|
|
#4 (permalink) |
|
internetteki server'larin %80 gibi bir orani linux apache makinalarindan olusuyor. PHP linux icin olup nt lerde de calisiyor. bu yüzden ben PHP derim.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Beşiktaş
|
bence iki skript dilide iyi. hangisi daha kolaysa ve cabuk SONUCA variliyorsa onu kullanilirim. herkesin tercihi degisebilir. benim tercihim ASP. nedeni cok basit. kendi makinanda istedigin gibi test edebiliyorsun. HTML ile ic ice yazabiliyorsun. cok kolay veritabani baglantisi kurabiliyorsun. vs. vs...
bu arada guzel bir kaynak'da vereyim bari: http://www.aspturk.com/ iyi calismalar lemi ------------------ www.luna.ch |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir, TR
|
walla neden ikisini de kapistirayim neyi hangisiyle istersem yaparim.
![]() ama buyrun görüslerimi: PHP veya Perl (Perl: CGI&mod_perl modulu ile)... Soru YANLIS biraz.. CUNKU: ASP bir lisan degil ASP bir Arabirim ayni CGI gibi, ve ASP NT de kullanilmak amaciyla yapilmis OPEN SOURCE bile olmayan bir arabirim. Gelismesi zaten onceden koreltilmis ve zaten optimize olmayan asiri Hardware yiyen bir Isletim sisteminin yine ayni mantikta devam eden Hardware canavari Scripting Lisani.. (optimize edildigini duydum ama görmedim) Perl veya PHP daha koklu C temelleri uzerine oturmus Apache de Modul olarak derlenmis ve veritabanlari ile gayet uyumlu calisan Objeye yonelik programlama yi da destekleyen (ASP de destekliyor olmasi lazim) kuvvetli lisanlar. Microsoft gibi her lisani Tekele oturtmaya calisan (JavaScript ornegi verebilirm hemen, netscape in yaratigi lisani alip kendi standartlarina oturtmustur Microsoft) Bir firmaninda lisanina afedersiniz ne guvenirim nede ogrenmeye heves ederim.. Sonucta Perl ogrenerek ASP yede script yazabildiginizi dusunursek Perl ogrenmek CGI ogrenip Unix based calismak herzaman daha karli.. Kaldiki Perl ogrendikten sonra 5dk da PHP ogrenmeniz mumkun.. Biliyorum ASP Unix dede calisiyor bana hemen cevap verecek arkadaslar olacak NT icin degil ASP sadece diye.. Chili soft sayesinde OK ama yani Neden CPU yakmak icin UNIX de ASP kullanayim )Cevap acik: Lisan istiyorsaniz Temeli saglam C ye dayali Perl tavsiye ederim. PHP nin temeli Perl,C ve Java ya dayali amac internette daha kolay script yazabilmek ek function larla... Siz siz olun kulaktan dolma seylere inanmayin ------------------ Saygilar, aftermath ....................... www.aftermath2000.org ....................... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!