Zoque.Forum
»
İmece usulü çalışacak bir bölüm
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İmece usulü çalışacak bir bölüm
Merhaba,
İmece'nin ne olduğunu bildiğimizi var sayarak teknik detayına inmek istemiyorum. Zoque altında böyle bir bölüm açılsa nasıl olur diye soruyorum. Tamam, zaten forumda yapılan da bir nevi böyle bir iş ama ben daha somut bir yapı olsun istiyorum. Mesela; ben bir arabirim tasarladım ama kodlamasını yapamıyorum. Bu durumda arabirimi foruma göndereceğim ve kodlama konusunda uzman olan arkadaşlar bir el atıp kodlama problemini ortadan kaldıracaklar. Ayrıca ortaya çıkacak iş bütün üyelerin kullanımına açık olacak. Ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: İmece usulü çalışacak bir bölüm
Fikir olarak açık kaynak fikrine oldukça yakın. Olursa nasıl olur konusunda bir fikir yürütmekten önce böyle bir sistemin forumun imkanları içerisinde ne kadar etkili çalışabileceğini düşünmek lazım.
Olması durumunda Google Code ya da Sourceforge'dakine benzer bazı araçlar ve sürümleme sistemi gerekecektir çünkü bence. Diğer türlü sağlıklı olacağını düşünmüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Hadi bir beyin firtinasi yapalim o zaman.
Fikir farkli bir calisma ortami dogurabilir ama herseyin karsiliklilik prensibi üzerine kurulmasi gerekir. Sen bir konuda yardim istiyorsun ve isin yapiliyor. Bu noktadan sonra aslinda senin de yardima ihtiyaci olan birisine bunu saglaman yani onun da isini halletmen gerek. Fakat isim halloldu ya artik gelmesem de olur diyenler cikacaktir. Sistemin adaletli bir sekilde calismasini nasil saglayabiliriz? Söyle bir kod yazdirmam gerek, karsiliginda da su grafigi yapabilirim mi denmeli?
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
Örnek olarak ben forumdan birisine yardım ettim ve bu yardım karşılığı bana +1 puan eklendi. Yani benim bir tane iş yaptırma hakkım oldu. Açılışta üyelere +2 ya da +3 puan verilebilir. İş yaptırmak için siteye üye olup ilk mesajında yardım isteyen olursa (büyük ihtimal bu kişi kapkaç yapacağı için) diye bir önlem almak lazım. Üye olan bir kişiye puanın 1 ay sonrasında verilmesi gibi. Forumda herkes birbirine yardım etmeye çalışıyor zaten ama bu olay biraz daha farklı olacağı için bu tarz önlemler de alınmalı diye düşünüyorum. |
||
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Şöyle bir şey aklıma geldi: Almak isteyen almayı haketmek için önce verirse belki daha sağlam olur. Daha önceden kendi yapmış olduğu bir çalışmayı yükleyebilir; ne kadar işe yarar olduğu veya komplike olduğu önemli değil. Bu çalışma herkes tarafından puan veya yıldız olarak değerlendirilir. Gönderilen çalışma belli bir puanın veya yıldız sayısının üstüne çıktığında artık almayı haketmiş sayılır... mesela.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Standartlar bu sebeple güzeldir.
İlerlemenin, özgürlüğün ruhuna aykırı olduğunu düşünler olsada... Bu sebeple de para icat olmuştur. Bir standarttır. ![]() Bazı standartlar olsa işimiz daha kolay olur. Ya da bazı standartlar oluşturabilsek. Bir grafik=3 gün site reklamı 50 satır kod= 1 logo gibi ![]() Tabii bir şey isteyen karşılığında ne vereceğini ilan edecek ve ilk veren olacak ![]() Karşılığını alamaz ise, forum hesabını sorsun gibi gibi şeyler olabilir değil mi? |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Benim aklıma buna benzer bir fikir uzun zaman önce gelmişti. Gerçi benim düşündüğüm şey daha çok ortaklaşa web sitesi yapımı. Örneğin zoque olarak ihtiyacı olan bazı kurumların web sitesini ücretsiz yapabiliriz. Bir köy okulu veya bir vakıf olabilir, orasını bilemem ama bir ara aklıma böyle bir fikir gelmişti. Türk İnternet ortamına zoque olarak biraz katkımız olsa fena mı olur.
Gerçi şimdi yeniden konuya bakınca fark ettim ki sizin söylediğiniz benimkinden epey farklı bir şey. Benim düşündüğüm şey "ortak projeler" olarak özetlenebilir. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!