|
|
#1 (permalink) |
|
PHP Upload - Türkçe karater sorunu
Merhaba arkadaşlar.
PHP ile dosya yükleme işlemi sırasında Türkçe karakterli dosya isimlerini bozması gibi bir sorunum var.. hıdır.abc dosyasını server'a yüklerken h[saçma sapan birşey]d[saçma sapan birşey]r şeklinde isimlendiriliyor. Ve tabiki başka bir arayüz ile bu dosyayı okumak istesem (örn: flash player) dosya ismi bozuk olduğu için okumuyor. Dosya upload ederken türkçe karakterlerin korunmasını nasıl sağlarım? Teşekkürler.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: PHP Upload - Türkçe karater sorunu
2 fonksiyon yaparsin, encrypt decrypt diye.
encrypt e koydugun zaman bi string'i, turkce karakterler yerine #%^1 #%^2 #%^3 gibi bir seri karakter yerlesir. Daha sonra bunu goruntulemek istediginde, decrypt'e verirsin string'i. Bu da sana #%^1 #%^2 #%^3 gibi karakterlerin yerine turkce karakterleri koymus olarak string geri verir. Boylece sen dosyayi ascii olarak tutmus olursun, ama goruntulerken farkli olur. Ha bir de decrypt2 yap, insanlar download ettigi zaman dosyayi, ismi garip yazmasin; ı yerine i koyup download ettir bu decrypt2 ile. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Alıntı:
Çünkü ben hıdır.mp3 şeklinde bi dosya upload edildiğinde, download edilirken hıdır.mp3 olarak çekilebilmesini istiyorum ![]()
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bilmiyorum onun icin tam olarak cevap veremem. Ancak soyle bir tavsiyede bulunabilirim, turkce karakterleri isimlerde kullanma nolur. CD'ye veya DVD'ye yazarken genelde programlar bu turkce karakterler yuzunden sorun cikariyor daima. Yani yapabiliyor olsan bile bu oldukca can sikici bi durum haline geliyo bir sure sonra. Hele ki arsiv buyudukten sonra tum dosyalari tek tek ID-tag yazip rename etmek iskence (ben hala ugrasmaktayim). Sorunla pek bi alakasiz oldu bu mesaj ama soruna baska bir bakis acisindan yaklastigimi dusunuyorum. Tabi bu daha cok kullanici tarafliydi. server tarafindan dusunecek olursak; Yahoo'ya turkce karakterler iceren bir dosya yolladigin zaman geri alamiyorsun. Dahasi yollanmiyor. Upload ettigin server'da turkce karakter set yuklu degilse muhtemelen sorun yasanir. Bu nedenle PHP ile de yapilabilecegini sanmiyorum. Ama bilmedigimden de olabilir tabii ki bu.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Merhaba,
Bunu yapmanın en güzel yolu arkadaşın önerdiği yoldur. hıdır.mp3 dosyasını hidir.mp3 şeklinde serverde kaydettirip, sakladığın veritabanında veya ekrana bastırdığın yerde hıdır.mp3 olarak gösterirsin. Dosya kullanıcılar tarafından download edilirken de dosyaya direkt link vermezsin, bunun yerine bir aracı dosya kullanırsın. PHP'de başlık bilgisini kendin gönderirsin. Örnek PHP Code:
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!