Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » PHP » Wap'ta PHP uyumsuzlukları

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.06.2003   #1 (permalink)

Yer: İstanbul
Wap'ta PHP uyumsuzlukları

Merhaba arkadaşlar, benim PHP destekli olarak yazdığım bir wap uygulamam var. Ama bazı garipliklerle karşılaşıyorum. Benim mi dikkatsizliğim var, yoksa wapla PHP arasında variable aktarmada mı bir gariplik var belirtirseniz sevinirim.

Anlamıyorum, bütün gerekli bilgileri aldım, başka deneme bir sayfasında aşağıdaki imap_open() fonksiyonuyla denedim ve çalıştı. Ancak burada aynı veriler geliyor ve olmuyor. Bu arada aşağıdaki input değerlerinin aktarıldığı variable'lara bazı string fonksiyonlarını da uygulayamadım explode gibi. Ben mi variable'ı yanlış aktarmışım, bir yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bu benim username'in ve şifrenin girildiği yer

<p>
Username <input name="username" size="15" /> <br/>
Password <input type="password" name="pass" size="10" /><br/>

<anchor>Log in
<go href="list.PHP" method="post">
<postfield name="submit" value="1" />
</go>

</anchor>
</p>

---

Bu da benim mail hesabına bağlandığım yer.
PHP Code:
$username "$(username)";
$pass "$(pass)";

$SESSION_USER_NAME trim(stripslashes($username));
$SESSION_USER_PASS trim(stripslashes($pass));
$SESSION_MAIL_HOST "";  //Herhangi geçerli bir mail
                                         //rserver         adresi

$inbox = @imap_open ("{"$SESSION_MAIL_HOST "/pop3:110}"$SESSION_USER_NAME$SESSION_USER_PASS) or header("Location: mail/error.PHP?ec=3"); 
Gremlin şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 18.06.2003   #2 (permalink)

AnIL's Avatar

Yer: istanbul
<input type="text" name="username">
olmasına gerek var mı acaba..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 18.06.2003   #3 (permalink)

Dediğiniz de olmadı. Üstelik başka bir deneme daha yaptım. Username değil de email adresini aldım inputtan. Oraya cstest@sabanciuniv.edu yazıyorum.

PHP Code:
$username "$(username)";
$arr explode('@'$username);
$SESSION_USER_NAME trim(stripslashes($arr[0])); 
kodunu denediğimde elimdeki SESSION_USER_NAME variable'ının değeri cstest olması gerekirken, cstest@sabanciuniv.edu.

Başka bir string denemesi, şu değeri cstest@sabanciuniv.edu'nun uzunluğunu strlen ile kontrol ettiğimde ne alakaysa 11 yazıyor.

PHP Code:
echo $SESSION_USER_NAME." ".strlen($SESSION_USER_NAME); 
Ekrana basılan veri: cstest@sabanciuniv.edu 11

Anlayamadım, string fonksiyonları mı çalışmıyor acaba wap variable'ları üzerinde?

Mesaj Gremlin tarafından 18.06.2003 (14:03) yeniden düzenlendi.
Gremlin şu an çevrimdışı  
Old 19.06.2003   #4 (permalink)

Yer: Bursa
Re: Wap'ta PHP uyumsuzlukları

Alıntı:
Gönderen: Gremlin
Ben mi variable'ı yanlış aktarmışım, bir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Evet. Değişkenleri yanlış aktarmışsın gibi görünüyor. Bir de şöyle dene bakalım.
PHP Code:
$username $_POST['username'];
$pass $_POST['pass']; 
istemci şu an çevrimdışı  
Old 20.06.2003   #5 (permalink)

Merhaba, dediğiniz şekilde variable almak zaten olmuyor sanırım wapta. İlk onu denemiştim, şimdi de denedim, variable boş dönüyor. Ancak yukarıda yazdığım şekilde alabildim variable'ı.
Gremlin şu an çevrimdışı  
Old 21.06.2003   #6 (permalink)

Merhaba arkadaşlar, çalışan bir kod buldum. Onda variable göndermeyi şu şekilde yapmış.

PHP Code:
function wapbutton($form,$label,$href,$fields) {

/* Bir WML butonu yaratır) */

echo "<do type=\"accept\" label=\"$label\">\n";
echo 
"<go href=\"$href\" method=\"post\">\n";
if (
$form) foreach ($fields as $key => $value
echo 
"<postfield name=\"$key\" value=\"$".$value."\"/>\n";

else foreach (
$fields as $key => $value
echo 
"<postfield name=\"$key\" value=\"$value\"/>\n";
echo 
"</go></do>\n";
}

echo 
"$S_LOGIN<input type=\"text\" name=\"U\"/>\n"

echo 
"$S_P<input type=\"password\" name=\"P\"/>\n";

// POST variable ile yollanmış hali
wapbutton(1,$S_SUBMIT,"index.PHP",array("F"=>"F","U"=>"U","P"=>"P"));

// GET Variable ile yollanmış hali:
<a href="index.PHP?text=$(text)&amp;password=$(password)">Gönder</a
Anlaşılan wapta variable yollama alma olayları epey farklı, ama benim başta yaptığım neden olmadı, onu bir türlü anlayamadım. Onda da variable geliyordu, ama hiçbir string işlemi yapılmıyordu. Garip..
Gremlin şu an çevrimdışı  
Old 23.06.2003   #7 (permalink)

Yer: Bursa
Alıntı:
Gönderen: Gremlin
Merhaba, dediğiniz şekilde variable almak zaten olmuyor sanırım wapta. İlk onu denemiştim, şimdi de denedim, variable boş dönüyor. Ancak yukarıda yazdığım şekilde alabildim variable'ı.
Aslında yukarıda değişkeni aldığın falan yok. Neden ekrana 11 yazıyor;
$(username) verisi 11 karakterden oluşuyor. Yani değişkeni alamıyorsun. $(degisken_adi) şeklindeki yazım, wml ile ilgili bir sözdizimi. PHP bunları anlamaz. Bir de şöyle birşey dene bakalım.

WML kodu.
Kod:
<p>
Username <input name="u" size="15" /> <br/>
Password <input type="password" name="p" size="10" /><br/>

<anchor>Log in
<go href="list.PHP" method="post">
<postfield name="username" value="$(u)" />
<postfield name="pass" value="$(p)" />
<postfield name="submit" value="1" />
</go>

</anchor>
</p>
Bu da PHP kodu.
PHP Code:
$username $_POST['username'];
$pass $_POST['pass']; 
istemci şu an çevrimdışı  
Old 25.06.2003   #8 (permalink)

sLYsHARk's Avatar

Yer: Istanbul
Evet, PHP'de $(var) gibi bir mantik yok. ${var} ile karistiriyorsun sanirim onu...
sLYsHARk şu an çevrimdışı  
Old 25.06.2003   #9 (permalink)

PHP'de yok da WAP'ın kendi variable'larında var. Tabii onları da PHP'de direk çekmektense WAPla postla göndermek gerekiyormuş. Yardımı geçen herkese teşekkürler..
Gremlin şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

uyumsuzluklari , php , wapta

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 12:33.