Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kullanıcı Hizmetleri » Öneri ve Düşünceleriniz » yeni bir bölüm önerisi

Öneri ve Düşünceleriniz Site ve forum ile ilgili olarak eleştiri ya da düşüncelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz.

Anket Sonuçlarını Göster: Türkçe internetin gelişimi için bölüm açılması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Wha tha f#^~ ur talkin\\\'bout?? 5 26.32%
Elden ne geli be koç, isterdik ammaaa 2 10.53%
Açılsın, bir deneyelim derim ben 7 36.84%
Eksikliğini her zaman hissetmiştim. Bütün yaratıcılar birleşin. 2 10.53%
Vatan millet sakarya, en büyük türkçe 3 15.79%
Katılımcı: 19. Bu ankete oy veremezsiniz

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 08.04.2002   #1 (permalink)
BALIKEKMEK

BALIKEKMEK's Avatar

Yer: Ankara
yeni bir bölüm önerisi

Eğer bir anket yaparak hata ediyorsam şimdiden affola.

Ben foruma bilgisayarda ve internette türkçenin , kullanımını ve yeni kelimeleri ele alan bir bölüm açılmasını isterim. Bu isteğimi
baska bir konu da dile getirdim ama orada herkese ulaşamayacağını düşünüyorum.

Burası yeri değil diye düşünenlere ek:
İçeriği yaratan kaliteli bir topluluk olduğumuzu düşünüyorum. İnternette türkçe içerik eksikliği kendimize olan güven eksikliğinden kaynaklanıyor ve bunu birleşerek aşabiliriz. Birbirimize derdimizi anadilimizde anlatamamak size acı gelmiyor mu? Kendimize düşen görevi yerine getirmezsek kimseden birşey beklemeyelim.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 09.04.2002   #2 (permalink)
Binus

Binus's Avatar

hımm yanılmıyorsam bu cumartesi gece 4 e kadar televizyon basındaydın ( ceviz kabugu programı ). İşin acıkcası boyle bir gelişmenin olmasını cok isterim. ilerde bir zaman aktif olarak, katkıda bulunmak ta isterim.
Binus şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.04.2002   #3 (permalink)
BALIKEKMEK

BALIKEKMEK's Avatar

Haberim yoktu, izlememiştim. Programda kimler vardı?

Forumun gelişmesine ilgi gösterenlerin bu konuda çoğunlukla (şu an %82 açılması taraftarı) destek olması beni memnun etti ama yine de bu bölüme bu kadar az ilgi olmasına üzüldüm diyebilirim. Oy veren arkadaşların düşüncelerini daha detaylı yazmalarını ve varsa ek fikirlerini de görmeyi isterim.

Mesaj BALIKEKMEK tarafından 11.04.2002 (23:17) yeniden düzenlendi..
BALIKEKMEK şu an çevrimdışı  
Old 12.04.2002   #4 (permalink)
Binus

Binus's Avatar

Oktay Sinanoğlu ve 3 tane konuk. konu ise genel hatları ile bugünkü Türkçe idi.

"turkce'nin durumu , neler oldu neler bitti, neler yapabiliriz" işte bunlar konusuldu. gecenin o saatine kadar uykum gelmeden izlediğim nadir programlardandı.
Binus şu an çevrimdışı  
Old 12.04.2002   #5 (permalink)
BALIKEKMEK

BALIKEKMEK's Avatar

İsmini çok duysamda halen Oktay Sinanoğlu hakkında fazla araştırma yapamadım. Geçenlerde "bye-bye" Türkçe isimli kitabını aldım ama halen başlayamadım. Umarım programı tekrar ederler de konuşmasını da dinlemiş olurum. Başkalarından duyduğum kadarıyla fikirlerimiz tam manasıyla uyuşmasa da (ama oldukça yakın) adamı oldukça beğeniyorum.

Cevizkabuğu beni de birçok kere sabaha karşı yatağa yatırdı. Hiç unutmam diyecektim ama kimin söylediğini unutmuşum. programı izlemenin en güzel ödülünü ismi önemsiz biri şu sözüyle vermişti: "Sayın cevizkabuğu,...".

Eğer çoğunluk bölümün açılmasındaki olumlu görüşlerini sürdürürse neler yapılabilir? Bu bölümün açılması için bu bölümle ilgilenecek birinin bulunması gerekecek. Konuyla ilgilenen bir forum yöneticisi var mı?
Old 13.04.2002   #6 (permalink)
doubt

doubt's Avatar

Yer: Moskova
Görsel: 101
Meslela türkçe içerik derken ne gibi kaynaklara ihtiyaç duyup ulaşamıyoruz örnek verirsen sanırım daha önaçıcı olacak.
Old 15.04.2002   #7 (permalink)
BALIKEKMEK

BALIKEKMEK's Avatar

Alıntı:
Gönderen: DarkCrow
Meslela türkçe içerik derken ne gibi kaynaklara ihtiyaç duyup ulaşamıyoruz örnek verirsen sanırım daha önaçıcı olacak.
Bu konuyla biraz alakasız oldu ama madem sordun bir küçük örnek vereyim.

Üniversitede aldığım programlama dersinde proje olarak resim sıkıştırmayı ele almak istedim. İsteyen türkçe aramaya başlar, ben denemedim bile. Her türlü bilgiyi alıp işlerimi bitirince merak ettim, acaba bu konu ile ilgili türkçe kaynak bulunabilir mi diye. Birkaç türkün konu ile ilgilendiğini bulmuştum ama onlarda zaten türkçe değil ingilizce bir sayfa yapmışlardı. Şu an o sayfaya baktım o da yok. Hadi dedim ben bir el atayım ama kalktığım gibi oturdum. Teknik terimlerin türkçe karşılığını bulmak için çaba sarfedince gördüm ki bir sayfayı bir günde yazamadım. Olmayacak böyle dedim, gidip türkçe programlama ile ilgilenen forumlara göz atayım dedim. (Bizimkiler halen "C C++ dan daha iyidir, benim babam seninkini döver" diye konuşuyorlar genellikle ya boşverin) İki kişi birbirlerinin ne dediğini anlamıyor. Belki bilen vardır dedim bir soru sordum, anlayan çıkmadı. Türkçe sorduğum soruya bir cevap alamadım ama sonra kelimeleri ingilizce cümle yapısını türkçe kurunca hepsi gaza gelip cevap atmaya başladı. Alakasız cevaplar tabi çünkü ben adama object, linked, map falan yazmışım ama o bunları kafasında oluşturduğu kavramlarla cevap vermeye çabalamış.

Şimdi bana söyle bakalım, türkçe hangi programlama sitesi var, gerçek içeriğe sahip (saçma çevirilerle dolu değil). Hadi diyelim bir tane saydın (yok ama olsun) ben senden ikincisini isterim. Kimse bana istediği içeriği türkçe bulabiliyorum demesin. Herkes bilgi aradığı zaman ingilizce arattığını itiraf edebilir.
Old 16.04.2002   #8 (permalink)
BALIKEKMEK

BALIKEKMEK's Avatar

yöneticilerin görüşleri ???

Alıntı:
Gönderen: BALIKEKMEK
Eğer çoğunluk bölümün açılmasındaki olumlu görüşlerini sürdürürse neler yapılabilir? Bu bölümün açılması için bu bölümle ilgilenecek birinin bulunması gerekecek. Konuyla ilgilenen bir forum yöneticisi var mı?
Tahmin ediyorum bu forumda bölümler kapanmaya başlayacak ve yenileri gelemeyecek. Kimse yanlış anlamasın, sadece üzüntümü belli etmek istiyorum. Forumda eski canlılık kalmadı. Ben bu forumla şimdiki üyeliğimden önce dijital fotoğraf makinaları ile bilgi ararken tanışmıştım. O zamanlar daha canlı bir forumdu ama zamanla site tasarımcılığı öne çıktı. Şimdilerde birçok bölümde çalılar uçuşuyor.

Bence bütün türk site tasarımcılarının ilgilenmesi gereken bir konu olan bilgisayar türkçesini ele alan bir bölüm açılmasının foruma hareketlilik getireceğini düşünüyorum. Bu bölüme gönerilen konularda herkes söz sahibi olmak isteyecektir.
Old 16.04.2002   #9 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169
önerilere her zaman acigiz ama katilimcilar da her zaman isteklerinin yerine getirelemeyeceginin farkinda olmalari gerekir bunda üzülecek ya da kirilacak bir yan göremiyorum.

bence türk dili ya da internette kullanilan türkceyi tartisabilmek icin illa yeni bir bölüm acilmasi gerektigine inanmiyorum. ://www ya da small talk'ta da tartisabilmek icin hicbir engelimiz yok.
Old 17.04.2002   #10 (permalink)
doubt

doubt's Avatar

Yer: Moskova
Görsel: 101
Benim aklıma şu geliyor. Biliyorsunuz, MagNa Twofifty ile aldı başını gidiyor. site açıldığı günden beri ingilizce. Yani siteyi türkçe yapmamakla neleri kaçırdık? Bir de şimdi ingilizce yapıyor diye ingiliz intenetinin gelişmesine mi katkı koyuyor farkında olmadan.
Visualdesigner tanıtılırken açıldı konu. Visualdesigner türkçe olsaydı ne katacaktı türk internetine (!). Dediğin gibi programlama, tartışma, ya da bilgi amaçlı siteleri zaten kimse kalkıp da ingilizce yapayım demiyor. Ama şunu hatırlıyorum mesela www.excel.gen.tr adında excel üzerine bir site vardı ve sitenin sahibi ilgisizlikten ve verdiği emeğin karşılığını alamamaktan dolayı kapatmıştı. Yine eski ev arkadaşım programlama konusunda www.programlama.com adlı siteden uzun süre yararlanmıştı. Benim programlama ile ilgili bir kaygım olmadığından başka neler var bilmiyorum. Yine birçok türkçe içerikli sitenin ilgi ve emeğinin karşılığını bulamamaktan dolayı kapandığını biliyorum. Yani Birçok konudan tartışılabilecek ve farklı bakış açıları oluşturulabilecek bir konu. Bir de arz talep olayı bu sonuçta. Biz Türkler'in dünya üzerindeki yeri ve gücü ile paralel gelişecek bir konu. Gir bakalım itiraf.com'a seks yaz bakalım ne çıkıyor. Biraz dağınık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
Yanıt

Etiketler
onerisi , bolum , yeni

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri