|
|
#1 (permalink) |
|
|
php.ini, yok böyle bişiii
Merhaba. En sonunda dayanamadım bıraktım ASP'yle uğraşmayı. Bir süredir PHP öğrenmeye çalışıyorum ve zorlanıyorum doğrusu. İnsanın aklında hep eskisi kalıyor çünkü şaşırıyorum bazen. Bu dili de önce kitaplardan sonra örneklerden yola çıkarak öğrenmeye çalışıyorum ama bulduğum örneklerin çoğunu çalıştıramıyorum. Diğer bir kaç forumda hat kodlarını yazdığımda ise sorunlarının %90'ı PHP.ini dosyasından çözümleniyor. Bunları sorun çıktıkça teker teker ayarlamakta hevesini çürütüyor adamın açıkçası. Demek istediğim elinde şöyle iyi işlenmiş bir PHP.ini olan arkadaş benle paylaşabilir mi acaba? Hem diğerleri içinde büyük kolaylık olur. |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul<->Ankara
|
Re: php.ini, yok böyle bişiii
PHP.ini yi bir kere ayarlarsın sonra pek ugraşmazsın aslında, çok özel durumlar haric, zira gercek sunuculara dosyalarınızı attıgınızda zaten direkt PHP ayar dosyasına erişiminiz olmayacak...neyse dagıtmayalım konuyu, bence ayarlarınızda bir hata olmalı...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
PHP.ini de yapman gereken konfigurasyon ayarlarını çoğunu ini_set fonksiyonu ile yapabilirsin.
http://www.php.net/ini_set
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Aşağıdaki satırları PHP.ini de bul ve aynen düzenle;
safe_mode = Off register_globals = On short_open_tag = On output_buffering = Off max_execution_time = 900 max_input_time = 900 register_argc_argv = On default_mimetype = "text/HTML" default_charset = "iso-8859-9" doc_root = file_uploads = On allow_url_fopen = On bu satırları sadece scriptleri kendi bilgisayarında çalıştıracaksan ve herhangi bir güvenlik kaygın olmayacaksa değiştir, diğer türlü sakın böyle yapma ![]() bir şansın daha var, her çalıştıracağın scriptin klasörüne bir.htaccess dosyası atman ve yukarıda yazılanları onun içine yazman, böylelikle PHP.ini güvenli kalır sadece .çalıştırmak için bir klasöre atıp kullanabilirsin, tabi biraz değiştirmen lazım şunuda ekleyeyim yukarıdaki birkaç ayarda bu şekilde değiştirilemez ayarlardır safe_mod gibi, neyse .htaccess için örnek; php_flag register_globals on gibi.. Başta karışık gözükebilir, ama tabiki zamanla öğrenirsin.
#siberarena.com | tournament.online Mesaj mow tarafından 07.12.2004 (17:45) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Edirne
|
@stalker hocamın dediğine katılıyorum. Bende yeni başlıyorum ve bildiğim kadarıyla birşeyler yazmaya çalışacağım.
(*) Register_globals açıkken $deneme gibi kısa bir stil değişken kullanımı kodun daha az güvenli olmasına neden olacak hatalara izin verir. (*) Ancak register_globals kapalı iken $deneme = $_GET['deneme']; biçiminde kullanabiliyorsun. p.s: yanlış biliyorsam benide uyarın. Kolay gelsin.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
yaratır tabiki, ben çalıştıramadığın scriptlerden sana gına geldiğini düşünerek bunları yazdım, biraz daha öğrendiğinde çalışmayan scriptleri kendi güvenli PHP.ini ne uydururak çalıştırman en doğrusu.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!