|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
PHP 5.0.0 Beta 1 yayınlandı.
PHP 5.0.0 Beta 1, dün (29 Haziran 2003) itibariyle yayınlandı. PHP programlayan arkadaşlarımızın bir göz atmasını tavsiye ederim. Özellikle Yeni Nesne Modeli özelliklerine bakılması gerekli. Eski kodların(PHP 4.x) büyük ihtimalle hiçbir değişiklik yapmadan ya da birkaç küçük değişiklik yaparak problemsiz olarak çalışacağı belirtiliyor. Bunun yanında yeniden kullanılabilir sınıflar yazmak için PHP'nin yeni nesne modelinden kesinlikle faydalanılmalı. Java'dan esinlenilen abstract, interface, exception gibi yeni yapılar oldukça dikkat çekici. Muhtemelen beta, şu anda oldukça bug'larla doludur. Kararlı bir versiyonun ne zaman çıkarılacağı ise şimdilik belli değil. Bekliyoruz. ![]() Daha fazla bilgi için: http://www.php.net/
|
|
|
#4 (permalink) | ||
|
|
Alıntı:
![]() Nesne içinden, $this->Property şeklinde çağırırken, nesne dışından, Nesne::$Property şeklinde çağırmak gerekiyor. Yani oradaki $ işareti çok gereksiz geldi bana. Alıntı:
![]() PHP 5'in kararlı bir versiyonu çıkana kadar, sen bu OOP olayını şimdiden öğrenmeye başla. Aşağıdaki linkte güzel bir anlatım var. http://www.ceviz.net/index.php?case=...=77&f=27&ff=15
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
)
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
mantıklı biriş yapıyolar gibi görünüyor. c++ yaklaşıyolar hakkaten, ama oop altyapısı olarakda javadan haaayli esinlenmişler
![]() yanlız sanırım problem şuki public, private, abstract,instanceof anahtar kelimeleri eski yorumlayıcılarda hata olarak gözükecek sanırım. yani stable yapıya geçse bile kullanmak ne kadar sağlıklı olcak bi süre? |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() Dikkat ettiğim, hosting firmaları PHP'nin kararlı versiyonu çıktıkça vakit kaybetmeden güncelleme yapıyorlar. Ama bu sefer dediğin gibi durum biraz farklı olacak gibi görünüyor. Çünkü eski kodların da çalışmama riski var. PHP 5'in kararlı bir versiyonu çıktıktan sonra, eski kodları test edip güncelleme yapılabilir. Eğer kodlarda ciddi anlamda bir değişiklik söz konusu olacaksa, en azından birkaç ay, 4.x kullanılmaya devam edilir sanıyorum. En azından ben direkt 5.0 programlamaya başlayacağım. Çünkü artık daral geldi PHP'nin şu andaki sınırlı OOP yapısından.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
istemci haklı. kararlı versiyon çıktıntan sonra, en azından belli bir süre, eski sisteme göre kodlama yaparsan iyi olur. en azından ben öle yapıcam..
yeni modeldeki oburluğumu ise javada kapatcam zira bu aralar biraz ortam değiştiriyorum, swingle uğraşcam
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!