|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
phpBB sorunsalı
arkadaşlar bi arkadaşıma ait çok önemli bir forum var ismi ve adresi önemli diil problem şu ben hiç PHP den anlamıyorum forum phpBB 2000 yılında kurulmuş versiyon 2.0 bunu cookie açığından hacklemişler benim sizden ricam bu forumun son sürümü nedir nasıl güncellenir ? yada bu açığı kapatmak için ne yapmam gerekiyor ? Not : Ayrıca forum özel yapılmış bir template üzerine kurulu versiyon yükselttiğimde tasarımda herhangi bir problem olurmu ? şimdiden teşekkürler...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: phpBB sorunsalı
son sürüm 2.0.17: http://www.phpbb.com/downloads.php
güncellemek istiyorsan 17 aşamadan geçecek forum: http://www.phpbbhacks.com/forums/arc...e_changes.html bu çok ürkütücü. cookie açığını bilmediğim için sadece o açığı kapatmak için ne yapılır bir şey söyleyemiyorum ama zaten çok eski sürümde kalmışsınız hem lamerlerin de eli alışmıştır şimdi rahat bırakmazlar en üst sürüme geçmekte fayda var. ben olsam sıfırdan forum kurup en son yedeklenen veritabanını kopyalardım. tabi burda da mod problemleri çıkıyor. umarım fazla mod kurmamışsınızdır, yoksa yeniden uğraş dur. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
2000 yılından beri hiçbir güncellemeyi takip etmemiş ise çok yanlış yapmış..
bütün lamerler bile phpBB'nin eski açıklarını biliyor artık..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
bak şöyle kolay bir şey buldum. dosyaları zipten kurtardıktan sonra foruma upload et ve sonra install klasörü içindeki update_to_latest.PHP dosyasını çalıştır. bu forumunu 2.0.15'e yükseltir, eğer ihtiyaç duyarsan sonra yukarda verdiğim adresler aracılığıyla 2.0.17 ye yükseltirsin. bu arada ben bunu denemedim, o sebeple yan etkileri hakkında pek bir bilgim yok, sonra demedi deme.
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Dreams
|
Selam
Genel update yontemi oky arkadasimizin verdigi tarzda update kalsorlerini servera atmak ve bunlari calistirmaktan ibaret yani oldukca basit.Bunu bircok kez denedim hicbir sorun cikmadi simdiye kadar.Ozellikle tema konusunda hicbir sorun ciikmaz.Genel olarak database acikalarini kapatmaya yonelik olur.Not olarak update dosyalarini daha sonra serverdan silmeyi unutma. Ikinci olarak cookie acigi dedigimiz sey bildigim kadariyla kisisel bilgisayarlardan cookilerin calinmasiyla olusuyor.Daha once websitemdeki editorlerden birinin cookieleri calindi ve daha sonra bu aciktan yararlanilarak site buyuk hasarlara ugramasada hacklendi. Saygilar...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!