Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kullanıcı Hizmetleri » Öneri ve Düşünceleriniz » forum

Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 13.07.2001   #11 (permalink)
arap_kadri

arap_kadri's Avatar

Yer: Ankara/Turkiye
Görsel: 2
alçakgönül diye birşey var; bir zamanlar forumda herkein kullandığı fakat şimdiden herkesin unuttuğu/unutturulduğu bir duygu...

birisi bir mesaj yazdığında "cevapla" butonuna basmadan evvel 3-4 defa düşündüğü

ben ilk defa foruma girdiğimde ilk yazdığım mesajı heralde şimdi yazsam gelen cevaplar kesinlikle beni bir daha girmememi sağlayacak türden olurdu ki:

yiğit aydın'ın yazmış olduğu bir site analizi başlığında arkadaşlar öyle bir cevap vermiş ki benim en son verdğim yapıcı cevaba rağmen yiğit arkadaş foruma bir daha uğramamış.

peki siz o kadar iyi misiniz?
profosyonel kaç kişi var ve burada incelenmesini itediğiniz siteyi ne için inceletiyorsunuz?

üye sayısının azalması neyi düzeltecek?
herkes yorumcu herkes bilgili olduktan sonra
ben bir cevap yazmadan evvel kimsenin yazmamış olmasını tercih ediyorum evvela...
biri benden evvel bir eksiği görmüş ve onun hakkında yazmışsa yazmıyorum. herkes tebrik ediyorsa zaten benim tekrar tebrik etmeme gerek yoktur.
eğer çok samimi bir arkadaşım değilse...

okudularınızı öğrenmek için okuyun
mutlaka eleştirmek zorunda değilsiniz
veya en azından yapıcı eleştirmek de bir eleştiridir...

saygılarıma...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 13.07.2001   #12 (permalink)
mceL

mceL's Avatar

Yer: Bursa
Bence small talk bölümündeki mesajlar her haftada bir silinmeli .. site Analizi (bu) bölümdeki çok beğenilen siteler hariç diğerleri ayda bir silinmeli .. Tabii ki bunlar benim görüşüm ..
//
Erdem abinin (arap_kadri) dediği gibi yiğit.aydın ın analizinde bir kaç arkadaşımız çok kötü davrandı.. (hele ilkinde) Bence bu bölümdeki herhangi bir konuya mesaj göndermeden önce karşıdaki kişinin yerine kendimizi koymalıyız iyice düşündükten sonra mesajı göndermeliyiz ..
//
Herkes her konuda çok mükemmel olacak diye de bir kural yok .. Önemli olan karşıdakine ne kadar yardım ettiğimiz / edeceğimizdir .. Karşımızdaki kişi bizden daha kötü ise ama sen ona yardım etmiyorsan o zaman senin bilgin hiç bir işe yaramaz ..
//
Bu arada forumdaki arkadaşların bence birbirlerine biraz daha saygılı davranmaları gerekiyor ..
//

SAYGILARIMLA ;
Murat Ç. <? michael_owen ?>
mceL şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 13.07.2001   #13 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12
Alıntı:
Gönderen: arap_kadri
ben bir cevap yazmadan evvel kimsenin yazmamış olmasını tercih ediyorum evvela...
biri benden evvel bir eksiği görmüş ve onun hakkında yazmışsa yazmıyorum
mutlaka eleştirmek zorunda değilsiniz
veya en azından yapıcı eleştirmek de bir eleştiridir...
İnanılmaz katılıyorum.. Biri cevap yazıyor diyor ki o menünün rengi çok uyumsuz renkleri değiştirirsen iyi olur.. Hemen altına bakıyoruz diğer arkadaş da yine aynı şeyleri yazmış menü renkleri iyi değil diye.. Kendimizi illa yorum yazmak zorunda hissetmemeliyiz ancak ekleyeceklerimiz falan varsa mesaj atmalıyız diye düşünüyorum..

