Zoque.Forum
»
yeni bir bolum
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: .
|
ya soul'cum ben suna karar verdim. Sen bazen mesajlarini kontol etmeden mesaji gonder tusuna basiyorsun.
Eger bir insan isletim sistemlerinden (win, MacOS, LiNuX, unix) yeteri derecede verim alamiyorsa veya problemin varda o tasarim icin ugrastigim dedigin software'leri calistiramiyorsa hatta ve hatta modemini calistiramiyorsa, networkte bilgisayari gozukmuyorsa, NIC sini bilgisayar tanimiyorsa, access denied yazisi adami deli ediyorsa, sirket icinde dosyalari paylasamiyorsa, guvenligi saglamiyorsa, CD ROM u calismiyorsa, compten ses gelmiyorsa, hard drive hata veriyosa, vb. yani kisacasi fiziksel bir problemi varsa, degil tasarim yapmayi, o bilgisayari kullanabilmesi bile imkansiz. Eminimki bilgisayar calismaz halde ise degil tasarimi, adam dogru durust program bile run edemiyordur. software kismina gelince. Soyle ornek vereyim; bir server'u server yapan bilgisayar degil icindeki NOS (network operation system) dir. Herkez de sadece Isletim sistemi kullanmiyor bilgisayarnda, bunun bilgisayar guvenligi var, cikan sistemlere uyumlulugu var, ofisi apps. var, fiziksel aletleri destekleyen driverlari var...yani varda var...Sen galiba software diyince olaya dar aciyla baktin biraz ![]() Guzel hos, senin de fikrin var. Saygida duyulur. Ama bunun foruma ne gibi bir basitlik getericegini inan halen anlamadim. Yani inan mantikda aradim bulamadim. Konumuzda bilgisayar yani su anda karsinda duran ve sana bakan ve cogu unlu dergilere, sayfalara, forumlara bas konu olan cihaz Diyorsan ki benim ilgi alanima girmez, ne gerek var bozulursa atarim veya ogrenip ne yapacagim, tabiki oda senin bilecegin is. Ha bolum acilir veya acilmaz vede diyorlarsa burasi sadece ve sadece tasarim forumu ve sadece bu konuda yardimci olabilirz burdaki insanlara. Bizde OK deriz. Yani buyuk bir olay degil ![]() bilgisayar donanim ve software i kisaca soyle yazip kapatayim. Hasta insani yataktan kaldirip, "kalk sen bugun 10 km kosta gel" diyemezsin. Yani bilgisayar = donanim > isletim sistemleri > applications ![]() Neyse bugun fazla yazdim. Kusura bakmayin ![]()
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: LND
|
hayır turkbros bunu dememin sebebi olayın spesifik kalabilmesini sağlamak.
Getireceği basitlik ise şu; burası da diğer forumlara benzemeye başlıyacak. Daha fazla konu ve bu sayede bahsettiğim üretici kesim ile ilgisiz insanlar ve daha fazla ilgisiz mesaj ve içinden çıkılmaz bir durum. Bence bu tip donanım vs. sorunları onlarla direk ilgili diğer forumlarda tartışılıp konuşulmalı ve orada çözülmeli... |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: .
|
dedigim gibi bu tamamen senin dusuncen
![]()
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Arkadaşlar zaten dikkat ediyorsanız small talkta bir çok soru bu konuyu ilgilendiriyor. Bu da böyle bir bölüme ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Hepimizin bir çok donanım problemi olduğu kesin ayrıca ben dahil bir çok insan hangi yazılımların ne işe yaradığı veya aynı amaçlı yazılımlar arasındaki farkları ancak deneme yanılma yoluyla öğrenebiliyor. Foruma böyle bir bölüm eklenmesi çok yararlı olacak bence. Ayrıca burada böyle güzel bir ortam kurulmuşken niye başka forumlara gitmek zorunda kalalım ki...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!