|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ya php ile mssql kullanmak istersem?
yakın zamanda PHP - mssql islemleri yapmam gerekecek gibi görünüyor, bu yüzden konu ile ilgili biraz deneme yapmak istiyorum ama: bana ait hostların hepsi unix, doğal olarak da mssql destekleri yoklar, web üzerinde free olarak mssql veren bir yer yoktur herhalde ?? eğer varsada mssql e uzaktan erisim var mı? kendi makineme yüklemem mi gerekiyor (web üzerinden service packlarini buldum ama kendisini download edebileceğim bir yer bulamadım) |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Hocam şu an PHP - Pear ile yazılan çok ciddi bir projede çalışıyorum.
Sistem MSSQL ve MySQL de çalışıyor. ve geçişte tek sorun tarih formatları oldu diyebilirim, bu sorunda da string olarak db de tutularak çözüldü. Yani SQL server ile çalışmak gayet basit senin çok şey farkettirmeyecek Hatta güzel bir de enterprise manager olacak "phpmyadmin" e dönünce esaslı bir iç çekeceksin ![]() 1-web üzerinden veren yer bilmiyorum olduğunu da hiç sanmıyorum, çünkü hostlar bile extra ücret alıyorlar 2-SQL server a uzaktan ulaşım var ancak sen de tahmmin edersinki performans düşüyor, 3-Kendi makinene yüklemen için Developer Edition' ı var. Açıkçası ücretli mi değil mi bilmiyorum ama ben kullanıyorum. Developer Edition ise ücretsiz olması gerekiyor değil mi ![]() Ancak kendisini Kazaa tipi yerler haricinde bulabileceğini sanmıyorum. Packlerini de yükle malum slammer virüsümüz var.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
free mssql desteği veren yer yoktur ama soul'un dediği gibi kendi makinana kurabilirsin.
konu dışı olarak: yine pear kütüphaneleri kullanılarak oluşturulmuş bir framework projesi var. www.horde.org
|
Zoque'a hoşgeldiniz!