|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Anarres
|
PHP ile Yapı Kredi Posnet
Yapı Kredi bankasının sanal posuna üye olunduğunda ASP, CGI-SERVLET, DLL CALLER, DLLs, Java ve PHP ile bağlantı seçenekleri sunduğunu gönderdiği kurulum dökümanında görüyoruz. Fakat tüm bağlantılar CLASS ve DLL tabanlı sağlanıyor. PHP kullanmak içinde JAVA extension aktif ederek bağlanmak gerekiyor. Fakat server üzerinde (FreeBSD) JAVA'yı normal olarak çalıştırmamıza rağmen PHP içinden bir türlü çalıştıramadık. Acaba PHP ile Yapı Kredi posunu kullanan ve bize fikir verebilecek bir arkadaş varmıdır?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: PHP ile Yapı Kredi Posnet
kolay gelsin, apinin kaynağını burada yayınlamanın herhangi bir sakıncası varmı? belki bu şekilde yardımcı olabilirim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Size mail yoluyla,(siberarenadaki hesabınıza) bağlantı için kullanılan java class larını gönderiyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar.
Come on and twist that knife again, Well I'd like to see you fucking try, Never going back again www.mmistanbul.com Mesaj Liberty tarafından 11.12.2004 (16:44) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
selam,
bu konuda hosting aldığınız firmaya durumu ileterek PHP'ye java desteğini yüklemelerini iletmeniz gerekiyor. hatta direkt olarak bu ykb java apilerini sisteme default olarak yüklemelerini tavsiye edebilirsiniz, tüm müşterileri aynı sistemi kullanabilirler böylece... eğer api sorunsuz olarak yüklenmiş ise (basit bir PHP script ile phpinfo(); komutu ile java yüklü mü değil mi ve yüklü ise api yüklümü değilmi gibi bilgileri görebiliyorsunuz) ykb nin size ilettiği örnek kullanım dizinlerindeki PHP dökümanı içerisinde çalışır durumda hazır bir script bulacaksınız. bu arada bu yazılımın kullanımı finansbank, garanti ve ykb de tamamen aynı. aynı dökümanlarda sadece PHP içerisinde create ettiğiniz object ayarlarını değiştirerek kullanabiliyorsunuz... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
roots önerilerin için teşekkürler, fakat ilk mesajımda yazdığım gibi FreeBSD işletim sistemi üzerinde PHP ile JAVA yı çalıştıramadığımızı dolayısıyla yazmış olduğun adımları tek tek yaptığımız belirtmek isterim.
Bizim sorunumuz kullandığımız işletim sisteminde bunu yapamamak. Dolayısıyla ya o server üzerinde PHP-JAVA yı çalıştırmak yada JAVA içinde yapılan işlemleri PHP ile yaparak bağlantıyı sağlamak zorundayız. Buradaki amacımızda belki daha önceden bunu demiş olan bir PHP emekçisi bulmaktır. PHP ile bağlantıyı sağlamak içinde JAVA kodlarını analiz edip PHP kodları haline getirmek işimizi görecektir. Bu kodlar içinde anlayabildiğimiz kadarıyla 3DES ile bazı şifrelemeler yapıp GET methoduyla bankaya gönderim yapılıyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Diğer bankalara gelince ise hepsi kendi kredi kartı sistemlerinde JAVA kullanıyorlar doğrudur. Tüm alt yapıyı bankalara bir firma sağlıyor.Şu an sadece Garanti ve YKB ile çalışacağımız için ikisini biliyorum. Garanti'de XML ile çalışabiliyorsunuz ve onda zaten bir sorunumuz yok. PHP içinden curl fonksiyonları ile bağlanıp işimizi yapabiliyoruz. İyi Çalışmalar.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Neden freebsd'de java extension'ı çalışmasin ki. PHP.net te bir uyumsuzluktan bahsetmiyor, freebsd icin jdk ve virtual machine olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Biraz daha uğraşırsanız eminim sorunu çözersiniz.
http://www.phpbuilder.com/columns/marknold20001221.php3
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
PHP içinden çalıştırabilmek için öncelikle PHP sürümüne java lib lerinin desteği verilmiş olması gerekiyor. Bu işlem için sunucu yöneticisi kişi/kurum'un birazcık mesai harcaması gerekli jdk kurmalı daha sonra phpyi yeniden yüklemesi gerekiyor...
