|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
PHP - SQL (resim) İşlemleri
DB ve klasöre dosya olarak resim işlemi yapan bir betik var. Bu betiği tek file inputtan veri çekecek hale kadar yapabildim. Ancak benim formdan 3 adet file input göndermem gerekiyor. Diğer inputları nasıl ekleyebilirim. Değişkenlerde genişleme yaptığımda hata alıyorum ya da db`ye veri girişi yapamıyorum. Betik aşağıdadır. Formdaki file inputlar resim1, resim2 ve resim3`tür. Kod:
// DB bağlandı
////////////////// RESIM BAŞLADI
if ($_FILES['resim']['size'] == 0 || $_FILES['resim']['size'] > 1024){ die("resim boyutu sifir olamaz veya resiminiz max boyutun uzerinde!");}
if ($_FILES['resim']['type'] != "image/gif" && $_FILES['resim']['type'] != "image/jpeg" && $_FILES['resim']['type'] != "image/pjpeg" && $_FILES['resim']['type'] != "image/png") { die("resim formati uyusmuyor!");}
if (!is_uploaded_file($_FILES['resim']['tmp_name'])){ die("resim hatasi!"); }
// Veritabanina baglantiyi ac
$baglantis = mysql_connect("localhost", "root", "") or die ("Veritabani Sunucusuna baglanilamiyor!");
mysql_select_db("burccinsql") or die ("Veritabani secilemiyor!");
// Sorguyu hazirla ve uygula
$sorgus = "INSERT INTO filmler(id,film_adi,yonetmen,oyuncu,sure,aciklama,turu,seanslar,hangisi,filmid,durumu,puan,salonid,giris,arsiv) VALUES('','$_POST[film_adi]','$_POST[yonetmen]','$_POST[oyuncu]','$_POST[sure]','$_POST[aciklama]','$_POST[turu]','$_POST[seanslar]','$_POST[hangisi]','','$_POST[durumu]','$_POST[puan]','$_POST[salonid]','$_POST[giris]','$_POST[arsiv]')";
$sonucs = mysql_query($sorgus) or die("Sorgu hatasi: " . mysql_error());
$ids = mysql_insert_id($baglantis);
// form'dan gelen bilgileri kontrol et
// resim adini id.uzanti olacak sekilde degistir
if ($_FILES['resim']['type'] == "image/gif" ) { $uzantis = ".gif"; }
if ($_FILES['resim']['type'] == "image/jpeg" ) { $uzantis = ".jpg"; }
if ($_FILES['resim']['type'] == "image/pjpeg") { $uzantis = ".jpg"; }
if ($_FILES['resim']['type'] == "image/png" ) { $uzantis = ".png"; }
$yeniresimAdis= $ids . $uzantis;
// resimyi yeni yerine tasi
move_uploaded_file($_FILES['resim']['tmp_name'],"afis/" .$yeniresimAdis) or die("resim tasima hatasi!");
// Yeni resim adini veritabanina yaz
$sorgu2s = "UPDATE filmler SET resim='$yeniresimAdis',filmid='$ids' WHERE id='$ids'";
$sonuc2s = mysql_query($sorgu2s) or die("Sorgu Hatasi: " . mysql_error());
////////////////////// RESİM BİTTİ
// DB kapandı
[color=DarkRed] }
Mesaj Ceyhun Aksan tarafından 17.09.2005 (09:11) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!