|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
PHP Sayfalama hk. (ör: Geri 7 8 9 10 11 İleri )
Selamlar.. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/54...rid=3428&oid=2 diğer yorumlar bölümündeki gibi sayfalama yapmaya çalışıyorum. Baktım olmadı bir kaç yazılmış hazır kodu harmanlamaya çalıştım. $limitt="5"; değişkeniyle sadece 5 sayfa gösteriliyor. İlk 5 sayfada problem yokken daha ilerileri gittikçe en fazla 10 sayfa numarasına kadar ekrana yazıyor. Son beş sayfada tekrar düzeliyor. Sadece 5 sayfa ismini göstermeyi nasıl sağlarım. <?PHP $page = $_SERVER['PHP_SELF']; $limit = "10"; if(empty($_GET['sayfa'])) { $sayfa ="1";} else{ $sayfa=$_GET['sayfa']; } $query = ("select id from haberler"); $girdi =mysql_query($query); $sayi =mysql_num_rows($girdi); $kac_tane = $sayi / $limit; $kac_tane=ceil($kac_tane); $limitt="5"; $i=$sayfa-$limitt; $sinir=$sayfa+$limitt; if($sinir>$kac_tane){ $sinir=$kac_tane;} if($i<1){ $i="1";} $son = ($sayfa-1)*$limit; $query = "SELECT * From haberler order by id limit $son,$limit"; $veri = mysql_query ($query); if ($sayfa<$sayi) { $birIleri=$sayfa+1; $ileri.="<a href='$page?syf=haberler&sayfa=$birIleri'>İleri »</a>"; } if ($sayfa<$sayi) { $birIleri=$sayfa+-1; $geri.="<a href='$page?syf=haberler&sayfa=$birIleri'>Geri« </a>"; } while($cikart = mysql_fetch_array($veri)) { $baslik = $cikart['ad']; if ($say%2) $renk='#FFB755'; else $renk='#AAE1FF'; ?> <? echo $baslik."<br><br>"; ?> <? $say++; } if( $sayfa>$limitt) { echo ("<a href=$page?syf=haberler&sayfa=1>ilksayfa<<<</a>$geri"); } for($i; $i<=$sinir-1; $i++) { echo("<a href=$page?syf=haberler&sayfa=$i>[$i]</a>"); } if( $sinir<$kac_tane) { echo ("$ileri<a href=$page?syf=haberler&sayfa=$kac_tane>>>>Son sayfa</a>"); } else{ echo ("<a href=$page?syf=haberler&sayfa=$i>$i{bitti}</a>"); } ob_end_flush(); ?> |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Re: PHP Sayfalama hk. (ör: Geri 7 8 9 10 11 İleri )
Alıntı:
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Teşekkürler.. Senin kod çok sadeymiş.. Biraz uğraşsam senin kodlarla harmanlayıp istediğim sonucu çıkartacağımda.. Beynim durdu şu anda.. Her yeri $i olarak görüyorum
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Biraz daha estetik numaralar gösteren bir şey yazdım, bildirgec'teki gibi :
Alıntı:
PHP Code:
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Arkadaşlar ben soruyu biraz daha değiştirerek soracağım.
Ben kişisel web sitemde makaleler filan yayınlıyorum. Makaleri MySQL'den sayfalayarak çekebiliyorum. Ama makale bazen çok uzun olabiliyor. Mesela fotoğrafçılıkla ilgili bir makalede Photoshop tekniklerini anlatırken ne kadar kısa tutmaya çalışırsam çalışayım uzunca bir makale çıktı. O kadar uzun ki aşağıya in in bitmiyor. Peki MySQL'deki makale_yayindakiler tablosunda bulunan bu makaleyi nasıl sayfalayabilirim? Saygılarımla.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Elbette teknik olarak da yolu var ama okunabilirlik vb. kriterleri de göz önünde bulundurursan bunu bölüm 1 - 2 - 3 gibi ayrı ayrı yayınlamak çok daha mantıklı olur, ayrı ayrı makalaleler şeklinde.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Evet olabilir tabi. Hatta insanı hiç uğraştırmaz da. Ama benim düşündüğüm şekilde biraz daha profesyonel bir tarz yakalanmış olmaz mıyız? Hatta makaleleri sayfalarken farklı bir CSS stili, makale içeriklerini sayfalarken farklı bir CSS stili mesela?
Yine de çok teşekkürler. Keza aklıma da gelmedi.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Aklıma şuan gelen birşey var. Makalenin nereden itibaren bölümlere ayrılacağını belirlemek için atıyorum [bolum] diye bir tag eklersin, daha sonra regex'lerle o [bolum] taglarının olduğu yerlerden itibaren metni keser,sayfalarsın. Deneyip başarıp burayada yazarsan seviniriz
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
regex in yanında biraz ilkel kalabiliama daha kolay bir yol... PHP nin gelişmiş metin işlemleriyle metni bölüp ilk bin karakter, ikinci bin karakter şeklinde okurken bölümlendirmeyi yapabiliriz...bölümleyerek kaydetmeden.. ama bencede regex le daha şık olur...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!