|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Asp den PHP ye geçerken takıldıklarım.
En çok işime yarayan iki fonksiyonu PHP de bulamadım, PHP den anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. ASP de şöyle bir şey vardı ; default.ASP?i=altsayfam Tek bir sayfada alt sayfalar oluşturma işlemini aşağıdaki kodu kullanarak uygulayabiliyordum ASP : Request.QueryString bu fonksiyonun PHP de karşıtı nedir ? Örnek : <% If Request.QueryString("i") = "altsayfam" Then %> KODLARIM ...... <%end if %> Bunu PHP de nasıl yapabilirim. Bir diğer konuda SUB işlemleri call islem() fonsiyonun karşıtı PHP de nedir ? Bu konularda yardımcı olabilirseniz veya kaynak bir site adresi söylerseniz çok sevinirim SUB için Örnek kod oluştur : <% Sub islem () %> <%end sub%> Çağır : <%call islem ()%> bunların PHP de ki karşılığını nedir ? Veya bu konular için neleri araştırmam gerekli ? Umarım anlatabilmişimdir sorunumu yardımcı olacak herkese teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Asp den PHP ye geçerken takıldıklarım.
merhaba,
PHP'de url üzerinden aldığın bütün veriler $_GET arrayinde bulunur. Kod:
if ( $_GET['i'] == 'altsayfam' ) ASP'yi unutalı çok oldu ama sub ve call işlemleri sanırım subprocedure'ler için oluşturulmuştur. PHP'de ise function'lar var. function tanımı Kod:
function deneme( int x )
{
echo 'sayiniz: ' . x;
}
Kod:
deneme( 7 );
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Kayseri
|
Spesifik sorular için Passion cevap vermiş, ben de bir kaynak ekleyeyim.
PHP konusunda bulabileceğin en geniş kaynak: www.php.net |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
Sub prosedürün PHP karşılığı nedir bilemiyorum. |
||
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Vakit ayırıp cevaplayan tüm arkadaşlarıma teşekkürederim,
if ( $_GET['i'] == 'altsayfam' ) $_GET işlemine bir örnek alabilirmiyim, biraz araştırdım alt sayfalar case komutu kullanılarak oluşturulacak galiba, ufak bir örnek yapılabilirse çok daha iyi anlamış olacağım. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
$_GET işlemine örnek ne demek ki? önce bir kavramları oturtalım. $_GET bir işlem değildir, url'den alınan verilerin tutulduğu array'dir. array ne demek bilmiyorsak, önce wikipedia'ya alalım sizi. sanırım söylemek istediğiniz şey switch komutunu kullanmak. şöyle bir örnek verelim:
kolay gelsin..
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
request.querystring() "get" methodu ile post edilen verileri almada kullanılır.
request.form() "post" methodu ile gonderilen verileri almada kullanılır. Phpde hersey basittir, her seyin bir fonksiyonu var: request.querystring("elma") ile $_GET["elma"] aynıdır. request.form("elma") ile $_POST["elma"] ile aynıdır. $degisken = $_GET["elma"]; yada $degisken = $_POST["elma"]; |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
import_request_variables() fonksyonunu da tavsiye ederim;
PHP Code:
index.PHP?goto=şusayfa PHP Code:
Alıntı:
ya da; PHP Code:
PHP Code:
PHP Code:
![]() Mesaj s5prin tarafından 18.12.2006 (19:14) yeniden düzenlendi.. Açıklama: php syntax |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!