Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kullanıcı Hizmetleri » Öneri ve Düşünceleriniz » Dosya ekleme özelliği yeni üyelere kapalı olsun

Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 18.11.2007   #1 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Dosya ekleme özelliği yeni üyelere kapalı olsun

Merhaba,

Yeni üyelerin zip, rar gibi uzantıları yüklemesi güvenlik açısından engellenmeli. Örneğin 100 mesajın üzerinde olma ve aynı zamanda en az 6 aylık üye olma şartı getirilebilir. Diğer dosya uzantılarında, örneğin jpeg veya gif'te sınrlama yapmaya gerek yok.

Bu işlerle uğraşanlar varsa, ki Türkiye'de bolca var, zoque ortamını onlar için elden geldiğince daha az cazip hale getirmek gerekiyor.
erdinç şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 18.11.2007   #2 (permalink)
mirturk

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir
Re: Dosya ekleme özelliği yeni üyelere kapalı olsun

Erdinç'in söyledikleri ayrımcılık gibi gelebilir pek çok kişiye ancak pek çok forumlarda da benzer uygulama var. Amaç sadece forumu korumaka adına neyse ama kullanıcılar kendi güvenliklerinden kendileri sorumludur. Ayrıca yeni üyeler linkleri bizimle paylaşabiliyorlar bu nedenle zarar vermek isteyen şahıs biz dikkatli olmadığımız sürece o şekilde de zarar verebilir.
Old 18.11.2007   #3 (permalink)
MaviKartaL

MaviKartaL's Avatar

Yer: Sakarya

Güvenlik için çok geçerli ve sağlam bir öneri olduğunu sanmıyorum, ama böyle bir uygulama başlatılırsa da hiç gocunmam .. Zoque'u yıllardır biliyorum ve takip ediyordum seneler sonra üye olasım geldi sanırım .. şu Yeni Üye yazısından kurtulsam güzel olcak :P

Ayrıca işin ehli bir bilgisayar korsanı jpg veya gif formatında dosya upload edermiş gibi gözükerek karşı taraf eğer bilinçsizce davranırsa çok rahat virüs bulaştırabilir.
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 18.11.2007   #4 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Benim yaptığım öneri sadece bu işlerle uğraşanlara zoque ortamını daha az cazip hale getirmek için. Yoksa kesin bir çözüm olmadığını biliyorum. Ama zoque elinden geleni yapmalı. Şu an zoque bu işler için çok çekici bir ortam çünkü çok ziyaretçisi var ve hemen bir hesap açıp zip dosyasını anında yükleyebiliyorsun.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 18.11.2007   #5 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8

Ben kesinlikle katılmıyorum bu öneriye. Bir kişinin dosya, betik, kod vs. paylaşabilmesi için belirli sayıda mesaj göndermiş olması ya da belirli bir süredir üye olamsının gerekmesi gerçekten iyi işler çıkartan ve bunları paylaşmak isteyenlerin hevesini kaçıracaktır.

mirturk ve MaviKartal'ın değindiği noktalar önemli ve doğru. Ek oalrak Zoque'da artık üyeliğin onaylanması için bir süre beklemeniz gerekiyor, yani üyelik alıp hemen dosya yollanmıyor.

Buradaki amacın Zoque sunucusunu korumaska erdinç, o zaman Rapidshare vs. gibi bir siteye yükleme yaptırıp oradan link paylaşımı istenebilir ama bu da yine ek bir külfet getirdiğinden çok hoşuma giden bir yöntem değil.

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı  
Old 19.11.2007   #6 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

BYK, benim söylediğim sadece zip dosyalarına sınırlama getirmek. Sen uzun zamandır üyesin. Şimdiye kadar kaç zip dosyası yükledin zoque'a?

Zip dosyası yüklemek çok ender gereken bir durum. Zaten photoshop için psd formatı ve illustrator için .ai formatı seçenekler arasında var. Onun dışında bütün resim dosyası formatları var. Hani olur da belki flash ile veya başka bir programla çalışırken onun dosyasını yüklemen gerekebilir. Böyle bir durumda zaten kendi sitene yüklersin. İnsanlar da senin uğraştığın işlere, kullandığın programlara bakıp ya güvenirler ya da güvenmezler.

Sorun şu ki şu anki haliyle zoque birtakım warez paylaşım forumlarında yazı yazmaya alışmış kişilere onların alıştıklarına benzer bir ortam sunuyor. Şurda bir dosya buldum buyurun bakalım diye insanlar dosya yüklüyor. Burası dosya paylaşım forumu mu? Zoque için yakışıksız bir durum bu.

