|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: İmece usulü çalışacak bir bölüm
Uğur'un fikri hoşuma gitmekle beraber nurkan'a da katılıyorum. Kredi satın alma olmalı. Yardımlaşma için de, aynı gittigidiyor gibi nasıl kargoya onay verdiğinzde para 3 gün içinde geçiyor; işten memnun kalan arkadaşın da kredileri belli bir süre sonra işi yapan kişiye yüklensin. (örnek, a kişisinin 10 kredisi var, b kişisi logoyu yaptı, a kişisi onayladı, 1 kredi bloke edilecek, belli bir süre sonra da b kişisine aktarılacak.)
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Domainle ilgili benim üye olduğum namepros.com forumunda forum parası denilen bir olay var. forum içi küçük alışverişlerde forum parası kullanılıyor. Örneğin, logo tasarımı forum parası ile ödenebiliyor veya başka bir üyeden bir bir ürün veya hizmet alıp satarken kullanılabiliyor. Diyelim ki birine küçük bir tasarımda yardım ettin. Bir bakıyorsun karşı taraf sana bir miktar bağış göndermiş.
Ayrıca forum yönetimi ile olan işlerde de forum parası kullanılıyor. Örneğin kullanıcı adını değiştirme işlemi otomatiğe bağlanmış durumda. Epey yüklü miktarda forum parası ödeyip kullanıcı adını menülerden kendin değiştiriyorsun. forum parası aynı normal bir para birimi gibi işliyor. Alış ve satış kurları var. forum parası almak veya satmak için forum içinde bankadenilen menüyü kullanıyorsun. Genellikle Paypal ile bankadan forum parası satın alıyorsun. Ayrıca üyeler de banka kurlarından daha avantajlı fiyatlara forum parası satıyorlar. O forum da Vbulletin kullanıyor. Dolayısıyla Vbulletin ile bu tür işler yapmak mümkün. Diğer taraftan bence bu tür işlerle uğraşmak zoque'a yakışmaz. Dolayısıyla forumda üyeler arası kullanılabilecek kredi konusu bence kesinlikle olmamalı. Onun yerine forum genelinden yalıtılmış kısımlar olabilir. Normal üyelerin kredi ile forum parası ile birbirlerine ödeme yaptıkları bir sistem olmasın da ne olursa olsun. Bu tür işler zoque'un kullanıcı profilini komple değiştirir. Şimdiki insanların çoğu gider, başka işlerle uğraşan insanlar doluverir. Zoque, bu kirlenmemiş haliyle daha güzel. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Bu konuda ben de erdinç'e katılıyorum. Zoque her ne kadar bir paylaşım forumu olsa da üyeler arasında rekbate dayalı bir paylaşım ya da foruma herhangi bir şekilde para ödeyerek bu şekilde bir şeylerin yapılması şu anki durum, topluluk ve duruşa oldukça aykırı olur diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!