|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
PHP- Banner Yönetimi
merhaba. sitemde haberler yer almakta. ve her sayfada 4 (sayı deisebilir) tane haber var. Adminden haber ekleyince haberid lerinin 1-2-3-4-5-6 diye gittigini dusunelim. böyle oldugu surece sorun yok istedigim banneri gosteriyorum. cok iyi bilmedigim icin phpkodu biraz amatorce. Fakat eger 3 nolu haberi silersem 1-2-4-5-6 gibi olunca bir sayfada aynı bannerdan 2 tane geliyor. (haberid ile banneri ortak calıstırdıgım icin) Haberin altına oyle bi kod eklemeliyimki id ne olursa olsun bir sayfada 4 ayrı banner gelsin. anlatabildigimi umuyorum Tesekkurler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: PHP- Banner Yönetimi
PHP hakkında fazla bir bilgim yok ama belki sana yardımcı / yol gösterebilir diye söylüyorum. Bannerları include etsen o şekilde kullansan soruna bir çözüm olabilir mi ?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
haber ile banner nasıl ortak çalışıyor?
her ikisi farklı tablolardan gelmiyor mu? gelmiyorsa bence büyük bir hata bu şimdi olması gereken, banner ve haberlerin farklı tablolarda tutularak ayrı ayrı işlem görmesi.yada ilgili sayfadaki kodları buraya gönderebilirsen daha yardımcı olabilirim(z) bu şekilde biraz tahmini oluyor Mesaj Taci TIRSAK tarafından 03.11.2004 (11:24) yeniden düzenlendi. Açıklama: id ler fazla olmuş :) |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Merhaba biraz ilerleme kaydettim. Mesajlar için teşekkürler.
$sorgu = mysql_query("select * from banners order by rand() Limit 0,4"); diye cekiyorum veriyi. 4 tane banner kaydı var MySQL de 4 tanesininde farklı cıkmasını istiyorum fakar karısık cıkıyor. Mesela Bannerları (1,2,3,4) dersek. 1 2 3 1 veya 1 1 2 1 gibi cıkıyor. fakat ben 1 2 3 4 olarak hepsinin ayrı cıkmasını istiyorum nasıl yapabilirim ? PHP kodları: PHP Code:
PHP Code:
Mesaj Visual tarafından 05.11.2004 (23:06) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
ilginç bir durum aslında
rand() fonksityonunda normalde eş kayıtlar gelmez, yanlış mı biliyorum diye tekrar deneme yaptım ama aynı kaydı 2 kez hiç getirmedi, doğru biliyor muşum eğer benim bu konu hakkında bilmediğim bir konu varsa bilenler yazsın lütfen ![]() gelelim senin sorununa, senin kodlarına 2 satır ekliyorum bu senin sorununu çözecektir. PHP Code:
Mesaj Taci TIRSAK tarafından 06.11.2004 (12:50) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Merhaba yine yapamadım. Neden olarak düşündügüm bişey var. Eğerki
PHP Code:
PHP Code:
PHP Code:
PHP Code:
Şimdi burda ben tek birşey düşünebiliyorum eger bir haberin altında 4 tane banner olsa hepsi farklı olacak yani bu kodu sadece haberin altındaki banner icin uyguluyor ve yeni haber ekledikce rasgele banner ekliyor yani eklenen bannerları ayırmıyor ? |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
bencede saçma oldu ama şu an aklıma gelen butemplate sistemler herzaman işi karıştırır
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|