Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » PHP » Php ile ilgili bir soru....(ACİL)

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 05.12.2005   #11 (permalink)
metadige

metadige's Avatar

Yer: Ankara
Re: Php ile ilgili bir soru....(ACİL)

Arkadaşım buna senin dediğini eklemek ha deyince olacak bir şey değil maalesef.form sayfasının, formu işleyen sayfaların, veritabanından okuyup ekrana döken detay.PHP sayfalarının falan değişmesi lazım.Yani burdan yardımla olacak iş değil.Sen en iyisi o scripti yazan arkadaşına ulaşmaya çalış .Ve bulmuşken de kontrollü bir şey yaptır.Çünkü şu haliyle gelen değişken var mı yok mu hiç bir kontrolden geçirmeden veritabanına ekleme yapıyor.( umarım yapılan bir işi kötülüyormuşum gibi yanlış anlamazsın, sadece uyarayım dedim.)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 06.12.2005   #12 (permalink)
mustillik

mustillik's Avatar

Yer: bursa
Php ile ilgili çözülmesi gereken bir problem...

Arkadaşlar daha önce de sizlere bahsettiğim,sitede şuanda upload edilip görüntülenebilen resim sayısını 5 e çıkarmak istiyorum.Maalesef hala çözemedim.Buna bir çözüm bulmam lazım mutlaka.Tek dayanağım sizlersiniz.Yardımlarınızı en kısa zamanda bekliyorum.
TEŞEKKÜRLER....
mustillik şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 15.12.2005   #13 (permalink)
mustillik

mustillik's Avatar

Php'den anlayan Arkadaşlar...

Arkadaşlar öncelikler herkese merhaba...Bir sorunum var vede maalesef çok acil.PHP bilen arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum.Bir site yaptık.Sonradan istekleri oldu müşterinin.Onu eklemek için programlamayı yaoan arkadaşa ulaşamadık.Bir ürün ekleme düzenleme silme modülü yazdı arkadaş sağolsun.Ama buna ekleme yapmam lazım.Birincisi ;
  • Ürün eklediğimde resim olarak sadece 1 tane eklenebiliyor onu 5 yapmak istiyorum.Bunun yolu nedir

bana nasıl yardımcı olabilirsiniz???

Durum çok acildir.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....
Old 15.12.2005   #14 (permalink)
BuGSuR

BuGSuR's Avatar

Mesajların gönderim tarihine baktım kafam karıştı...
Umarım kodlamayı yapan arkadaşınızın başına birşey gelmemiştir.

sorun bir resim yerine beş adet resmi bir seferde yüklemenin nasıl yapılacağı üzerine odaklanmış sanırım. Ancak proje kapsamında kullanılan yöntem hakkında kimsenin fikri olmadığı için de yardımcı olamıyor. Resim dosyalarının nereye kaydolacağı, vertabanına nasıl işleneceğini bilmeden ne desek boş. Her yöntemde tek ortak nokta bir döngü yaratmak, başka da söylenebilecek birşey şu vakit yok gibi.

Yardımı olur mu bilmem... ancak ben beş resim birden ekleyecek bir modül yazıyor olsaydım, resim dosyalarını x dizini altına kaydedip, dosya adını da veritabanına yazdırırdım. Birden fazla resim olacağı üzere de resimler için ayrı tablo kullanıp, ilgili bölüm (kategori) 'e ait referans numarasını da bu resimlerle birlikte aynı tabloya yazdırırdım. Ancak bu noktada arkadaşınızın hangi yöntemi kullandığı önemli... Veritabanı yapısını, ilgili kodları görmemiz şart.

Yine yardımı olursa, dosya ekleme (file upload) ile ilgili bir makale linki eklemiş bulunayım.

