|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Flash + PHP (Mail gönderimi - Acil Yardım)
Benim hiç hakim olmadığım bir alan maalesef, muhtemelen çok kolay ama bulamıyorum. sorun şu flash'ın içinden ziyaretçilerin mesaj atabilecekleri bir form hazırladım; form doğrudan "gonder.PHP" çağırıp post ediyor datayı. Kod:
<? $header = "MIME-Version: 1.0\r \n"; $header .= "Content-type: text/plain; charset=iso-8859-9\r \n"; $header .="From:".$_POST["email"]."\r\n"; $header .="X-Mailer: PHP/". phpversion(); $gidecekmesaj.=$_POST["message"]."\n\n".$_POST["name"]; ?> mail durumu: <? if(mail("info@mail.com",$_POST["name"]." mesaj var!",$gidecekmesaj,$header)) { ?> mail gönderildi <? } else { ?> mail gönderilemedi <? } ?> Şimdi soruna gelirsek; mail gidiyor gitmesine de Türkçe karakterler patlıyor... çıkacakmıs -- > "çıkacakmıs" aslında.. Araştırdığım kadarıyla flash UTF16 gönderiyor datayı, ASCII'ye çevirecek bir PHP komutuna ihtiyacım var sanırım. Bilenlerden yardım ![]() Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Flash + PHP (Mail gönderimi - Acil Yardım)
$header .= "Content-type: text/plain; charset=UTF-8\r \n";
gibi bişey denenebilirmi?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
http://us2.php.net/utf8-decode yardımcı olaiblir sanırım.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul<->Ankara
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
flash 5 veya flash MX kullanıyorsan aşagıdaki kod sorununu bi nebze gidermeye yarayabilir, bi nebze çünkü kod Türkçe işletim sistemi olan bir bilgisayarda karakterleri sorunsuz gösterecektir.Kodu timeline da ilk kareye ekleyebilirsin.
Kod:
System.useCodePage = true; Bu arada bu sorun flash MX 2004 tede var ve zannedersem MX 2004 ün buglarından biri ve flash'ın son upgrade'indede düzeltilmiş değil. Kolay Gelsin.
Serkan TUNCER ------------------------------- ::. Bilgi evrende ham olarak mevcuttur.Bize düşen onu bulup işlemektir .:: Mesaj serkan_ tarafından 16.10.2004 (20:36) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Flash + PHP (Mail'de Türkçe Karakterler)
Çok gecikmiş bir cevap ancak ben yeni geldim, kusruma bakmayın...
flash içinde karakterleri Türkçe de verseniz UTF-8 de yapsanız bunlar PHP'ye aktarılırken bozulmaya uğruyor. Bildiğim tek çözüm yöntemi bunları PHP dosyasında düzeltmek. Yani; Kod:
$old = array("ı", "ç", "ÄŸ","ü","ÅŸ","ö","İ","Ä","Ü","Å","Ö","Ç"," ","\r");
$new = array("ı", "ç", "ğ","ü","ş","ö","İ","Ğ","Ü","Ş","Ö","Ç"," ","<br>");
$correct= str_replace($old, $new, $correct);
Kod:
$variable= str_replace($old, $new, $variable);
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone" flasher & eiNsteiN |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!