cevabi var.
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
ben yıllarca zoque yi zokue diye okuduktan sonra birkaç ay önce sol taraftaki Zoque'a hoşgeldiniz bölümünü okuyunca Zok diye okunduğunu öğrendim , ama ağız alışkanlığı nedeniyle halen zokue diye okuyorum
![]()
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Zok diye okunduğunu bilmiyordum açıkcası
ve hala açıklayıcı bir cevap yok ortada.![]()
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
* Zoque kabilesi, "İlk moda tasarımı" ya da "İlk grafik çalışması"nı yapan ve grafik, tasarım gibi alanlarda ilklerden olan bir kabile olabilir. * Zoque yönetimi belkide National Geography ekibinden insanlar olabilir ve unutulmaya yüz tutmuş bir kabileyi canlı tutabilmek için böyle bir alan adıyla bir site açımış olabilirler. Belkide bu kişilerin tasarım, grafik, kodlama vs. ile hiçbir ilgisi yoktur, herşey bir oyundur. Bu tür işleri sitede bulunan İş ilanları ile yaptırıyorlardır. Şahsen ben sürekli ilan veren bir firma görüyorum. Bu firma belkide Zoque yönetimi ![]() * Yönetimden biri, Meksika dili ve Edebiyatı ya da Meksika Tarihi ve Kültürü okumuş olabilir ve yıllardır okuduğu ama bir türlü sınavlarda veremediği tek kabile olan Zoque kabilesine ithafen siteyi açmış olabilir. Belkide "Senelerdir geçemiyorum şu dersi, canıma tak etti, bari sitesini açayım" demiştir, değil mi? ![]() Yani bu tür fikirler üretilebilir tabikide. Ama şaka bir yana, her insanın Zoque kabilesini duyabileceğini sanmıyorum. Belki ayda yılda bir, bir bulmaca ekinde ismini görebilirsiniz. Bu da bu alan adını alan kişinin, bir yerlerden Meksika ile bağının olduğuna işaret ediyor. Meksika'ya turistik gezi için gitmiş olabilir, Meksika tarihi okuma gibi bir hobisi olabilir vs. vs. Tabi isim bilinince, alan adını almakta tamamen kişisel hobilere bakıyor. Şahsen ben neden "Nahnu.Org" diyebilirim de Mesela bir arkadaşım, farklı bir alan adı alayım diye düşünmüş düşünmüş ve Tintu.Org'u satın almıştı. Garip ama olabilir ![]()
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ola* zok
zok diye okunduğunu ben de yeni öğrendim ama her zaman zoku diye okumuşumdur. kolay kolay da dilimden çıkacağa benzemiyor.. bu arada biz de bir tür kavim sayılırız. ee amerika'da da olsak olsak kızılderili olmak isteriz heralde. üstelik meksika kökeni de yanında tatlı oldu benim için :)) adios zok *: hola'nın okunuşu |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Ankara - Adana
|
Nasıl okunduğunu ekşisözlük'te tesadüfen görmüştüm. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=6685958
Aslında daha önce nasıl okunduğunu bilmediğimi de bir arkadaşıma hevesle bu forumdan bahsedecekken fark etmiştim. zok ile zokuğe arası bir şey gevelemiştim ağzımda. Sağolsun, o da bu çelişkimi yüzüme vurmamak için üstelememişti.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!