|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ist
|
php session da sorunum var..yardım edin
sayfanın sol üst kısmına üye adı ve şifreden oluşan üye giriş bölümünü koydum..üye adı ve şifre doğru ise bu login bölümü yerine üye panelinin gelmesini sağladım..bu panelde "üyelik bilgilerimi güncelle","şifremi değiştir" gibi bikaç tane link var.. yalnız sorunum şu: paneldeki linklerden birine tıklayınca session dan çıkıyor ve panelin yerine yine üye adı ve şifre sorgu ekranı geliyor..bunu nasıl engelleyebilirim.. kodum şöyle index.PHP sayfasının başında -------------------------- session_start(); if ($sayfa == 'logout') { session_destroy(); } index .PHP nin login kısmında ------------------------ if (isset($login)) { $kontrol = mysql_query("SELECT * FROM uye WHERE username = '$username' AND password = '$password'"); if (mysql_num_rows($kontrol)) { $izinli = $username; session_register("izinli"); while($satir=mysql_fetch_array($kontrol)) include "panel.PHP"; }else { include "giris.htm"; echo "<center>Geçersiz kullanycy ady ya da ?ifre girdiniz!</center>"; } }else { include "giris.htm"; } yine index.PHP de table ın başka bir yerinde dosyalar include ediliyor.. include ederken başına $izinli = $HTTP_POST_VARS["username"]; session_register("izinli"); if(session_is_registered("izinli")) kodunu koydum..şart yanlışsa giris.htm include ediliyor..hata nerde acaba.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Re: php session da sorunum var..yardım edin
kodun tamamını görsek daha iyi olacak burdan bir şey anlaşılmıyor ama
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
usta dediklerinizi aynen yaptım ama yine olmadı. Acaba diyorum sorun şurdamı: yazdığım koda göre if (isset($login)) true ise session register ediliyor ve panel ekrana geliyor. ancak paneldeki linklerden birine tıklayınca if (isset($login)) şartı gerçekleşmiyor ve böylece panel ekrana gelmiyor.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
[code]
<? session_start(); if ($sayfa == 'logout') { session_destroy(); } include ("db_bilgileri.PHP"); mysql_connect("$host","$user","$pass") or die("veritabanina baglanilamadi"); mysql_select_db("$db"); ?> <HTML> Kod:
<head> <title>WELCOME</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=windows-1254"> <meta http-equiv="content-type" content="text/HTML; charset=ISO-8859-9"> <meta http-equiv="Content-Language" content="tr"> <link href="style.CSS" rel="stylesheet" type="text/CSS"> <table width="770" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center" border="0"> <tr valign="top"> <td width="190" align="center"><br> <? if (isset($login)){ $kontrol = mysql_query("SELECT * FROM uye WHERE username = '$username' AND password = '$password'"); if (mysql_num_rows($kontrol)) { $izinli = $HTTP_POST_VARS["username"]; session_register("izinli"); while($satir=mysql_fetch_array($kontrol)) include "panel.PHP"; }else { include "giris.htm"; echo "<center>Geçersiz kullanıcı adı veya şifre girdiniz</center>"; } }else { include "giris.htm"; } ?> <br> <table width="190" border="1" cellpadding="2" cellspacing="0" bordercolorlight="#CCCCCC" bordercolordark="#FFFFFF" style="font-weight:bold"> <tr bgcolor="#FF6600"> <td bgcolor="#33CCFF"> <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="1"> <tr> <td class="golge">Dizinler</td> </tr> </table> <table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1"> <tr> <td bgcolor="#99CCFF"> <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="1"> <tr> <td height="16" class="golge">Baslık</td> </tr> </table></td> </tr> <tr align="center" bgcolor="#FFFFCC"> <td height="350" align="left" bgcolor="#F5F5F5"> <? if(session_is_registered("izinli")) { if($sayfa=="1"){ include("a.PHP"); } else if($sayfa=="2"){ include("b.PHP"); } } ?> </tr> </table> |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
hic kodlara bakmadim ama sezon problerinde koddan eminsen
sezon kodlarinin butun safyalarda EN Basta yer almasina dikkat etmelisin
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
evet aynen dediğiniz gibi..$login değişkeni giris.htm dosyasından gelen hidden bir değişken..fakat dosyaları index.PHP nin başka yerinde include ettiğimden dolayı sorunla karşılaşıyorum..ne yaptıysam olmadı..yardımcı olursanız memnun olurum..
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
yapılabilecek en hızlı çözüm:
bir login dosyası oluştur. bu dosya sadece şunu yapsın: - kullanıcı veritabanında kayıtlı mı? - kayıtlı ise session oluştur, değilse oluşturma - en son olarakda anasayfaya döndür. anasayfada da, o hatalı bölümü şu şekilde düzeltirsin: hatta bu kontrolü panel.PHP dosyasına taşırsan, her seferinde eklememiş olursun. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!