2. adım olarak ykb nin verdiği bir .jar mevcut onu apache config dosyası ile sisteme yükletmeniz gerekiyor. ykb nin eski sürümlerinde direkt olarak kendi dosyalarınızın yanına koyarak onu exec ederek yapabiliyordunuz PHP içerisinden fakat bu sürümde windowsdaki dll mantığındaki gibi sisteme yani apache içerisinde path ve file olarak belirtmenizi istiyor. 2. adımı sorunsuz olarak yaptığınızı phpinfo() çıktısında görebiliyorsunuz. işte bu noktadan sonra ykb tarafından size örnek olarak gönderilen PHP kodunu kullanabiliyorsunuz... birde sunucuya yüklemek biraz zorlayabiliyor, ykb yi arayın, teknik bir eleman size yükleme konusunda dahil olarak sorunsuz destek veriyor. tbk ediyorum bu konuda kendilerini diğer bankalarda bu derece detaylı destek gerçekten görememiştim... freebsd üzerindeki işlemleride normal unixlerden farklı olmasa gerek(emin değilim sadece tahminimi söylüyorum bsd tecrübem yok) garantideki XML konusunda haklısın oldukça basit çünki tamamını ykb dahil aynı şirket sağlıyor ykb eski sürümü kullanmakta inat ediyor olsa da
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
PHP için java extension desteği vererek derleme ve JDK kurulumunu yaptık. PHP.ini içersinede JAVA için gerekli dosya yollarını tanımladık. Eğer apache config dosyası derken PHP.ini içine yazılacak olanları kast ediyorsan onlarda tamam.
Şu an FreeBSD nin 4.10 versiyonunda bunları tekrar deniyoruz. Biz 5.3 versiyonunda kurulumları yapmıştık. Yeni sürümdeki bir kütüphaneden kaynaklanan bir sorun olabileceği yönünde bir uyarı üzerine bir önceki versiyonu deniyoruz. Eğer çözebilirsek burada sizide haberdar edeceğim. Bu arada sunucu bizim olduğu için her türlü ekstra zaman harcama ve değişik methodlar deneme imkanımız oluyor. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İlla PHP java desteği kullanmak zorunda değilsiniz. Makinada SDK yüklü ise sadece java kullanarak da transaction geçirebilirsiniz. PHP'den de exec() kullanarak bu java'yı çalıştırır ve dönen değerlere göre işlem yapabilirsiniz. Şahsen ben öyle yaptım. Gayette güzel bir şekilde çalışıyor. Sadece YKB kodları içersinden ilgili class ı bulup, onun üzerine dişarıdan parametre kabul edebilecek bir shell tarzı programa çevirmeniz yeterli. Ayrıca YKB ile daha önceki konuşmalarından YKB'nin de yakında XML tabanlı ödeme sistemine geçeceğini biliyorum. Tabi ne zaman geçerler bilmem.. Kolay Gelsin..
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Cemal Bey,
yanıtınız için öncelikle teşekkur ederim, size özelden bir mesaj attım. yanıt verirseniz cok sevinirim. acil yardıma ihtiyacımız var: ( iyi çalışmalar bu mesajımdan dolayı beni repute eden arkadası yanaklarından öpüyorum
Come on and twist that knife again, Well I'd like to see you fucking try, Never going back again www.mmistanbul.com Mesaj Liberty tarafından 14.12.2004 (13:12) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!