|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Php 5.0.0
herkese hayırlı uğurlu olsun. Sonunda kararlı versiyonu çıktı.. Kullanmayan kalmasın ![]() http://www.php.net/ http://www.php.net/ChangeLog-5.php#5.0.0 http://www.zend.com/php5/zend-engine2.php |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Php 5.0.0
PHP'nin java'laştırılmasına çok tepki vardı aslında, procedural programcılar -C++ yerine C tercih edenler diyelim- PHP'nin oo'ya dönüşmesi halinde özelliğini yitireceğini düşünüyorlardı. Bir bakıma da doğru, zira PHP sayesinde; java'nın bürokrasisi ile uğraşmadan çok hızlı sonuca ulaşılabiliyordu. Bundan sonra PHP ile tasarlanacak yazılımların bir java yazılımı gibi tasarlanması gerektiği düşüncesi sinir bozucu gerçekten.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
PHP de oo kullanmak tercih meselesi. PHP 5'te javadaki gibi sınıf yazma zorunluluğu yokki. isteyen yine fonksiyonları yardımıyla yapsın yapacağını, isteyen sınıfları yardımıyla. ama bana kalırsa eklenmesi gereken bir özellikti. yazılım geliştirmeyi hızlandıran ve kodların daha rahat tekrar kullanılabilmesini sağlayan bir özellik.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Eh, PHP'ciler öyle diyorlar tabi. Ama bunlar birer tercih ve ilerisi için işaret. Sonuçta PHP ile geliştirilecek açık kodlu projeler bundan sonra java ile yazılmış gibi olacak. Bunları kullanmak isteyen programcılar'da öyle çalışmak zorunda kalacaklar.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
oop nin artik bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum.Önceleri küçük ihtiyaçlar için geliştirilen server tabanlı diller giderek artan ihtiyaca cevap vermek için oop mimariseni dönmek zorundalar.
Düşünürseniz web tabanlı bir crm uygulamasını PHP de yapmak jsp ile yapmaktan daha zordur.neden se açık büyük uygulamalarda oop zorunlu hale geliyor. Hem geliştirme hemde modifikasyon dudrumda oop nin sağladığı avantajlar çok büyük. PHP 4 te de oop desteği az çok vardı zaten.Ki çoğu uygulamada kullandım ve gayet işime yaradı. procedure tabanlı programlama açıkçası kodların satır sayısı artıkça içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Özellikle modifikasyon durumunda . Ufak uygulamalar için procedure tabanlı programlama iyi bir çözüm object modelleri üzerinde düşünmeden çat çat yazar bitirirsiniz fakat iş büyük uygulamalara gelince oop zorunlu kalıyor derim. PHP 5 e burdan selam çakıyorum. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Php5 in oop olması iyi olmus ama..
aklıma takılan bi nokta var, php5 in de oop olmasından sonra, ASP.net ile arasında bir üstünlük savaşı kalmadı gibi görünüyor. Şahsen -sadece bu yüzden- .net i tercih ederim. Daha detaylı araştıran arkadaşlar söyleyebilirler mi, artık .net ile php5 arasında ne gibi bir üstünlük savaşı söz konusu?
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Çaylak bi PHP ci olarak sakın soruma gülmeyin :-)
Bendeki PHP'nin versiyonunu güncellediğimde eski dosyalarım çalışır mı? + yeni kodlarla diyelim bişeyler olduda bulduk yaptık falan. Serverim PHP 4.0 siteye upload ettiğimde çalışır mı? Eğer çalışmaz sa şu an 5.0 kullanmamın bana ne gibi bir yararı olabilir ki? |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
PHP 5 ile uyumlu olmasi gerekir.ki eminim olyledir
birde bence PHP nin oop olmasi ASP.net onunde daha bir avantajli kilmistir PHP. oop yi olumsuz bisey gibi goruyorsunuz sanirim.sanki performansi etkiliyor falan gibi bir inanişmı vardır anlamadım.oop bır yazılım modelıdır.aslında kodlama modelıdır. object orıented programming .oop bir concepttir aslında. c ıle yazılıp derlenmıs bır kodun c++ ile yazilmis bir koddan aşşağı yukarı farkı yoktur aslında.fark bellek üzerindedir.oop de yazılmış bir uygulama belleğe daha düzgün dağılır.heap ve stack bölümlerinde biraz fark vardır sadece. PHP artık daha güçlü bunu söyleyebilirim. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
Deniz Yıldızına katılıyorum. Ufak projeler için oop olmasada olur. Fakat proje büyüdükçe işler karışmaya başlıyor. Bu durumda ister istemez böyle bir yola gidiyorsun. Arkadaşlar şunu anlamıyorum iye object oriented olmasına karşı çıkılıyor. Zaten PHP object oriented özelliği vardı bunu geliştirdiler. Private protected gibi şeyler eklendi.
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|