|
|
#1 (permalink) |
|
Php de url değişkeni
Merhabalar, PHP de çok engin bilgiye sahip değilim ve bir noktada yardımınıza ihtiyacım var. Elimde iletişim.PHP adlı bir sayfa var ve ben bunu xyz.com/iletişim.PHP şeklinde çağırmak istemiyorum. xyz.com/?id=iletişim diye link verdiğimde var olan index sayfasının içeriği değişip (header, footer kısmı sabit kalacak şekilde) bana iletişim.PHP sayfasını getirsin istiyorum. Belki isteğimi tam olarak anlatamamış olabilirim. Ama buna güzel örnek olarak www.urban5.com u gösterebilirim, böyle birşey yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Ali |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Php de url değişkeni
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Bir sorunla karşılaştım,
eğer kisi direk olarak www.xyz.com yazarak siteye giriş yaparsa sayfa bulunamıyor ile karşılaşıyor. direk siteye girişte"xyz.com/?q=anasayfa şeklinde girmeliki siteyi görüntüleyebilsin. else olarak Header("Location:index.PHP?q=anasayfa.PHP"); kullandım ama hata alıyorum, başka türlü eğer herhangi bi değişken yoksa url de index.PHP?q=anasayfa ya yönlendirme yapabilirmiyim.. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
PHP Code:
çalışmazsaif(isset($_GET['q'])){ şeklinde de deneyebilirsin.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Merhaba,
Benimde istediğim varsayılan bir değer vermek zaten, fakat sizinde en son verdiğiniz örneği uyguladığımda yine değişken tanımlanmadı hatası alıyorum.. İsterseniz birde siz inceleyin, varsayılan olarak home.PHP yükleniyor istediğim şekilde ama fazlalık olarak uyarıda ekleniyor buna. Uyarıyı kaldırınca sorun kalkacaktır. Bunun içinde değer tanımlamak gerekiyor(muş), tanımlandığı halde yine hata alıyorum, // işaretli olan bölüm ile ilgili... Notice: Undefined index: q in PHP Code:
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim |