|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
arkadaş zaten phphome kurmuş. bi daha PHP triad kurmaya gerek yokki? phphome kendini program files altında "PHP home edition" vs gibilerinden bir klasöre kurar. Bu klasörün altında Apache klasörüne gir ve oradaki conf klasörünü bul. conf klasörünün içindeki httpd.conf dosyasını editörünle aç. (Madem crimsonu yükledin, onda açarsın. Ben bu crimson işinde benim parmağım varmış gibi hissediyorum ).Dosyayı açtın mı?ok. CTRL+F (Kelime arıcaz-find yani) bas ve DocumentRoot kelimesini arat. Bu kelimenin karşısındaki değer, PHP dosyalarını çalıştırabileceğin klasörü belirtir. istediğin bir değeri verebilirsin. Default değeri "c:\program files\PHP home...\apache\htdocs" gibilerinde bişi olmalı.Ben c:\www diye bir klasörde tutuyorum dosyalarımı. **Şimdiden söyleyim, bu dosyada değişiklik yaparsan, Apache'yi yeniden başlatmalısın.** her neyse... istediğin kodları yazdıktan sonra (aynen tahmin ettiğin gibi- HTML kodları arasına PHP kodlarını gömeceksin. Daha önce verdiğim adreslerde bunların bir çok örneği var.) Yukarıda belirttiğin klasöre kaydet. Apache'yi çalıştırdıktan sonra, browser'ın adres çubuğuna "localhost/" yazarsan, browser, DocumentRoot olarak belirttiğin klasördeki index.HTML,index.htm veya index.PHP dosyalarından birini arayıp bulmaya çalışır. Bu ne demek oluyor? Sen bu DocumentRoot klasörüne info.PHP diye bir dosya kaydedersen, browserdan onu "localhost/info.PHP" diye çağırıcan. [Not: bazı dökümanlarda localhost yerine 127.0.0.1 yazdığını görebilirsin. İkisi aynı şey] Veritabanı kullanılan uygular yapacaksan o zaman MySQL'i de açman gerekir. Zaten bi kere çalıştırdıktan sonra şimdilik çok kurcalamana gerek yok. Biraz deneyim kazandıktan sonra onuda kurcalarsın. Çalıştırdıktan sonra PHP'nin MySQL fonksiyonları sayesinde veritabanına ulaşımı sağlayabilirsin. Bu konuda manuel'in çok faydasını görürsün. bilgisayarında server kurulu olmalımı? Eğer bu işi öğrenmek istiyosan sana yanıtım evet olur. Rahat rahat yazıp çalışırsın. istersen net üzerinde PHP destekleyen bir free hosting bulup her seferinde dosyaları oraya kaydedip, yine net üzerinde dosyalarını deneyebilirsin. Sonra bir hata çıktığında (ki her zaman hata çıkar ), tekrar dosyayı remote olarak açıp, düzeltip kaydettikten sonra, tekrar net üzerinde denersin. bu böyle sürüp gider. yani anlayacağın sen server'ı kurmakla hem zamanda hem telefon faturasından tasarruf edersin
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Php ye başlamak
Apache httpd.conf dosyasindaki directoryindex parametresini düzenlemen lazım.
DirectoryIndex index.htm index.HTML index.PHP index.php3
|
Zoque'a hoşgeldiniz!