|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Bochum
|
Re: Php ve XHTML
Keske bastan bunuda sorsaydim ama nasil?
xhtml i tanimlamak icin kullanilan Kod:
<!DOCTYPE HTML
PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
Xhtml boyle durumlarda hata verip uyariyor. Ama dosya uzantisi PHP oldugunda sayfayi xhtml tanimlasamda acik taglarda ya da diger hatalarda uyari vermiyor.Tekrar HTML gibi davraniyor. Sorumu tekrar sorayim ama nasil??
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
[Makale] Neden XHTML ve XHTML'e Giriş
güzel bir makale. ayrıca validatorden sayfanda hata olup olmadıgını anlayabilirsin. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
PHP bir JPG içine bile gömülebilir; Hatta bu bir saldırı çeşididir;
PHP çalıştırılırken <?PHP ?> tag ları dışındaki herşeyi plain text olarak algılar; siz oraya ister HTML koyun ister kendi icadınız bir işaretleme dili, PHP için hepsi düz yazıdır ve tarayıcıya işlenmeden gönderilir. ama eğer ki yazdığınız scriptte, HTML e yönelik bir fonksiyon kullanıyorsanız dikkatli olmanızda fayda olabilir. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |||
|
|
ben galiba derdimi anlatamiyorum.Ben kimseye XHTML nedir diye sormadim Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
xhtml, bir HTML'dir ve PHP dosyalarında <?PHP tagları ?> dışında kalan her türlü text standart olarak HTML kodu kabul edilir. HTML'ye kod gömmenin ne demek olduğunu biliyorsan (ki sorundan bildiğin anlaşılıyor) aynı şekilde xhtml'de de kullanabilirsin.
|
|
|
|
#8 (permalink) | ||
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Zaten ilk olarak soruyu cevaplamak için
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
xhtml ile HTML birbirinden nasil ayirirsiniz?(Bu satirlari sonradan ekliyorum)
Inceledigim kadariyla yapisal olarak hic bir farklilik yok sadece belli bir standarta getirilmis.Ve bu standart disi ise yayinlanmasi engelleniyor.Eger engelleme olayi olmamis olsa neredeyse hic bir fark yok.Bu fark olmayinca ben xhtml kullandim diyemezsiniz ki sadece HTML kullanmis olursunuz.Sadece taglari kapatmaya buyuk/kucuk harfe vs... dikkat etmis olursunuz. Mesaj sctlms tarafından 20.03.2007 (01:16) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Yani yapılarını bu kadar çabuk inceleyebiliyor, ne farkı olduğunu anlayabiliyor, hatta kod satırını açıp gömülüp gömülmediğini deneyebiliyor olmana rağmen burada sormana kimse birşey demiyor...
Ancak; "Ben kimseye XHTML nedir diye sormadim", "Ben PHP nin nelere kadir oldugunu da sormadim." tarzı üslubunla yardımcı olmaya çalışan insanları pişman edecek duruma düşürmen haliyle hoş karşılanmıyor. Neyse, gömülebilir.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!