Zoque.Forum
»
çalıntı siteler hakkında
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Sevgili Cihangir, ve diğer yönetici arkadaşlar;
Bu gün çalıntı siteler konusunu şöyle bir gezdiğimde aklıma takılan bir iki konuyu buraya yazmak istedim; Çalıntı sitelere bir kişi eğer gördüğü çalıntı tasarımı yazıyorsa sebebi; 1. Çalınan "Kendi tasarımıdır" , ve buna çok içerlmiştir... 2. Çok ünlü iki sitenin birbirinden tasarım logo vs çalmasını görmüş ve şaşırmıştır... 3. Çok kıskandığı biri vardır veya çıkarları ters düşmüştür ve arkadaşının (rakibinin) sitesini ispiyonlamaktır. Bugüne kadar ben birkaç tane olayda Buna şahit oldum desem yanlış olmaz. Ve yine yanılmıyorsam çalıntı sitelere gönderilen yazılar kontrol edilip öyle yayınlanıyor. Forumda kişilerin birbirini kırmadan dostluk ortamında sürebilmesi için bunu daha iyi ayırdetmeniz gerektiği kanaatindeyim. Yanlış anlaşılmama dileği ile saygılarımla....
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Burada şu cümleyi yazmayı unutmuşum
... 3. Çok kıskandığı biri vardır veya çıkarları ters düşmüştür ve arkadaşının (rakibinin) sitesini ispiyonlamaktır. eğer bir arkadaş 1 ve 2. maddeden dolayı rahatsız olup konu açılmışsa herhangi bir sakınca yok ama 3. maddeden dolayı konuyu açıyorsa o zaman kişiler birbirini kırmaya başlayacaktır.... Bugüne kadar ben birkaç tane olayda Buna şahit oldum desem yanlış olmaz.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt/City
|
ben kendi düsüncemi aktarayim.
yazdigin yorum bence cok mantikli. bence bu bölümde o bahsettigin 3 noktayi da tartisma imkani elimize geciyor. forumun amaci da bu zaten ve de calinti siteler bölümde cogu insanin webdesign olayinin ne amacla yapildigini anladigina inaniyorum, en azindan ben anladim ![]() ......valla!
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Freising DE
|
Bir tekllif
Arkadaşlar şöyle birşeyler yapsak bu çalıntı meselesı daha iyi anlaşılacak galiba.Çalan sitenin çalma haliyle orijinal sitenin çalınan haliyanyana bir image olarak konsa daha iyi olur kanaatindeyim.
http://www.zoque.com/vbulletin/showt...?threadid=1091 forumun bu bölümünde görüldüğü gibi Çünkü çalan site veya çalınan site belli bir süre sonra dizaynını değiştiriyor ve o bölümün bir değeri kalmıyor.Belirtilen likler bir süre sonra değiştiğinden dolayı aradaki fark alaşılmıyor |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Görüşlerinize tamamen katılmakla birlikte birşey daha eklemek istiyorum :
Altını çizdiğiniz olay sadece Çalıntı Siteler bölümünde değil çoğu bölümde olmaktadır . Mesajlarımızı atarken kişisel komplekslerimizden ve çıkarlarımızdan uzak , türkiye internet kullanıcılarına faydalı olabilecek şekilde , insanlarını şevkini ve onurunu kırıcı şekilde değil de daha çok onları teşvik edici şekilde atmalıyız . Evet bir insan çalabilir , kopyalayabilir . Hatta hepimiz yapmış olabiliriz zaman zaman ... Neden hemen asalım , keselim , yokedelim yoluna başvuruyoruz . Onu uyarıp hatalı olduğunu belirtip doğruya yöneltmek varken .... Mesajlarımızı lütfen dosyluk ve mantık çerçevesi içinde atalım ... |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Freising DE
|
Haklisiniz
Alıntı:
eger bu gorus tarafimiza yazilmissa cevabi yukari linkden alabilirsiniz.bir tavsiye daha baslikli yazi. Bizde kisilerin rencide edilmesini istemeyiz. saygilar |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!