|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
"PHP" başlangıç tavsiyeleriniz
Selamlar. HTML, JavaScript'lerle belli bir dönem geçirdim. Ama çok profesyonelleşmedim. Akabinde askerlik vs gibi zorunlulukları yerine getirdim ki geldiğimde ne göreyim? Herşey almış başını gitmiş. Biraz IRCD, Eggdrop vs gibi IRC server bilgisine sahibim. Az buz Dremweawe MX biliyorum ve günü yakalayabilmek için gönlümü PHP'ye kaptırdım. Şimdi diyeceksiniz ki "Bunlardan bize ne!" Fakat soruma kendimi tanıtarak başlamak istedim ki beni ona göre değerlendirin. "Öğrenmeye bir yerlerden başlayalım" dedim, "MultiServis Türkçe web server" diye bir programın methini duydum, ara ara ne programı bulabildim, ne de web sitesi açık... Şu anda Easy PHP 1.7 diye bir program indiriyorum. APACHE, PHP, PHP MyAdmin içeren yaralı bir programmış.. Hayırlısı... Sorum şu dostlar: PHP'ye ilk defa başlayan birine siz ustalardan önemli tavsiyerlerinizi rica ediyorum. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: "PHP" başlangıç tavsiyeleriniz
Merhaba,
Eğer okuyarak öğrenirim diyorsan bence bir PHP kitabı edin, tavsiyem pusula yayınevinden çıkan Mehmet ŞAMLI' nın PHP kitabıdır. www.hotscripts.com, www.php.org.tr gibi adreslerden PHP scriptleri indirip çalışmalarını incele, değiştirip ne etkiler yarattığını gör, ufak ufak projeler geliştir. Bence bir kitap yolu ile temel komutlar, mantık vb. öğrendiğin zaman gerisini ilerletmek için sürekli projeler geliştirmen yeterli olur. Takıldığın noktalarda burada yardıma hazır bi ekip var ![]() İyi çalışmalar, Saygılar.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Somewhere, over the rainbow
|
Sana yardım edecek en iyi yer şurasıdır; http://php.net/manual
Hakkı Öcal Hocamızın PHP kitapçıklarını da bulursan çok faydasını görürsün başlangıç için. Şimdiden kolay gelsin, |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
internetten linkler tamam ama yeni başlıyosan ve web programcılığuna daha önce bir girişin olmadıysa bir kitap almanı öneririm. apache ne yapar, script ne demektir, bu gibi soruların cevabını okuyarak daha rahat alırsın.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Kayra otoner in kitabını tavsie ediyorum sürekli bende bu tarz sorulara ama biraz daha iler birşeyden örnekleri bol bir şeyden bahsetmek gerekirse : Alfa yayınlarının PHP ve MySQL Uygulama geliştirme kılavuzu diye bir kitap var ingilizcesini incelemiştim baya hoştu. Türkçesinin de dili iyi anlaşılır.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!