|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
js > php
web sitemde kullanmış olduğum link üzerine gelindiğinde açıklama çıkmasını sağlayan JavaScript kodunun PHP hali ne olur. Kod:
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript"> function yaz(metin){ var sonuc = document.getElementById('sol_taraf'); sonuc.innerHTML = metin; } </script>
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
Re: js > php
şimdi ikisini düz mantıkla karşılaştırmak doğru olmaz; sunucuda çalıştığı için PHP de browser nesneleri yok; ama ortada bir nesneye değer atama iddialaşması var sanırım.
PHP Code:
sizin JS şunu yapıyor muymuş? PHP Code:
Mesaj mrtksn tarafından 21.07.2006 (18:16) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Bir dakika yaw yanlış anlaşılma oldu heral. Ben js i PHP ile kıyaslamıyorum. Sadece bir soru bu.
![]() Bir de verdiğiniz kodla uğraştım ama bir türlü beceremedim. Eğer şuan yaptığım sitede verdiğim js kodunun ne işe yaradığına bakarsanız. Sanırım demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
neyi yapmaya uğraştınız acaba? Galiba elma ile armutu çok ciddiği bir şekilde karıştırıyorsunuz;
PHP ile "link üzerine gelindiğinde açıklama çıkmasını"nı sağlamak mümkün değil, çünkü PHP de üstüne gelme gibi bir şey olmamasıyla birlikte link fln da yok; PHP sunucuda çalışır kullanıcıdan gelen isteklere göre davranarak HTML,JPG, pdf v.s gibi bir sürü formatta çıktı verebilir. Sanırım önce PHP ve onun gibi dillerin ne yaptığını öğrenseniz iyi olacak; JS ile PHP çok farklı amaçlara hizmet eden çok farklı betikler. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
@mrtksn: sanırım alperfm diyorki; ben bu JS yi PHP nin içine nasıl gömerim?
farkları herhalde kendiside biliyordur(?)
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
@mow, @mrtksn
PHP ile JS in çok farklı diller olduğunu biliyorum elbetteki. Ama henüz PHP ye yeni başladım (web programlama alanında da yalnızca HTML den çok iyi anlarım). Yani çok da ayrıntılı bilmiyorum bu konuları (link üzerine gelindiğinde açıklama çıkması gibi...). Yavaş yavaş öğreneceğim. Bu yüzden mağdur görün. İlgilendiğiniz için teşekkür ediyorum.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
hehe, JS "büyüktür" PHP diye okuyunca başlığa takımışım, özür dilerim kendisinden; ama "javascriptin PHP hali" deyince başka bir anlam çıkarmak zor oluyor.
Neyse Yardımcı olmaya çalışayım; soruyu biraz daha açar mısınız acaba? Sunucunun hangi işlemi yapmasını istiyorsunuz? Eğer PHP de hazırladığınız bir sayfaya JS "gömmeye" çalışıyorsanız, bunun HTML den hiç farkı yok; yani: gibi... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
O işareti ben js i PHP ye çevirme gibi bir anlam vermek için kullanmıştım.
neyse kardeş onu başarabildim sağolasın tekrar.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!