PHP.org.tr'den, PHP İle Sunucuya Dosya Yükleme (File Upload) , Umut IŞIK

Kolay gelsin,
Old 17.12.2005   #15 (permalink)
mustillik

mustillik's Avatar

Php YARDIM

arkadaşlar aşağıdaki upload kodlamasınsa gördüğünüz üzere 1 tane dosya upload ediliyor.Bunu 2 haftadır 5'e çıkarmak zorundayım fakat bütün çabalarıma rağmen birtürlü beceremedim.Veritabanında ürün tablosunda resim satırının altına resim2 resim3 resim4 resim5 diye satırları ekledim ve önceki resim adlı satırın özelliklerini aynen ayarladım.Veritabanı yapısını görebilirsiniz PHP konusunda yeterince bilgim olmadığından sizlerle paylaşmak istedim.fikirlerinize ve yardımınıza ihtiyacım var.Hepinize teşekkürler...
PHP Code:
<?
            $r 
$_FILES;
            if (
$r["resim"]["type"] != "image/pjpeg" && $r["resim"]["type"] != "image/jpg" && $r["resim"]["type"] != "image/gif") {
                echo 
"Dosya Tipi Geçerli Değildir. Geçerli Dosya Tipleri: jpg,gif,jpeg";
            } else {

$dosya $r["resim"]["tmp_name"];

$dd $r["resim"]["name"];

$dizin "../urunresim/".$dd;

if (
is_uploaded_file($dosya) && move_uploaded_file($dosya,$dizin)) {

//bilgileri ekle

$ekle mysql_query("INSERT INTO urun (urunadi,urunbilgi,resim,cat,onay,referans) VALUES ('".addslashes($_POST["ua"])."','".$_POST["ub"]."','".$dd."','".$kat."','1','".$_POST["ref"]."')",$db);
                    if (
$ekle) { echo "Ürün Eklendi"; } else { echo "Ürün Eklenemedi. Lütfen Yeniden Deneyiniz."; }
                }
            }

?

Mesaj mustillik tarafından 17.12.2005 (01:48) yeniden düzenlendi..
Old 17.12.2005   #16 (permalink)
Kaya Ekşi

Kaya Ekşi's Avatar

Yer: Sakarya

PHP Code:

// müsaade edile dosya türleri
$allowed_types = array('image/pjpeg''image/jpeg');
// resimlerin saklanacağı klasör
$picture_path 'C:\\Apache\\htdocs\pictures';

// 1 MB
$max_file_size 1024*1024*1024;

$resim_adedi 5;

if(!empty(
$_POST))
{

if(
array_sum($_FILES['file']['size']) == 0)
    {
        exit(
'Hata: Hiçbir Dosya Seçmediniz.');
    }

for(
$i 0$i $resim_adedi$i++)
    {
        if(
$_FILES['file']['name'][$i] != null)
        {
            if(!(
in_array($_FILES['file']['type'][$i], $allowed_types)))
            {
                exit(
'Hata: Sadece JPEG Formatındaki Resim Dosyaları Gönderilebilir.');
            }

if((
$_FILES['file']['size'][$i]) > $max_file_size)
            {
                exit(
'Hata: Belirttiğiniz Dosyanın Boyutu Çok Büyük.');
            }

if (
is_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'][$i]))
            {

move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'][$i], $picture_path.'/'.$_FILES['file']['name'][$i]);
            }
            else
       {
                exit(
'Hata: Yasak Dosya Gönderimi.');
            }
        }
    }
}
else
{

formu ekrana bas

Kaya Ekşi şu an çevrimdışı  
Old 17.12.2005   #17 (permalink)
metadige

metadige's Avatar

Alıntı:
metadige tarafından gönderilen mesaj:
Arkadaşım buna senin dediğini eklemek ha deyince olacak bir şey değil maalesef.form sayfasının, formu işleyen sayfaların, veritabanından okuyup ekrana döken detay.PHP sayfalarının falan değişmesi lazım.Yani burdan yardımla olacak iş değil.Sen en iyisi o scripti yazan arkadaşına ulaşmaya çalış .Ve bulmuşken de kontrollü bir şey yaptır.Çünkü şu haliyle gelen değişken var mı yok mu hiç bir kontrolden geçirmeden veritabanına ekleme yapıyor.( umarım yapılan bir işi kötülüyormuşum gibi yanlış anlamazsın, sadece uyarayım dedim.)
Arkadaşım Sanırım mesajımı okumadın, evet yukarıda arkadaş 5 tane resmi upload kodu vermiş, ama veritabanına ekleme bölümü ne olacak, veritabanından okuyup detaylandırma nasıl olacak, ben sana hala aynı şeyi öneriyorum.
Yanıt

Etiketler
soruacil , ilgili , php

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 19:56.