Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kullanıcı Hizmetleri » Öneri ve Düşünceleriniz » Bu sorun yalnızca bende mi mevcut?

Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 31.03.2008   #1 (permalink)
Enstanbul

Yer: İstanbul
Bu sorun yalnızca bende mi mevcut?

Sağ kısımda ki üye menüsü IE'de sürekli kayıyor. Firefox'da bu sorun ile karşılaşmadım. Fakat sürekli Maxthon kullandığım için rahatsız edici bir görüntü oluyor. Nadirde olsa sağ kısımda bulunan üye menüsü forum'un en altında kaydığı da oluyor. İlk başta ek2'de görülen normal şekilde açılan üye menüsü sonradan ek1'de ki hâli alıyor.
IE'de herhangi bir kısıtlama ayarım mevcut değil. Tüm ayarları varsayılan yaptığım zamanda aynı şey geçerli. Umuyorum sorun bana özeldir.

Saygı ve sevgiler.
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg Kara-0001.jpg (65.4 KB, 17 defa görüntülendi)
Dosya Uzantısı: jpg Kara-0002.jpg (24.0 KB, 15 defa görüntülendi)
Enstanbul şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 31.03.2008   #2 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: Bu sorun yalnızca bende mi mevcut?

IE 6'da aynı kayma bende de var. Ekran görüntüsünde gösterdiğin gibi sağ taraftaki o panel küçük bir miktar aşağı kaymış durumda. Her zaman böyle kaymış duruyor zaten.
erdinç şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 31.03.2008   #3 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Yıllardır uyumlu tasarım yapalım müşteri hep haklıdır diyorum ama artık sıkıldım.

Bakın tüm firmaların destek çekme süresi var. Deniyor ki artık şu ürüne destek vermeyeceğiz. Mesela windows 98'e artık teknik servis yok.

Yani geriye uyumluluk adına sorunlu CSS renderi yapan IE6'yı neden devam ediyoruz?

Firefox var IE7 var Opera var. Ben artık IE6'yı reddediyorum. IE7 çıkalı seneler oluyor.

Ben Firefox 3 Beta'yı gördüğümden beridir ki asla IE açasım gelmiyor o kadar hızlı ve tutarlı ki IE8'de geleceği söylenen eğer aniden kapanırsa oturumu kurtarma dahili olarak var. Ama kırılmıyor program hiç ihtiyacı bile yok.

Dolayısıyla, biz web tasarım işinde olanların gittiği her yere ama her yere IE7 / opera / FF gibi modern bir browser kurması ve kurdurma için propoganda yapması, bir doktorun ciddi yan etkisi olan bir ilaca karşı tanıdıklarını uyarması kadar gereklidir.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 31.03.2008   #4 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169

Alıntı:
ssonmez tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
...Dolayısıyla, biz web tasarım işinde olanların gittiği her yere ama her yere IE7 / opera / FF gibi modern bir browser kurması ve kurdurma için propoganda yapması, bir doktorun ciddi yan etkisi olan bir ilaca karşı tanıdıklarını uyarması kadar gereklidir.
Hatta ben bir adim ileri giderek IE'siz bir dünyanin daha da güzel olacagini iddia ediyorum . Her IE sürümü arasinda daglar kadar farklar olmasi, benim icin anlasilmasi oldukca zor bir nokta.

Bunun haricinde sitede IE6 ile yasanan problemi düzelttim, saniyorum .js script hatasi da kalkti. Fakat cj.com'a ait banner'lar ne yazik ki IE6 ile hala daha düzgün görüntülenmiyor.
cihangir şu an çevrimdışı  
Old 31.03.2008   #5 (permalink)
elik

elik's Avatar

Yer: Rize

Alıntı:
Yıllardır uyumlu tasarım yapalım müşteri hep haklıdır diyorum ama artık sıkıldım.

Bakın tüm firmaların destek çekme süresi var. Deniyor ki artık şu ürüne destek vermeyeceğiz. Mesela windows 98'e artık teknik servis yok.

Yani geriye uyumluluk adına sorunlu CSS renderi yapan IE6'yı neden devam ediyoruz?

Firefox var IE7 var Opera var. Ben artık IE6'yı reddediyorum. IE7 çıkalı seneler oluyor.

Ben Firefox 3 Beta'yı gördüğümden beridir ki asla IE açasım gelmiyor o kadar hızlı ve tutarlı ki IE8'de geleceği söylenen eğer aniden kapanırsa oturumu kurtarma dahili olarak var. Ama kırılmıyor program hiç ihtiyacı bile yok.

Dolayısıyla, biz web tasarım işinde olanların gittiği her yere ama her yere IE7 / opera / FF gibi modern bir browser kurması ve kurdurma için propoganda yapması, bir doktorun ciddi yan etkisi olan bir ilaca karşı tanıdıklarını uyarması kadar gereklidir.
Sanırım aşağıdaki link propaganda talebine uygun

http://www.savethedevelopers.org/
Old 31.03.2008   #6 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

Yer: Istanbul

Alıntı:

Ne yazık ki sen, ben böyle düşünüyoruz ancak işin müşteri tarafında onlar hala bunu kullanıyor. Bizim reddetme gibi bir lüksümüz yok. Sadece yol gösterebildiğimiz kadar gösteririz.

İnsanlar neden ie6 kullanmaması gerektiğini bilmiyor, standartlardan haberi yok, güvenlikten haberi yok. Kullanan adam bilgisayardan bile anlamıyor çoğu zaman. Çok doğal, çünkü onlar daha yeni bilgisayar kullanmaya başladılar. Uzun süredir bilgisayar kullananlar olarak azınlığa düştük.
Old 31.03.2008   #7 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Selamlar,

Benim IE 6 kullanmamın nedeni yaptığım siteleri rahatça test edebilmek. Bir süre önce IE 6 ve 7'yi aynı anda bilgisayara kurabilir miyim diye araştırmıştım. Böyle araçlar var ancak güvenlik açısından onlara güvenemedim. Bir de o programları kullanıp ikisini aynı anda bilgisayara yüklesem bile o şekilde yüklenen IE 6 ile normal IE 6 aynı olmuyormuş. Özellikle transparan resimlerde sorun oluyormuş ki benim çokça kullandığım bir şey. Hatta sırf bu nedenle iki tane windows sürümü kuranlar varmış. Internet kullanıcıları arasında IE6, 7'ye göre daha yaygın dolayısıyla 6 'yı kullanıyorum. Bir diğer neden de IE7'deki tab olayı.

Ben eski kafalıyım. Tab sistemi olan tarayıcı kullanamam. Firefox da tab killer diye bir eklenti ile tab olayını kaldırdım ama IE7 için araştırmadım. Belki de 6 ve 7'yi aynı anda kursam iyi olur ancak güvenlik açısından pek güven vermeyen programlar içime sinmiyor. Microsoft buna bir çözüm getirse onu kullanırdım.

IE 6'yı kötülemeden önce 7'deki tab olayının ne kadar sinir bozucu olduğunu unutmamak lazım. Ben IE 7 ilk çıktığında hemen kurdum ancak sadece 10 dakika dayanabildim. 1998'den beri bilgisayar kullanıyorum. IE 7 kadar sinir bozucu tek şey gördüm o da windows vista. İkisini de kullanmıyorum
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 31.03.2008   #8 (permalink)
Enstanbul

Yer: İstanbul

Alıntı:
cihangir tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Sitede IE6 ile yasanan problemi düzelttim, saniyorum .js skcipt hatasi da kalkti. Fakat cj.com'a ait banner'lar ne yazik ki IE6 ile hala daha görüntülenmiyor.
İlgi ve alakanıza teşekkür ederim, şimdi güzel oldu.

Bu arada bende firefox kullanan ve destekleyen biriyim, fakat maxthon daha partik geliyor, el alışkanlığı olsa gerek vazgeçemiyorum.
Enstanbul şu an çevrimdışı  
Old 31.03.2008   #9 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

@elik ben bu konuda bayağı bayağı uğraştım. Verdiğin siteyi de elbette yıllardır biliyorum.
"Eskimiş Browserınızı Verin Piranhanız Yesin" adıyla bir kampanyayı bayağı zamandır yürütüyorum.
http://www.gunesintamicinde.com/eski...anhaniz-yesin/

Hatta afişler bile yaptım. Halen üstte verdiğim bağlantıdan görülebilir. Faydası oldu mu? Evet ziyaretçilerimde IE6 kullanma oranı azalmaya başladı. Keşke her site bunu yazsa. 6 ayda büyük oranda kurtulurduk.

Erdinç, sekmeli tablı browserlar olmasa sanırım harcadığım zaman 5 katına çıkar. Açıyorum 2 farklı FF ve bir de IE7 birisinde surf yaparken tüm baktığım linkler aynı browser penceresinde kalıyor. Diğer FF'da sitelerime yazı yazıp yorumları okuyorum. IE 7 ile sadece Hotmail hesabıma giriyorum. Uzun zamandır kullandığım için herkes ona yazıyor ve kullanıyorum. Ah, unutmadan bir de banka sitelerine kesinlikle IE ile giriyorum. Bir uyumsuzluk para kaybı demek olabilir

Kesinlikle Internet yeniliktir. Yeni olana açık olmaktır. Eğer biz eskiye bu kadar bağlı olursak halen kenar kolu çevrilip santralden bağlanan manyetolu telefonlar kullanmamız gerekirdi.

Müşterilere gelince banka işlemlerinde ne kadar güvenliksiz bir ortamda oldukları anlatılırsa belki IE6'yı bir daha düşünürler.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler
uye menu

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam renk resim satilik sayfa script scripti server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?