|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Gaziantep
|
Kullanıcıları Farklı Sayfalara Yönlendirme
Kendi siteme PHP ile basit bir kullanıcı modülü hazırladım.. Fakat bir türlü bu kullanıcılar login olduktan sonra her kullanıcıyı farklı bir sayfaya yönlendirmeye çalışıyorum fakat bir türlü bereremedim.. Bu işi yapabilecek hazır bir script varsa incelemek isterim veya bana yol gösterirseniz sevinirim. Yardımlarınızı bekliyorum.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: SAKARYA
|
Arkadasım,
Öncelikle bu userlara level mi atayacaksın yoksa her kullanıcı için bir sayfa mı tasarlayacaksın anlayamadım..
Ama adminler ve kullanıcılar gibi iki level koyarsan; SQL'e bu seviyelerini yaz ve daha sonra ordan aldığın levele göre arkadasların login olmasını sağla.. Bu şekilde rahatlıklıa yapabilirsin sanırım. yapman gerekn tek iş bir if döngüsü... Sana kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Eskişehir
|
ey allahım, yazdım o kadar ama sayfa görüntülenemedi.
neyse kısaca özetleyim; > üyeler tablosuna, sayfa diye bir field ekle. > giriş sayfanda bir If kontrolü yaptır. <% If Rs("sayfa") = 1 Then Response.Redirect "1.ASP" ElseIf Rs("sayfa") = 2 Then Response.Redirect "2.ASP" End If %> şeklinde bi yönlendirme. tabi ASP'de yazdım, ama mantığı bana göre böle |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Aslında benim istediğim Level şeklinde 5 ayrı grup olacak kullanıcılar bu gruplara yönlendirilecekler..
Biraz daha açıklayıcı şekilde anlatabilirsen sevinirim eğer bununla ilgili örnek varsa link verebilirsen inceleyerek daha iyi algılayabilirim sanırım.. TEŞEKKÜRLER.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler..
PHP kısmını anladım olayın fakat MySQL içinde level tanımlamasını nasıl yapacagımı anlamadım.. Eğer bu konudada yardımcı olursanız sevinirim.. Ben kullanıcılara bir id verdim database'de ve üye olup olmadıgını bu id'ye göre kontrol ettiriyorum. teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
veritabanında bir sütun daha yarat. mesela "level" olsun adı. 5 levelmi tanımlıcan? o zaman bu sütunun türünü "enum" yapıp alabileceği değerler olarakda şunu ver:
'1','2','3','4','5' yada buna benzer bişi işte, artık nasıl levellar yapcaksan. kullanıcı kaydı yaparken, kullanıcıın hangi levelda olduğunu belirt. böylece kullanıcı login olurken, veritabanında hangi tür kullanıcı olduğunuda öğrenebilirisn. gerisi zaten yukarıda verilen kodda var
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
kullanıcılara id'nin yanında bir de level field'i aç.
$SQL = mysql_query("SELECT level kullanicilar where id=`$id"); $level = mysql_fetch_row($SQL); header("Location:level.PHP?level=$level[0]"); böyle olabilir.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!