|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul<->Ankara
|
PHP4 de $x->$y
merhabalar;
ilginç bir sorunla karşı karşıyayım elimde bulunan $x adlı nesnenin $y adlı değişkenine değer atamam gerekiyor, PHP5 sunucuda bu sorunsuz çalışmakta, lakin derdim PHP4 ile ilgili, $y e statik bir değer vermem de mümkün değil. Fikirlerinizi bekliyorum... Saygılarımla...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: PHP4 de $x->$y
Kod örneği olmadığı için neye nasıl erişmeye çalışıyorsunuz bir fikrim yok fakat aklıma gelen ilk şey ilgili sınıf içerisinde bir metod oluşturup sınıf değişkenleri erişim/atamalarını bununla yapmanız.
"setY(value)" şeklinde $y değişkenine özel bir metod olabileceği gibi "setValue(reference,value)" şeklinde daha genel bir metod da pekala işinizi görecektir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul<->Ankara
|
bir örnekle açıklamaya çalışayım:
Kod:
class nesne {
<!-- burada nesne değişkenleri var bilinmeyen sayıda ve bilinmeyen isimde (dinamik yapı) -->
var $a=null; <!-- bunu sadece örnek olsun diye ekliyorum -->
<!-- nesne fonksiyonları -->
}
$obj = new nesne;
//normalde nesnenin $a değişkenine şöyle deger atıyoruz
$obj->a = 'blahblahblah';
//Lakin comment de de belirttiğim gibi nesne değişkenlerinin adlarını bilmediğimizi farzedelim, atayacagımız nesne değişkeninin adı bize ayrı bir değişken içinde gelmekte
$x = 'a';
//bu durumda
$obj->$x = 'blahblahblah'; //ile atamamız gerekir
// ama bunu PHP4 de çalıştıramadım, hata vermiyor ama değeri de atamıyor...
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Yazdığınız kod doğru çalışıyor, yani istediğiniz gibi.
PHP Code:
Kod:
1: A 2: B 3: B Sizde nasıl bir çıktı geliyor acaba?
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Konuya biraz geç kalmışım ama bu tarz bir problemle aralıksız 3 saat uğraşıp sonunda çözümü PHP'nin variables variable konusunun tam şu yorumunda bulmuştum. Yine de kısaca ne olduğu arşivlensin diye birkaç şey karalayım, arkadaşın sorduğu noktanın class'lar ile pek bir alakası olmadığını düşünüyorum;
PHP Code:
PHP Code:
Alıntı:
![]()
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!