Eğer ben 15 yaşında bir lamer olsam ve bir keylogger bulup zip dosyasının içine koymuş olsam kesinlikle zoque'a yüklemek isterdim. Rapidshare falan kullanmak istemezdim çünkü rapidshare kelimesi bile çoğu kişide alarm zillerinin çalmasına neden oluyor. Ayrıca kendi siteme de yükleme istemezdim çünkü izimi sürmelerini istemem.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 19.11.2007   #7 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8

Şimdi, şöyle söyleyeyim ben forum çok uzun zaman önce üye olmuştum(Bitek-O zamanları) ve daha sonra yine çok uzun bir süre uğramamıştım bile. Süreyle ilgili bahsettiğin şeyi ancak böyle aşabiliyorum çünkü gerçek anlamda forum'la ilgilenmeye başlayalı 6 ay olmadı kesinlikle.

Ek olarak mesaj sayım 98-99 civarındayken bir betiği(script) paylaşmak istedim, ki bunları zip olarak yollamam gerekiyor, ancak script arşiv kısmı "arşiv" diye düşünüldüğü için konu açmaya kapalıymış. Ancak ben bunun farkında değildim o sırada ve 100 mesaja ulaşıp "yetkin üye" olabilmek için o kalan 1-2 mesajı, anlamsız şeyler de yazmadan nasıl atarım diye düşündüm ki oldukça kötü bir durumdu.

Yine bir ek, 15 yaşında bir lamer olsan bir şekilde forum yönetimini kandırıp üye olmayı başarsan ve siteye bir keyloggler yollasan bile buradaki insanların çoğu(en azından benim şu bir kaç aylık süre içerisinde aktif olarak gördüğüm insanların çoğu) direk atlayıp dosyayı indirecek ve sonrasında kontrol etmeden açacak insanlar değil.

Haklı olduğun noktalar tabi ki var ancak belirttiğin yöntem çok sert ve kaliteli yeni üyelerin de önünü tıkayan, onları buradan soğutabilecek bir yöntem bence.

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı  
Old 19.11.2007   #8 (permalink)
CmlTRN

CmlTRN's Avatar

Yer: Malatya

Oldu olacak biz yeni üyelerin giriş yaparken üstüü de arayın hem yeni olmayan bi üyenin de foruma zararlı bişeyler yüklemeyeceği garantisini kim verebiliri?
CmlTRN şu an çevrimdışı  
Old 24.11.2007   #9 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169

Erdinc, tedirligini anliyorum fakat %100 güvenli bir ortam yaratmamiz cok zor. Bizler yönetim olarak her yeni kayidi inceleyip uygun bulunmasi durumunda sadece onayliyoruz. Bedava dagitilan email adresleri ile dolayisiyle katilimcilarin anonim kalmalarina imkan veren kayitlara izin verilmiyor. Onaylama sonrasinda da hersey bitmiyor. Kisinin forum ici davranis, tutum, kullandigi Türkce gibi bir takim kriterlere göre kisinin bu ortama uyumunu izlemeye calisiyoruz. Ayrintilar kullanici sözlesmesinde belirtilmekte zaten.

Bizler insanlarin iyi niyetli olduklarindan yola cikiyoruz. Kayit sirasinda katilimcilarin -önlerine koydugumuz- engeller sonucu vazgecmeyip buraya üye olanlarin, gercekten ne istediklerini bildiklerini varsayiyoruz. Fakat sistemi suistimal etmek isteyebilecek kisilerin oldugu gercegininin de bilincideyiz.

Tabii diger bir konu da su ana kadar forumda dosya ekleme ile ilgili olarak bize herhangi bir problem yansimadi. Umarim bu sekilde de kalir.

Birde önümüzdeki günlerde kullandigimizin yazilimin yeni bir üst sürümü cikiyor. Yeni eklenen özellikler arasinda söyle bir madde gecmis:

Alıntı:
Hooks to allow attachments to be passed through a virus scanner
Saniyorum sunucu tabanli bir olay ve sunucu özelliklerimiz bunu desteklerse, tabii ki kullanilir. Fakat yine de eklenen dosyalar konusunda herhangi bir garanti vermedigimizi ve bunun kontrolünü son kullanicinin yapmasi gerektigini belirtmeliyiz.
cihangir şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler
dosya ekleme

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam renk resim satilik sayfa script scripti server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows xml yapmak yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?