Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » PHP » asp php farkı

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.02.2003   #1 (permalink)

Yer: istanbul,türkiye
asp php farkı

selam,

Ben ASP veya PHP den birini en kısa sürede öğrenmek istiyorum. bunun için elimde kitaplar mevcut. Benim merak ettiğim hangisinin daha kolay öğrenilebildiği. Birde ASP ile PHP arasındaki farkları avantaj ve dezavantajları yazarsanız sevinirm.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.02.2003   #2 (permalink)

evolver's Avatar

Yer: Izmir
ikisinin arasindaki farklar onceki konulardada tartisilmisti baya.Arama yaparsan birseyler bulabilirsin.Benim tavsiyem PHP dir.
evolver şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.02.2003   #3 (permalink)

hiGS's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 1
benimkide ASP die hadi bidaha tartışmasını yapalım...
Old 28.02.2003   #4 (permalink)

stNonStop's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 5
aslında ikisinde iyi olduğu taraflar vardır ama ben genellikle PHP nin iyi oluğu yanlarını görebildiğimden PHP üzerine yoğunlaştım

İşin şakası bir tarafa asıl mesele programlama dillerinden hangisini daha iyi bildiğindir. C, Pascal gibi dillere aşinalığın varsa PHP kullanmanı tavsiye ederim. Söz dizilimleri birbirlerine yakındır. Eğer ki visual basic veya basic tabanlı kodlamaya (özellikle visual basic) alışıksan ASP yi öneririm.

Tabi bu arada kullandığın web serverda önemli sen PHP biliyorsundur. hostun ASP desteklidir. işine pek yaramaz PHP Veya tam tersi....

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Old 28.02.2003   #5 (permalink)

selam,

Forumda önceki tartışmalara baktım fakat bir sonuca varılamadığından benimde kafamda kesin bişey oluşmadı. Benim bu iki dilden birini tercih etmemdeki amacım kolay yoldan öğrenebilmek. ikisininde yaptığı dinamik sayfalar oluşturmak ama hangisinin daha kolay öğrenilebildiği hangisinin mantığının daha anlaşılır olduğu önemli benim için. Örneğin ben basic biliyorum (visual basic değil). ASP daha uygun gibi görünsede ASP kodlarında bi çok karışık terim var. daha doğrusu kodlar ezbere dayalı gibi geldi bana. PHP nin kodları ise HTML dili gibi mantığa dayalı. Örneğin HTML de img src kodunun işlevini unutmak mümkün değil çünkü image search ün kısaltılmışı. HTML ing bilenler için bu gibi kolaylıkları sağlıyor öğrenimi kolaylaştırıyor ve sanki phpde böyle gibi geldi yanlışsam düzeltin. Ne önceki tartışmalarda nede buraya yazılanlardan tatmin edici bir sonuca ulaşamadım. İkisini birden öğrenecek kadar vaktimde yok malesef. Kolay olanla başlamak ve öyle devam etmek istiyorum. Yapmak istediğim sitelerde portal nitelikli siteler olacak.
Old 28.02.2003   #6 (permalink)

stNonStop's Avatar

Görsel: 5
@VooDoo:
. Örneğin HTML de img src kodunun işlevini unutmak mümkün değil çünkü image search ün kısaltılmışı.
image ile source un kısaltması olacaktı galiba.

Bana kalırsa istersen bir iki kod örneği indir ASP ve PHP den ondan sonra onları incele hangisini daha hızlı öğrenebileceğini düşünüyorsan onun üzerinde yoğunlaş derim..

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Old 28.02.2003   #7 (permalink)

selam,

stNonStop un dediği mantıklı bir çözüm gibi geldi. dediğin gibi yapıp kodların en anlaşılır olanını öğrenmeye çalışıcam...
Old 28.02.2003   #8 (permalink)

hayalet's Avatar

ikisinined yapabildikleri yaklaşık olarak aynı.. madem ortada böle bi gerçek var, ve madem PHP'yi daha kolay okuyosun, anlıyosun.. e neden denemiyosun? (ok, yanımıza birini daha çekelim )

fakat eminim ASP'ye de başlasan, PHP'ye de başlasan kolay adapte olacağını ve bir süre sonra işin mantığını anlayamaya başlayacağın kuşkusuz.
hayalet şu an çevrimdışı  
Old 28.02.2003   #9 (permalink)

Yer: istanbul
ben ASP den hiç anlamama ragmen ev arkadasıma ASP ye baslamasını önerdim,
tabi burda çevre etkenlerini de ele almalı, ev arkadasımın çalıstığı sirkette ASP kullaniliyor, kendisi tasarımcı script dilleriyle pek arası yok aslında ama orda merak sarmıs konuya bana sordu, ben kisisel olarak PHP yi tercih ederim ama sen ASP ye basla dedim, çünkü web iyi bir kaynaktır ama bazen yanında bilen birinin olmasına ihtiyaç duyarsın aslında bursa da tanıdığım tek aspci bizim elemanın patronuydu ama çalısırken ona en yakın kisi de patronu (pek patron gibi değildir, arkadas canlısı delikanlı bir abimizdir kendisi* , her nekadar ASP-PHP konusunda kendisiyle çok tartıssakda ) olacaktı ve ASP konusunda bir sorunu oldugunda ona rahatlıkla yardım edebilirdi,

yani bu hikayeden alınacak ders: ev arkadaslarına fazla kulak asma çıkarlarına göre hareket ederler**

* arkadasın patronuyla bende freelance olarak calısmaya baslıycam da yalakalık yapıyorum kendisine

** ev arkadasları, şimdi bunun her sorusunu cevaplamaya kalkarsak ayvayı yeriz en iyisi ben sunu basımdan savayım düsüncesinde olabilirler, dikkat etmek lazım
hizir şu an çevrimdışı  
Old 01.03.2003   #10 (permalink)

MmarlonN's Avatar

Yer: Bursa, TR
Şimdi olaya şöyle gireyim, KOLAY ÖĞRENİLEN birşey yoktur abi. Yok böyle bir kavram. Yürümek sana şu an ne kadar basit geliyor değilmi? Hele emeklediğin zamanları düşün Yürümek ne kadar zor bir olaydı değilmi? (Mesela bana bisiklet sürmek deli zor gelmişti örnek olarak )

Neyse bişeyi öğreneceksen kasacaksın abi. Kolay molay olmaz bu olay. Kendini vereceksin bir nebze sonra meyvalarını alacaksın. Kolayını öğreneyim bence tembellikten başka bişey değil. Sakın alınma.

Ben kendimden örnek vereyim. Programcılıktan anlamam . Ama ASP ile iyi kötü bişiler yapıyorum. Ve her geçen gün yeni şeyler öğrenip hırslanıyorum "daha öğrenmem gereken ne kadar çok şey var" diye. Neredeyse programcılğa gireceğim Ben bu süre zarfında kasarken benim 10 satır ile yaptığımı PHP 2 satırla yapıyor olduğunu gördüm o ayrı olay (Hizir seninle bu polemiğe girmeyeceğim arkadaşının patronu gibi )

Neyse ben olayın teknik boyutuna girmeyeceğim yoksa uzar gider temel anlatmak istediğim kolaya kaçma. Otur adam gibi öğren Eminimki yeterli zamanın ve yeteneğin vardır. Ama iki günlük değil ileride faydası olması amacı ile öğren bu olayı yeter.

Bu arada hizir'a döneyim Senin arkadaşının patronuna söyleyim de yalaka adamları almasın :P Muahaha
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

farki , php , asp

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 12:34.