|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Karadelik
|
PHP - Form
Merhaba arkadaşlar. PHP ile bir irtibat formum var ve bu günlerde flood saldırısına uğruyorum. Forumda okumuştum "ikinci bir yazı yazmak için 60sn bekleyin" gibi önlemler koyun diye ama yapamadım bunu nasıl yapabilirim? birkere yazdıkdan sonra kişi birdaha yazmak istiyorsa enaz 60sn BEKLEMESİNİ istiyorum. Yardımcı olurmusunuz.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
foruma girişte..
setcookie ("izin", "1",time()+60); foruma yazı yazdıktan sonra.. yazıyı database'e kaydetmeden önce(veya yazı yazmak için gerekli olan sayfayı açmadan önce) if($_COOKIE["izin"]<1){ echo "yazı yazamassınız"; header("Location: http://www.a.com/"); exit; } foruma yazı yazdıktan sonra.. setcookie ("izin", "0",time()+60); aklıma böyle bişi geldi
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Rize
|
Cookie kullanıma göre güvenlik zaafiyeti verebilir. İyi düşün ve ona göre davran. Kullanıcı üye girişi yaparak yazı yazıyorsa DB'deki gecici bir tabloda zaman değerini tutmanı öneririm. Kullanıcının IP'sini almayı deneyerek de aynı işlemi yapabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: PHP - Form
mail formu mu?
ziyaretçi formu doldurduktan sonra mail mi gönderilecek? o zaman yapılacak şeyin bir farkı yok.. aynı mantık.. en basit olarak: yazı yazdıktan sonra cookie yollanır. tekrar yollamak istediğin de cookie incelenir.. istenilen süre henüz geçmediyse tekrar yollamazsın ve hata mesajı gösterirsin.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: PHP - Form
cookie ve ip korumasıda işe yaramadıysa, geriye 2 yöntemin kalıyor;
1) Numara gösterip kullanıcının onları check etmesini istemek. Örnek olarak opensrs.net ten whois sorgusunun yapıldığı ekrana bakabilirsin. Bu biraz abes olur ama olur.2) Eğer sürekli işleyen bir form değilse, 2 tane mail arasına 60 saniye koyabilirsin yani kullanıcıdan bağımsız bir şekilde ne olursa olsun 1 mail atıldıktan sonra 2. maili atabilmek için 60 saniye geçmesini sağlayabilirsin. Bu şekildede aynı anda 2 kişi iletişim formunu kullanamaz ama yine kesin çözüm ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!