Zoque.Forum
»
forum
|
| Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
forum
"sanatsal yorum..." adi ile acilan konuyu tartismanin kavgaya dönüsüp birbirimizi kücümser tavirlar aldigimizdan konuyu sildim. ama bu konu ile gündeme gelen bir olay var ki, o da forumda yasanan bir takim problemler. bu asamada herkesten öneri ve düsüncelerini bekliyorum. forumda görülen aksakliklar, sikayetler, yapilmasi gerekenler gibi...
bizler forum yöneticileri olarak bu konuyu zaten birkac gündür tartisiyoruz ama sizlerinde fikirlerini almamizi bizler icin önemli. ps: daha önceki konuda yasanan tatsizliklar yeniden olmasin lütfen.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Sole solıyım hayatımda iki forma uye oldum. Zoque bunların ikincisi. Su anda yanlızca zoque forumu kullanıyorum.(Cevap alamazsam ocal.net).Sebebide forumda yazısma dili.Dil cok nazik ve yapıcı. Ama son zamanlarda bence site analizi bölümünde bazı sacmalıklar olmakta.En onemlisi su, bazı arkadaslar(ve dikkat ediyorum cogu yeni üye) sitesini analiz etmek üzere buraya koyduklarında birde bakıyorum 1 sayfalık site... Şimdi ben bole bişeyle karşılaştığımda acıkcası bosuna girmiş gibi bi his doguyor icime... Ama diyorsanız sanatsal olarak bi analiz edin, ozaman yine olmaz derim. 1 sayfa hic bir yonden analiz edilemez bence...Yani alt sayfalar tablelardan olusacaksa eger ana sayfa mükemmel olsa ne olur.
Yani benim sorunum forumda bu... 1-2 sayfalık analizlere karsıyım. Ve sanatsal analiz taraftarıyım. Yani ben siteanaliz ettirdiğimde "Cok güsel" denmesi beni yeni bi site yapmaya itiyor acıkcası...Ama "Ya sol taraftaki image sole olsa daha iyi olur" denildiği zaman(rencide etmeyecek şekilde) daha faydalı olur... Kısacası foruma bitmemiş site analizi koyulmaması için kurallar eklenmesini istiyorum ben ... Şahsi fikrimdir... TEŞEKKÜR EDERİM... Forumun eski günlerine kavuşması için biraz gözyaşı lazım diyorum ben...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Selam
Birkere forumdaki tatsızlık genellikle site analizi bölümünde çıkıyor.
İlk olarak üyeler alınırken seçici davranılması. Geyiği aşırıya kaçıranların 1 kez uyarıldıktan sonra tekrarında sistemden silinmesi. Kimse kimseden , daha iyi işi biliyor diye üstün değildir. Bunun farkına varılarak karşısındakini incitecek sözler kullanmadan söyleyeceklerini iletmesi. Yaş pek önemli değil. ( belli bir yere kadar ) ama üyelerinde forum kurallarını adam akıllı benimsemesi gerekiyor. Her ne kadar biz buraya yassakta son görev adminlerin. Onların seçici davranmaları gerekiyor. Mesaj sayısı yada etikete göre değil kurallara göre , yapılan haraketlerin cezasının verilmesi lazım. Bence forumda seçici davranılmalı ve kurallara ardı ardına uymayanların sistemden silinmesi çok daha iyi olabilir düşüncesindeyim. Umarım bu sorun biran önce hallolur. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
ArkHe'ye katılıyorum.. Sanırım çoğu kişi de aynı şeyi düşünüyor.. En çok sorun da zaten siteanalizi ile small talk bölümünde yaşanıyor.. Son zamanlarda bazı arkadaşlar en ufak şeye çok büyük tepki gösteriyolar (belki ben de). Biraz kendimize hakim olmalıyız diyorum. Zoque forum'un çizgisi hiç bi zaman aşağı inmesin ve hep öyle kalsın bu bizim elimizde. Karşıt fikirlere saygı duymayı bilelim. Zoque'nin de önceden demiş olduğu gibi tartışmayı beceremiyoruz..
