|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
PHP checkbox sorunu
PHP ile bir anket oluşturdum. anket.PHP sayfasında doldurulan bilgileri tesekkurler.PHP sayfasına aktarıp, buradan da; Kod:
Isim: $name Email: $email seklinde yazdırıp mailliyorum. Buraya kadar herşey güzel. ama 4-5 adet checkbox var anketimde. Kod:
<input type="checkbox" name="u1"> Urun01 <input type="checkbox" name="u2"> Urun02 U1: ON U2: U3:ON şeklinde maile eklemeye çalışıyorum. Kod:
Urun01: $u1 Urun02:$u2 kodunu kullanıyorum. Ancak eğer checkboxlardan seçili olmayan varsa sorun çıkartıyor ve Notice: Undefined variable: adres in tesekkur.PHP on line "Seçili olmayan checkbox'ın bulunduğu satır" hatasını veriyor. Maili gönderiyor, seçili olanların yanına "ON" yazıyor, seçili olmayanların yanını boş bırakıyor normal olarak. Yani mailde sorun yok. Ama neden hata veriyor anlamadım. Çok mu karışık anlattım bilmiyorum. Konu biraz acil. Yardımcı olursanız sevinirim. Mesaj premature tarafından 29.06.2005 (07:32) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: PHP checkbox sorunu
Selamlar,
öncelikle formdan gelen verilerin sadece değişken adı olarak alınması bence doğru değil, checkbox olayına gelince, checkbox eğer seçilmiş ise alıcı sayfaya on değerini gönderir. şu şekilde bir kontrol sanırım yeterli olacaktır Kod:
U1: <?=($_POST['u1']=='on' ? 'On' : 'Off')?>
AltıÜstü Tasarım (Kaliteyi Destekliyoruz) tt | asdfClub | PublicMail | nntp2rss | reklampark Mesaj Taci TIRSAK tarafından 29.06.2005 (09:16) yeniden düzenlendi.. Açıklama: düzgün yazmayı öğrenicem, azimliyim :) |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
merhabalar,
kendi kodumu silip yerine sizin verdiğinizi yazdım. ancak; Parse error.syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in"kodun bulunduğu satır" dedi. PHP'den anlamadığım için ne demek istediği hakkkında en ufak bir fikrim yok. Kod yapısı şu anda aşağıdaki şekilde; Kod:
<?
if ( (!empty($name)) && (!empty($email)) )
{
$name = stripslashes($name);
$message = stripslashes($email);
$headers = 'From: '.$email.'';
//emaile bilgiler yazılıyor
mail("$youremail", "$subject","
KISISEL BILGILER
Isim: $name
Email: $email
CHECKBOX SONUCLARI
U1: <?=($_POST['u1']=='on' ? 'On' : 'Off')?>
",$headers);
?>
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
içteki PHP başlangıçları fazlalık olmuş sanırım, şöyle olmalı :
PHP Code:
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
şöyle bir dener misin? echo lar fazlalık olmuş sanırım
PHP Code:
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
parse error verdi yine. Ben bir yerde yanlış yapıyorum ama bulamadım. Lanetli kod bu sanırım. Neyse, en azından şu anda çalışıyor form. Siz söylemezseniz kimse hatalı olduğunu bilmez
Teşekkürler.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!