|
|
#1 (permalink) |
|
phpmyadminde karakter düzgün
phpmyadminde karakter düzgün gözüküyor fakat sitemde türkçe karakterler ? olarak gözüküyor. head /head arasına 8859-9 kodunu koydum. sorun serverdan kaynaklanıyor. daha önceki başlıkta collation problemimden bahsetmiştim. bununla ilgili bir şey. yardımcı olur musunuz? phpmyadmin'de collationların hepsi genel-db-table hepsinde utf8_turkish_ci
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Re: phpmyadminde karakter düzgün
nafile oldu htaccess...
evet işte serverda collation'ı ne yaparsam yapayım yok Türkçe yok olmuyo!!! Türkçeyle beraber her dili denedim nerdeyse: utf8_general_ci utf8_unicode_ci latin5_turkish heppppsini denedim.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
serverım yabancı
PHP ile default server karakteri sorguladığımda latin1 çıkıyor. türkçe karakterler phpmyadminde düzgün, sitede bozuk. yeni kayıt eklendiğinde sitede düzgün fakat phpmyadminde bu sefer i harfi mesela Y üzerinde noktalı gibi çıkıyor. sanırım host'da problem var gibi sizce bu hostu artık kullanamayacak mıyım? günlerdir gece gündüz adamlarla yazışıyorum fakat onlar hala problem olamayacağını söylüyorlar kısaca çözemiyorlar. bleki gerçekten problemde yoktur. internette bununla ilgili bilgi aramaktan dialup kullanıcısı olarak sonumu kötü görüyorum. ya kafayı yicem yada fatura ...
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
açıkçası bu sorun
www.appservnetwork.com 'daki son sürümden bir öncekinde vardı.. localhost'ta veritabanında türkçe karakter sorunu yüzünden çıldırmak üzereydim.. sonra en son sürümü yükledim ve sorun geçti ![]() yani sorun kesinlikle server'da..
|
|
|
#9 (permalink) |
|
arkadaşlar bu olay yüzünden sinirden ağladığımdan yazıyorum aldığım notu:
phpmyadminde veritabanında tablo oluştur SQL kodlarından sonra TYPE MYISAM ile charset belirtilmemişse veritabanına SQL dosyası yükleme formu ile gönderirken alttaki dropdownu utf8 belirtiyon phpmyadminde karakterler yamuk gözüküyor ama en azından sitede düzgün. yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum... sorun severda evet
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!