Ayrıca son zamanlar da inanılmaz gereksiz konular açılmaya başlandı. Small Talk da bunun bir çok örneğini görebilirsiniz. Bi de başlıklarımızı atarken içeriğe uygun bir şeyler bulalım, ben internete az girebiliyorum ve girdiğim zaman zamanımı iyi değerlendirmek açısından bu yararlı olur. İnanıyorum ki bi çok arkadaşımız da aynı şeyi düşünüyor. Son olarak şunu diycem.. Sitelerde ufak değişiklik yapıp siteanalizleri bölümünde yeni konular açmayalım.. Teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
forumdaki kalite öcal.net teki forum gibi değil tabiki ama çok düşük. bunun sebebi iyi yönetilmemesinden midir, yoksa seçici davranılmamasından mıdır bilemiyorum.
ben derim ki üyeler reset'lenmeli, sıfırdan referans ile üye alınmalı. üye sayısının düşmesinin cihangir'e bir zararı olacağını düşünmüyorum. aksine yararları olur. teknik yararları ve elit bir organizasyonun kurucusu olmanın getirdiği yararları olur. türkiye'nin en büyük forumu olduk, eline birşey geçmedi. dünyanın en büyük forumu olunca da geçeceğini sanmam. alakasız o kadar mesaj dönüyor ki, zamana yazık. bi de bunları okuyan bizlere yazık. o kadar rahat bırakıldık ki; forum sanki benim babamın; istediğim gibi davranabileceğim bir ortam. kurallar belli ne de olsa. halbuki o kuralar o kadar yüzeysel ki. etik diye birşeyden kaçınızın haberi var. her zaman kullandığım bir sözle bitiriyorum... ya da herneyse...
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
tarih #mesajlar
--------------------------- July 12th, 2001 258 July 11th, 2001 163 July 10th, 2001 221 July 09th, 2001 191 July 08th, 2001 128 July 07th, 2001 157 July 06th, 2001 183 bu mesajlarin cogu siteanalizine gönderiliyor. bu asamada cok zor ama herhalde artik gönderilen mesajlardan uygun olmayanlari silme gibi bir uygulamaya gidecegiiz. zaten birkac gün icinde forum kurallarinda yeni eklemeler olacak. ne yazik ki kural sayisi artiyor ve artik eskisi kadar toleransta gösteremeyecegiz galiba. leventin söyledikleri biraz agir geldi. kendi adima konusacak olursam benim beklentim katilimcilardan biraz daha sorumlu ve duyarli davranmalari. zaman bakimindan her yazilani kontrol etmek ya da onaylamak cok zor. bu asamada üyeler uygun bulmadiklari mesajlari bizlere bildirebilecekleri gibi (sag alt kösede yöneticiyi uyar diye bir link ver ve direk bölüm yöneticilerine gönderiliyor) kendileri de ufak bir aciklama yapabilirler. 3 maymunu oynamaya gerek (görmedim, duymadim, birsey de söylemiyorum) forumlarin resetlenmesi fikrine karsiyim, cünkü insanlar ayni duyarsizlikla hareket etmeye devam ederlerse degisen birsey olmayacaktir. bu asamada herkes üzerine düsen görevi yapmali. hepiniz üye oldugunuzdan farkinda degilsiniz tabii ki ama artik üye kayitlarinda doldurulmasi gereken yeni kisimlar (kisisel bilgiler) var. her üye kayidi bizler tarafindan incelenip onaylaniyor. kurallarin yeniden düzenlenmesiyle bir takim kayitlari da silmek zorunda kalacagiz (zaten yavas yavas basladik bile) belki kimileri icin yapilan antidemokratik bir davranis gibi gelebilir ama baska bir cözüm yolu görmüyoruz. su an aklima gelenler bunlar.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
small talk ve siteanalizi kısımları aynı çalıntı sitelerdeki gibi onaylandıktan sonra yayınlanmalı.bu sefer de kontrolu zor olur diyorsanız,admin sayısı arttırılabilir.
ve diğer arkadaşların da belirttiği gibi biraz daha katı olmak lazım.forumun iyiliği açısından. ama burada gene de en önemli yük bizlere yani üyelere düşüyor.biraz otokontrol yapmamız lazım.bir adım atacaksak mutlaka sonuçlarını düşünmemiz lazım.dambur dumbur hareket etmemiz lazım vs... son olarak belki seviye yeniden düzelene kadar,tekrar olaylar rayına oturana kadar yeni üyelik kabul edilmeyebilir. saygılar,
|
|
|
#10 (permalink) |
|
bence üyelerin hepsinin resetlenmesi yapıcıdan çok yıkıcı olur. bunun yerine uyarılar ve katı kurallar konulabilir. örneğin msj sayısını arttırmak için boş msj atanlar daha sıkı cazalandırılabilir.
arkadaşlar nerden baksanız bir köy olduk ve kasabaya koşuyor. deneticilerin sayısı arttırılabilir. birebir görüşmelerle sorunlar halledilebilir. + kişisel sorunların foruma taşınması hemen önlenmelidir. + çoğunluğun düşüncesi sanırım bir taslak bölümü açılmalıdır. ![]() iyi çalışmalar |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!