|
|
#1 (permalink) |
|
include edilen sayfadaki değişken (PHP)
config.PHP dosyasının içerisinde;
$trtarih diye host saatini türkiye saatine ayarladığım bir değişken var. bu değişkeni ekle.PHP dosyasında config.PHP dosyasını include ederek alacaktım. veritabanına giriş yaparken direk bu değişkeni $trtarih diye yazdım ancak almadı. sonra trtarih değişkenini tarih değişkenine eşitledim bu sefer yine trtarih olarak insert komutu içinde kullandım bu sefer aldı ama bana mantıklı gelmedi. bu değişkeni ekle.PHP dosyası içinde print edebiliyorken neden insert komutu içinde kullanamıyorum. Bu değişkeni insert komutu içinde kullanmam için hangi komut ile config.PHP'den çağırmalıyım -ki zaten include etmişim config.PHP'i ama insert içinde kullanamıyorum. umarım anlatabilmişimdir...
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: include edilen sayfadaki değişken (PHP)
Arkadaşım başka değişkene ataman gerekmez, belki tırnak kullanımında falan gözünden kaçan bir yer vardır. Ayrıca öyle config gibi sadece değer okutturduğun dosyaları include yerine require_once ile çağırmanı tavsiye ederim.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Re: include edilen sayfadaki değişken (PHP)
Arkadaşlar teşekkür ettiğimden dolayı konu kapanır sandım. Yani problem çözülmüştür. Gerçektende gözümden kaçan küçük bir ayrıntı probleme sebep oluyormuş. Hata insanlar içindir. Kusura bakmayın.
Sitemdeki şu anki sistem için include ettiğim sayfadaki değişkeni global olarak atamam gerekmiyor. Tekrar teşekkürler ve kusura bakmayın; hatayı ben yapmışım...
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!