|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Asp mi hızlı Php Mi?
Farkettiğin hız farkı başta sitelerin bulunduğu server'ın hızı ve çıkışı, sayfanın resimlerle birlikte genel boyutu, sayfa HTML'e çevrilmeden ne kadar programlamanın yer aldığı ve bu programlamanın ne kadar temiz yapıldığı gibi pek çok şey ile ilgilidir. Bunun dışında masaüstü programlarında belki evet diyebilecek olsak da; bir web sayfası gibi küçük bi programcığın yazıldığı program dilinin getirdiği yavaşlık / hız kullanıcı tarafından farkedilmeyecek kadar azdır.
Umuyorum bu konu da futbol takımı gibi ASP iyi PHP iyi tartışmasına 12. kez dönmez
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Bir sunucu Amerikada veya Singapurda, diğeri ise Türkiyede... Bu durumda hangisine daha hızlı erişebilirsin?
Önemli olan aynı donanımdaki iki sunucuda aynı anda aynı işlemi yaptırmak. Ve bir araştırma şirketinin yaptığı bir denemede LAMP'ın 3 saniyeden az sürede yaptığı bir işlemi Win-MsSQL-ASP-IIS ise çift basamaklı sürelerde yapıyordu... Not: Lamp: Linux-Apache+MySQL+PHP Bu gereksiz tartışmayı açmaya lüzum yok. Çok konuşuldu çok tartışıldı. Hangisine daha yakınsan onu seçeceksin. Ben bir zamanlar ASP kodlarken "PHP hantal, PHP kaba" gibi saçma bir ön yargıya varmışım ama hala emin değilim nereden bu düşünce oluştu. Sonra bir baktım ki yıllardır aradığım şey PHP'ymiş... Ve şu an özgür yazılım, gnu/linux, PHP gibi konulara meraklıysam önyargıları yıkıp kendinize uygun sistemleri, teknolojileri aramanız sayesinde...
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Dilleri tokuşturmak çok anlamsız.
İkisiyle aynı işi yapabilirsiniz. Fakat, hız olayı tamamen sunucuya, yapılan programlama, sayfanın büyüklüğüne, en önemlisi de veritabanı yapılandırmasına bağlı. Örneğin, access boşken MySQL den hızlı çalışabilir(!) ama access ta 10.000 kayıt varsa MySQL tartışmasız daha hızlı çalışabilir(!). Kısacası, tamamen programlamaya ve sunucuya bağlı.
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
|
|
|