Not :: Belki benim burda arapkadri'nin söylediklerine katılmam da yakındığım şeyi yapmam anlamına geliyor ancak unutmayalım ki benim böyle yapmam belki de bir daha ki mesajlarda böyle bir şeyin olmamasını sağlayabilir. Tepki göstermeyin diye yazdım..
Old 13.07.2001   #14 (permalink)
LostPixels

LostPixels's Avatar

Yer: İstanbul
Hadi bakalım

Ne kadar kural konulsa da, ne kadar değişiklik yapılsa da bence önemli olan noktayı kaçırıyoruz;

Samimiyet.

Buraya bir mesaj atarken bunun doğuracağı sonuçları kaç kişi düşünüyor acaba?
Kurallar koymak çok kolay. Kaç tanesine uyulacak sizce?
Hadi zor kullanmayla kuralları uygulattık , sonra ne olacak?
Rijit kuralların oldugu bir yerde , rahat nasıl olacagız ?

Bence OTO KONTROL olmalı arkadaslar.
Oyle onu yazmayın bunu yazmayın demekle olmaz.
Sen önce adam olabildin mi , doğru dürüst yazı yazabildin mi?
"Ehuhaha","Abim, elime saalık, gene dokturmussun" gibi kalitesiz konusmalar okumaktan midem bulandı.
web tasarımı da ne ki ? Hepimiz aynı şeyleri yiyiyor, içiyor, uyuyor, kalkıyoruz, e bi de ne yapıyoruz ? "tasarim" yapıyoruz.
YOK OYLE BİR ŞEY!!!!

Herşeyden önce insan olmak lazım, tasarım filan yalan.
Yetenek ister tasarım, uzun süre çalışmak ister, sebat ister,akıldan biraz fedakarlık ister,öyle her yaptıgın şeye bakıp, "vay be gene dokturmusum" demekle olmaz bunlar.

Forumu şöyle düzeltelim, böyle düzeltelim demek kolay.
Yapalım tabii , kurallar koyalım, nasıl olsa birileri yıkacak.
Yol bu değil , daha genel geçer kurallar koymalı , admin sayısı arttırmalı ve gerektiğinde mesajı kapatma hakkına bu adminler sahip olmalı.Bakın dikkat edin, "mesajı silme" demiyorum, "mesajı kapama " diyorum. Yanlış yapıldığında onu yok edersek, bir dahaki sefere onu yapmalarını nasıl engellersin ki ?
Hayır, aksine , anlamsız mesaj kapatılır, sonuna admin, " işte bu yuzden kapatılmıstır" der.Ve o mesaj orada kalır yanında kapatıldı işaretiyle.Okuyanlar da "aa bak boyle bir hata yapılmıs ondan kapatılmıs " şeklinde okuyarak anlayabilirler.

site analizi bolumunde bu kadar muhabbet ve problem cıkmasının sebebi cok dogal, neden mi ? Cunku herkes kendi yaptıgının cok guzel oldugunu duymanın peşinde.Yani suraya kayıt oldugumdan beri gordugum sitelerin %99.999999999 'u beş para etmez.Ama insanlar " allahım., ne kadar guzel olmush ,diyip duruyorlar".
Yapıcı olun biraz ,yalaka değil.

Tasarım sadece renk değildir, resim değildir, daha bunu bilmiyoruz yaa...Neyse konuyu saptırmayayım.

Demek istediğim sudur ki, daha çok dikkat , daha çok otokontrol, daha çok dusunerek konusma ile BELKI ama gercekten BELKI düzelir burası.

Ayrıca , düzelmesi sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki aslında, birsey almak için buraya geliyorsan , al onu. Elmas çamura düşünce değer mi kaybeder?
Ama genel Turkiye tasarım dunyasını burada şekillendireceğiz , gelecege umutla bakan tasarımcılar yaratacagız diyorsanız , o zaman boyle olmaz arkadaslar,çaba lazım , yürek lazım , ADAM olmak lazım.

Mesajı sonuna kadar okuduysanız bir şansımız hala var demek ki...
LostPixels şu an çevrimdışı  
Old 14.07.2001   #15 (permalink)
lemi

lemi's Avatar

Yer: İstanbul - Beşiktaş
Alıntı:
Gönderen: unLucky
....... bunun sebebi iyi yönetilmemesinden midir, yoksa seçici davranılmamasından mıdır bilemiyorum.
leventcigim ustteki yazini umarim yanlis anlamisimdir. detayli bir sekilde aciklar isen sevinirim dostum.....

buradan ote herkese!

birkere sunu soyleyim, bizim bu forumu yonetmemiz ve isletmemizin bas nedenini biliyor herkes sanirim.

evet, bilgi paylasimi, yeni dostluklar kurmak, bilgi paylasimi, yeni dosluklar kurmak, bilgi paylasimi... baska ne sandiniz?

bizde coban degiliz ki devamli basinizda durup sürü güdelim, ama insanlar galiba koyun muamelesi görmeyi alismislar...
vallahi cok iyi fikir geldi aklima, benim ismimin altinda COBAN sizlerinkinede KOYUN yazsam daha(mi) iyi olur acaba?

neyse yine sacmaladim...

burayi okuyan veya buraya yazan kisilerin 99% akli basinda insanlar oldugunu tahmin ediyorum. eh, o halde... otokontrol..
iste bu degerli arkadaslar, tek bu! o t o k o n t r o l... ve karsindakine SAYGI. inanin hicde zor degil..

son olarakda sunu soyleyim. klavyeye sarilip ve karsinizdaki insani karalamak veya kirmak forum ortamlarinda cok sIk gorulen bir olay. ben yaklasik 5 senedir cesitli forumlara uye oldum, birkacinin adminligini yaparim. her yer ayni. bunun yas, ulke vs ile hic bir ilgisi yok. internet'de anonim kalmanin verdigi cesaretle insanlarin birbirine saldirmalari olmamali, ama oluyor ve gercektir. hic kimse sutden cikmis ak kasik degil...

cozum nedir biliyormusunuz?

mesajinizi GONDER'meden evvel, biraz sakinlesmeye calisin. beyninizdeki o pek degerli sayilan, zeka fiskiran hucrelerinizi RESETleyin. sonra yazinizi biradaha gozden gecirin! ve sonra gonlunuz rahat ise gonder tusunu TIKLAYIN gitsin anasini satiim!

coban lemi'den* herkese sevgiler selamlar..

*coban sulo'da cumbaba olmustu birgun

iyi calismalar.
Old 14.07.2001   #16 (permalink)
fireblade

fireblade's Avatar

Yer: izmir
Bence üyeliklerin resetlenmesi yerine yazilan mesajlar adminler tarafindan kontrol edilmeli , hatasi olanlar uyarilmali ve dewam edilirse üyeligi silinmeli.

Ayrica forum ortami sakinlesinceye ve rayına oturuncaya kadar yeni üyelik alinmamali..

Yigit.aydin konusuna gelince oradaki mesajimda haksiz oldugumu kabul ediyorum ve daha sonraki mesajimda da yigit'ten özür diledim.Buradan tekrar öZüR DiLiYORUM ve hatali oldugumu kabul ediyorum.Kimse kusursuz degildir...

