Zoque.Forum
»
Bu sorun yalnızca bende mi mevcut?
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu sorun yalnızca bende mi mevcut?
Sağ kısımda ki üye menüsü IE'de sürekli kayıyor. Firefox'da bu sorun ile karşılaşmadım. Fakat sürekli Maxthon kullandığım için rahatsız edici bir görüntü oluyor. Nadirde olsa sağ kısımda bulunan üye menüsü forum'un en altında kaydığı da oluyor. İlk başta ek2'de görülen normal şekilde açılan üye menüsü sonradan ek1'de ki hâli alıyor.
IE'de herhangi bir kısıtlama ayarım mevcut değil. Tüm ayarları varsayılan yaptığım zamanda aynı şey geçerli. Umuyorum sorun bana özeldir. Saygı ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Bu sorun yalnızca bende mi mevcut?
Yıllardır uyumlu tasarım yapalım müşteri hep haklıdır diyorum ama artık sıkıldım.
Bakın tüm firmaların destek çekme süresi var. Deniyor ki artık şu ürüne destek vermeyeceğiz. Mesela windows 98'e artık teknik servis yok. Yani geriye uyumluluk adına sorunlu CSS renderi yapan IE6'yı neden devam ediyoruz? Firefox var IE7 var Opera var. Ben artık IE6'yı reddediyorum. IE7 çıkalı seneler oluyor. Ben Firefox 3 Beta'yı gördüğümden beridir ki asla IE açasım gelmiyor o kadar hızlı ve tutarlı ki IE8'de geleceği söylenen eğer aniden kapanırsa oturumu kurtarma dahili olarak var. Ama kırılmıyor program hiç ihtiyacı bile yok. Dolayısıyla, biz web tasarım işinde olanların gittiği her yere ama her yere IE7 / opera / FF gibi modern bir browser kurması ve kurdurma için propoganda yapması, bir doktorun ciddi yan etkisi olan bir ilaca karşı tanıdıklarını uyarması kadar gereklidir.
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
. Her IE sürümü arasinda daglar kadar farklar olmasi, benim icin anlasilmasi oldukca zor bir nokta.Bunun haricinde sitede IE6 ile yasanan problemi düzelttim, saniyorum .js script hatasi da kalkti. Fakat cj.com'a ait banner'lar ne yazik ki IE6 ile hala daha düzgün görüntülenmiyor.
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Rize
|
Alıntı:
![]() http://www.savethedevelopers.org/ |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
İnsanlar neden ie6 kullanmaması gerektiğini bilmiyor, standartlardan haberi yok, güvenlikten haberi yok. Kullanan adam bilgisayardan bile anlamıyor çoğu zaman. Çok doğal, çünkü onlar daha yeni bilgisayar kullanmaya başladılar. Uzun süredir bilgisayar kullananlar olarak azınlığa düştük. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar,
Benim IE 6 kullanmamın nedeni yaptığım siteleri rahatça test edebilmek. Bir süre önce IE 6 ve 7'yi aynı anda bilgisayara kurabilir miyim diye araştırmıştım. Böyle araçlar var ancak güvenlik açısından onlara güvenemedim. Bir de o programları kullanıp ikisini aynı anda bilgisayara yüklesem bile o şekilde yüklenen IE 6 ile normal IE 6 aynı olmuyormuş. Özellikle transparan resimlerde sorun oluyormuş ki benim çokça kullandığım bir şey. Hatta sırf bu nedenle iki tane windows sürümü kuranlar varmış. Internet kullanıcıları arasında IE6, 7'ye göre daha yaygın dolayısıyla 6 'yı kullanıyorum. Bir diğer neden de IE7'deki tab olayı. Ben eski kafalıyım. Tab sistemi olan tarayıcı kullanamam. Firefox da tab killer diye bir eklenti ile tab olayını kaldırdım ama IE7 için araştırmadım. Belki de 6 ve 7'yi aynı anda kursam iyi olur ancak güvenlik açısından pek güven vermeyen programlar içime sinmiyor. Microsoft buna bir çözüm getirse onu kullanırdım. IE 6'yı kötülemeden önce 7'deki tab olayının ne kadar sinir bozucu olduğunu unutmamak lazım. Ben IE 7 ilk çıktığında hemen kurdum ancak sadece 10 dakika dayanabildim. 1998'den beri bilgisayar kullanıyorum. IE 7 kadar sinir bozucu tek şey gördüm o da windows vista. İkisini de kullanmıyorum |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Bu arada bende firefox kullanan ve destekleyen biriyim, fakat maxthon daha partik geliyor, el alışkanlığı olsa gerek vazgeçemiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
@elik ben bu konuda bayağı bayağı uğraştım. Verdiğin siteyi de elbette yıllardır biliyorum.
"Eskimiş Browserınızı Verin Piranhanız Yesin" adıyla bir kampanyayı bayağı zamandır yürütüyorum. http://www.gunesintamicinde.com/eski...anhaniz-yesin/ Hatta afişler bile yaptım. Halen üstte verdiğim bağlantıdan görülebilir. Faydası oldu mu? Evet ziyaretçilerimde IE6 kullanma oranı azalmaya başladı. Keşke her site bunu yazsa. 6 ayda büyük oranda kurtulurduk. Erdinç, sekmeli tablı browserlar olmasa sanırım harcadığım zaman 5 katına çıkar. Açıyorum 2 farklı FF ve bir de IE7 birisinde surf yaparken tüm baktığım linkler aynı browser penceresinde kalıyor. Diğer FF'da sitelerime yazı yazıp yorumları okuyorum. IE 7 ile sadece Hotmail hesabıma giriyorum. Uzun zamandır kullandığım için herkes ona yazıyor ve kullanıyorum. Ah, unutmadan bir de banka sitelerine kesinlikle IE ile giriyorum. Bir uyumsuzluk para kaybı demek olabilir ![]() Kesinlikle Internet yeniliktir. Yeni olana açık olmaktır. Eğer biz eskiye bu kadar bağlı olursak halen kenar kolu çevrilip santralden bağlanan manyetolu telefonlar kullanmamız gerekirdi. Müşterilere gelince banka işlemlerinde ne kadar güvenliksiz bir ortamda oldukları anlatılırsa belki IE6'yı bir daha düşünürler.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!