Son olarak forumu en iyi hale getirmenin tek yolunun otokontrol oldugunu düsünüyorum...

umarim forum en kisa sürede eski haline gelir...
Old 14.07.2001   #17 (permalink)
hızırbey

hızırbey's Avatar

Yer: Freising DE
Bir tavsiyede bizden

Ben de sunlari yazmak istiyorum.
Evvela forumda sorulan sorularla alakali olmayan mesajlari yollayanlara ikaz verilmeli ve bu mesajlar bu bolumlerden silinmeli. Bazen arsivlerde bir konu ariyorum sorunun cevabini geyiklerden sonra ulasiyorum buda uc sayfa okumama neden oluyor. iyiki modem baglantisi ile baglanmiyorum. Kendi adima seviniyorum, ama diger arkadaslar icin uzuluyorum. yani Sorulan sorularla ilgili mesajlar kalmali geride kalanlar silinmeli.
Ayrica calinti siteler bolumundede belirttigim gibi tedavulden kaldirilan siteler forumdan cikartilmali. Ve calinti siteler adiyla yayinlanan sitelerde bir cizgi benzerligi veya bir hazir forum site benzerligi site hirsizliginda belirtilmemeli inanin o bolume girmekten hic zevk almiyorum. Kaliteli elestiriler bulamiyorum.
Smalk talk bolumundede artik geyik muhabbetlerine son verilmeli. Bu isler icin chat siteleri kullanilmali.
Benim forum denilince aklima problemlere cozum aranan yer geliyor. Bu nedenle gerekli bilgilerin haricindeki teferruat forumdan kaldirilmali.
Arkadaslarin onceki mesajlarinda belirttikleri gibi. forum da seviyenin yerine oturmasi icin. Kurallar ayarlanmali bunlar uygulanmali, uymayanlar temizlenmeli ve kalite yeniden saglanmali.
Forumdan maksat sahis coklugu degil bence kalitenin fazlaligi vede bilgiye cabuk ulasmadir.
Biraz uzun oldu ama Kusura bakmayin !!
hızırbey şu an çevrimdışı  
Old 14.07.2001   #18 (permalink)
aziL

Yer: Istanbul
Alıntı:
Gönderen: lemi

leventcigim ustteki yazini umarim yanlis anlamisimdir. detayli bir sekilde aciklar isen sevinirim dostum.....

saygılar,

bir ortamda yönetmek ve yönetilme ihtiyacında kalınması bile acıdır ki; aksi bir örneği görmeyi "çok istesem de" göremedim hiçbir ortamda.

sorunlar var ve ben dahil üyeler ve siz yöneticiler bunun farkındayız.

cümlem çok açık; ben bu sorunun bu iki kriterden birisinden kaynaklandığını düşünüyorum. ama hangisi olduğuna karar veremediğim de açık cümlemde.

ben sizlere yönetemiyorsunuz demiyorum; benden böyle birşey beklemediğini de biliyorum. zaten bekleseydin tekrar açıklama yapmamı istemezdin. sanırım fazla seçici davranamadığınız kriteri daha ağır basıyor.
Old 14.07.2001   #19 (permalink)
blackinwhite

blackinwhite's Avatar

Yer: Istanbul, Türkiye
Re: Hadi bakalım

Alıntı:
Gönderen: LostPixels
Samimiyet.

Buraya bir mesaj atarken bunun doğuracağı sonuçları kaç kişi düşünüyor acaba?
Kurallar koymak çok kolay. Kaç tanesine uyulacak sizce?
Hadi zor kullanmayla kuralları uygulattık , sonra ne olacak?
Rijit kuralların oldugu bir yerde , rahat nasıl olacagız ?
Daha önce kaç tane forum kuralı vardı ki?

Benim buraya ilk katıldığımda buradaki insanlarda gördüğüm en büyük erdem samimiyet idi. Hep bir birlikte öğrenelim havası vardı, artık bunu göremiyorum, bir şeyler değişti ve bu değişime dayanamayanlar gitti, artık uğramıyorlar.
blackinwhite şu an çevrimdışı  
Old 14.07.2001   #20 (permalink)
lemi

lemi's Avatar

Yer: İstanbul - Beşiktaş
leventcigim,

aciklamalarin icin tesekkur ederim.

evvelki yazimdaki goruslerimi tekrarlama geregi duymuyorum...

sevgiler,
lemi
Yanıt

Etiketler
forum

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml